Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 hours ago, Dragavon said:

Det er godt å høre! Jeg håper virkelig vi fortsetter å sende avgårde mer! Det er nå det gjelder!

Med den kommende offensiven så har Ukraina en god sjanse til å frigjøre mer av det okkuperte landet, med mer støtte øker sjansen for at dette ender bra! Vi må gi de så gode odds som mulig!

Den russiske mafiastaten kaldsvetter nå og med god grunn!

 

 

Endret av Enceladus
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
aklla skrev (1 time siden):

Hvorfor kommer eksplosjonen fra under bakken?

Her ser en at bomben går gjennom et fortau flere sekunder før den eksploderer:

Men det ender ikke med det, dette flyet slapp to bomber som begge falt ned i Belgorod, men den siste eksploderte ikke, men de måtte evakuere 3000 mennesker. Med andre ord; to av to mulige virket ikke. 

Bilde

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (2 timer siden):

Denne historien er nå flere dager gammel og forklaringen er at flyet skulle slippe en glidebombe - en ombygget eldre bombetype der de setter på vinger som slår seg ut slik at den kan gå mye lengre før den treffer - den ble sluppet i riktig avstand fra Kharkiv, men vingene slo seg ikke ut så den slo ned i Belgorod.

Er det standard operating procedure hos russerne at man flyr over egne storbyer under angrep? Det virker skjødesløst selv til russere å være..

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 timer siden):

https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2023/04/27/195919216/sjofartsdirektoratet-oker-tilstedevaerelsen-pa-svalbard

Sjøfartsdirektoratet øker tilstedeværelsen på Svalbard
Sjøfartsdirektoratet skal føre tilsyn med alle skip som anløper Svalbard.


https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2023/04/27/195919066/avis-ukrainas-straffetiltak-mot-viktor-medvedtsjuk-fikk-putin-til-a-invadere

Avis: Ukrainas straffetiltak mot Viktor Medvedtsjuk fikk Putin til å invadere

Her blir det hevdet at Russland begynte å forberede seg på en militæroperasjon etter at Zelensky innførte sanksjoner mot den Kreml-allierte ukrainske politikeren Viktor Medvedchuk.

68-åringen ledet det pro-russiske opposisjonspartiet Platform for Life før han ble ført opp på den ukrainske sanksjonslisten i 2021. Bakgrunnen for dette var påstander om at Medvedtsjuk finansierte statsterrorisme.

Den forklaringen er ikke så dum. :)

Et tilbakevendende tema blant dem som skal forklare russlands invasjon er at de ønsker å hindre ukraina å vende seg mot vest. Effektive sanksjoner mot en av dem som dytter ukraina østover kan jo for det første ses på som en provokasjon, for det andre så rammer det effektivt russland evne til ikke-militær påvirkning.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (9 timer siden):

Er det standard operating procedure hos russerne at man flyr over egne storbyer under angrep? Det virker skjødesløst selv til russere å være..

Jeg tviler på om russene har prosedyrer for noe som helst. Hvis jeg eksempelvis skulle lage prosedyrer for hvordan å sprenge mine egne gassledninger for så i ettertid å kunne skylde på noen andre, så hadde jeg ikke lagt et spesialskip for undervannsoperasjoner rett over eksplosjonsstedet fire dager før det smalt og lot meg avbilde av den danske etterretningstjenesten (bildet er av samme båt, men ikke fra samme hendelsen, jeg har enda ikke sett de 26 bildene danskene har tatt.)

icon

 

Russisk spesialfartøy ved Nord Stream fire dager før eksplosjonene | ABC Nyheter

Endret av Windfarmer
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 timer siden):

Ja, DeSantis mister nå mye terreng til Trump på meningsmålingene, og Biden leder stadig over begge. Han gjør stadig feil, og mange selv republikanere forstår nok lite av hans mer og mer absurde angrep mot det han mener er "woke", og private selskaper han mener er det. Republikanerne setter jo tradisjonelt private selskaper og deres ytringsfrihet høyt. Nå er han blitt saksøkt av Disney som følge av maktmisbruk ovenfor dem, og der tror jeg Disney har en veldig god sak.

