Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Serpentbane skrev (4 timer siden):

Hvilket belegg har du for å påstå dette?

påstå kva? At Ukraina har så å si ingen ammunisjon og helt avhengig av NATO? Du trenger ikkje gå særlig lenger enn VG eller discord-leaks for å finne ut av det.
Eller at de fleste blir tvangssendt til fronten nå til dags? Finst flere telegram-kanaler (Ukrainske) der det florer av video korleis folk blir stoppet midt på gata og "tatt bort" av folk i uniform. For min sin del har eg fortsatt mange betjente som ble igjen i Ukraina (mannfolk har ikkje mulighet til å reise ut av landet, grensene er stengt for alle mellom 18 og 65, mer eller mindre). Med noen få unntak, selvfølgelig, som å være faren til 3 unger eller bestikke grensevakt med ca 15.000-20.000 euro. Du har ikkje lyst til å krige/du støtter Russland/du er pacifist - no one cares.

Mange mannfolk gjemmer seg i husene uten å gå ut/gå på jobb i frykt av å bli sendt til fronten. Det stemmer at de fleste hater Putin for det han gjør, men langt i fra alle villig til å ofre livet sitt. 
Sånn sett er det ikkje så stort fra "mobiliseringen" som var i Russland - same shit. Det Ukraina/Nato skal ha, at soldatene her får bedre trening før de blir sendt til fronten. 

Så ja, eg mener (min subjektive mening) det blir for drøyt å kalle det for armé, let alone "Europas sterkeste". Det er snart 100% NATO utstyr og sivile Ukrainere som blir tvunget til å krige.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som jeg har forstått det så kan MP hanke inn folk i Norge fortsatt. Det er nok derimot mye mindre av det, mest pga. det er så mange som vil inn i forsvaret nå kontra hvor mange de tar inn. De tar jo gjerne å kaller inn de som vil først. Da jeg var inne i 2011-12 så var nesten alle motiverte. 

Endret av SVD
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, Dachy er visuelt bekreftet frigjort.

Forhåpentligvis kan ukrainerne få etablert en permanent tilstedeværelse over elva der, og på sikt drive Russland ut av Oleshky. Målet må være å begrense og hindre artilleriangrepene mot Kherson by.

Å komme særlig lenger her er fryktelig vanskelig gitt at det ikke er noen broer, sumpete grunnforhold og mangel på infrastruktur til å understøtte en mekanisk styrke. Men dette gjelder forsåvidt også russerne.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Pop skrev (1 minutt siden):

Ukrainske styrker skal ha rykket fram ved Dnipro-elva (Rapport: Ukrainske styrker skal ha rykket fram ved Dnipro-elva (forsvaretsforum.no))

ØDELAGT: Antonivskyj-broen i Kherson var den viktigste broen over Dnipro i Kherson-regionen, før den ble ødelagt av Russland i november 2022.

De ønsker kanskje å etablere et brohode sånn at de kan lage seg en bro for tyngre materiell. Da legger de press på hele Zaporizhija-regionen fra vest. Om de da i tillegg drive ren kile sørover fra området mellom Zaporizhija by og Vuhledar har de en potensiell knipetang som forhåpentligvis vil presse russiske styrker til retrett sørover mot Krym eller østover mot Donbass.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Å ha en tilstedeværelse på 'russisk' side av elva vil påvirke russernes disposisjoner. Selv om den reelle trusselen kanskje ikke er veldig stor innfører det en ekstra usikkerhet russisk ledelse helst klarer seg uten.

For ikke snakke om hva det vil gjøre med moralen når ryktene begynner å gå blant russiske soldater. Hvilket ord på russisk passer best? 'Panikk' eller 'løp'? ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
26 minutes ago, <generisk_navn> said:

De ønsker kanskje å etablere et brohode sånn at de kan lage seg en bro for tyngre materiell. Da legger de press på hele Zaporizhija-regionen fra vest. Om de da i tillegg drive ren kile sørover fra området mellom Zaporizhija by og Vuhledar har de en potensiell knipetang som forhåpentligvis vil presse russiske styrker til retrett sørover mot Krym eller østover mot Donbass.

Ja, kontroll over strategiske brohoder kan være et klart tegn på en større ukrainsk bevegelse, det må etableres tilgang og sikring for andre siden av elva. De må kontrollere transport- og forsyningslinjer og jeg antar at noe mer enn midlertidige båtforbindelser må på plass for å få med seg tyngre materiell, som nylig ankomne vestlige stridsvogner. Men bildet viser en del av den store utfordringen her, at elva er veldig bred for midlertidige broløsninger. Samtidig vil de neppe etablere noe som er innenfor rekkevidde for mye russisk artilleri. De er i en viss catch22, men regner nok ikke med at dette skal gå uten egne tap heller.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Vestens veike svar på Russlands angrep på Georgia i 2008, og annekteringen av Krim i 2014, ga Russlands president Vladimir Putin et inntrykk av at han kunne gjøre som han ville i det han anså som “sine” nærområder. Etter 24.februar i fjor, da Putin prøvde å ta hele Ukraina, har han lært at slik er det ikke.

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/GMnrv6/ukraina-inn-i-nato

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Sitat

 

Ukrainian authorities say Russian forces are “forcibly evacuating” civilians in the area of Kherson region that they still occupy, a day after it was claimed that Ukrainian forces had established a bridgehead on the east bank of the Dnipro River.

“I have information that the evacuation starts today [Sunday] with an excuse of protecting civilians from the consequences of heavy fighting in the area,” Oleksandr Samoylenko, the Ukrainian head of Kherson’s regional council said. Russian troops were “trying to steal as much as they can” as they withdrew, he added.

 

https://www.theguardian.com/world/2023/apr/24/russian-forces-forcibly-evacuating-civilians-kherson-ukraine

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
45 minutes ago, <generisk_navn> said:

UA har nå 100 soldater i rotasjon på fire ukers trening i Norge.

Det tok tydeligvis litt tid å få det hele i gang, men nå skal 100 soldater fra UA gjennomgå 4 ukers trening i Norge, og dette skal pågå gjennom hele sommeren.

Om jeg ikke husker aldeles feil er dette de soldatene som skal gjennomføre lagføreropplæring.



Lagledere, sanitet og skarpskyttere. Hun jeg er sammen med nå skal være en av oversetterne deres. Det er ting som tyder på at de planlegger å øke omfanget av treningen i Norge også.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 minute ago, DrAlban3000 said:

Kombinasjonen av en høy andel insatte med HIV og en nasjonal voldtektskultur er lite heldig. Her er det mørketall.

https://www.insideedition.com/russian-troops-hiv-positive-ukraine


Så akkurat en video om dette. 1/5 Wagneritter har altså HIV. Kanskje ikke så rart ingen vil hjelpe hverandre når de blir truffet? De andre er redde for å bli smittet? De fleste som har