At han ofte ter seg ganske merkelig, som for eksempel her, bidrar nok heller ikke til å øke hans popularitet:

  Skjul innhold

 

Når det kommer til Trump kan han trolig stille selv fra fengsel. Hvorvidt han kan vinne da blir et annet spørsmål.

Når det kommer til republikanske presidentkandidater som er pro-Ukraina må vi dessverre lete litt med lupe, men her er noen:

  • Nikki Haley har kunngjort at hun stiller, og hun er nok den som med mest tyngde kan si at hun støtter Ukraina og er imot Russland. Hun har også godt med kompetanse på utenrikspolitikk og i disse spørsmålene.
  • Larry Elder har neppe noen sjanse, men støtter Ukraina og har i lang tid kritisert Putin.
  • Asa Hutchinson støtter Bidens linje ovenfor Ukraina og Russland. Han har kritisert DeSantis og Trump for deres uttalelser flere ganger.

Ellers kryr det av kandidater og potensielle republikanske kandidater som er mot å støtte Ukraina, til og med noen som åpent støtter Russland/Putin.

Dessverre ser det per nå ikke ut til å være noen kandidater som både er pro-Ukraina og i tillegg har særlig sjanse til å bli republikanernes presidentkandidat, så presidentvalget i 2024 vil sannsynligvis stå mellom en republikansk kandidat som er dårlig for Ukraina og en demokratisk kandidat som er bra for Ukraina.

Vel, spørs om det beste vi kan håpe på er Mike Pence. Er en stund siden jeg har sett noen intervjuer med han nå, men den gangen virket han å være relativt pragmatisk og villig til å støtte Ukraina, selv om han var forsiktig. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (2 timer siden):

Er det standard operating procedure hos russerne at man flyr over egne storbyer under angrep? Det virker skjødesløst selv til russere å være..

Akkurat det er noko eg lurer veldig på. Kordan i all verda kan dei sende flya sine ut slik at bombene kan falle på eigne byar? At dei ikkje sender flya ut slik at dei ikkje kan treffe eigne områder?

Eg forstår faen ikkje at dei tar sjansen på å treffe eigne byar. Men for all del, kjør på. Ein død russar er ein god russar.

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Sitat

 

Natt til onsdag ble en rekke dokumenter, som viser russernes strategi mot de baltiske landene, lekket fra Kreml.

Nå kan VG avsløre innholdet i lekkasjen, som også undersøkes og er omtalt i en rekke samarbeidende europeiske medier torsdag. VG har sammen med Delfi fått tilgang på dokumentene via samarbeidet.

Dokumentet beskriver hvordan Kreml, under påskudd av klimaendringer, kan tvinge Østersjøen-landene til dialog.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/GMnK46/lekkede-kreml-dokumenter-vil-bruke-klimaendringer-for-aa-svekke-nato-i-oestersjoeen

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Flotte greier. No kan moskovittene føle på frykt og usikkerhet i eget hjem og i egen by. Det beste er jo at Ukraina ikke engang trenger bombe noenting. Bare vissheten om at Ukraina kan bombe moskva om de vil skaper frykt. Helt topp at sivilbefolkningen i russland får kjenne på denne frykten. Kanskje demrer det for treige moskovitter hvordan den ukrainske sivilbefolkningen har levd i frykt for russisk statsterror det siste året? 

 

  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Eolf skrev (På 26.4.2023 den 22.19):

Wir waffen das. 

Krig er forfærdelig, men for nogle er den også en god forretning. Weekendavisen drog til våbenkonference i Berlin, hvor dem, man for blot få år siden kaldte »dødens købmænd«, nu fremtræder som fremtidens forsvarere.

Speeddating for våbenfabrikanter

Jeg sliter med å forstå poenget ditt. Det er takket være disse våpenprodusentene at demokratier kan stå imot angrep fra diktaturer.

Endret av Markiii
  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...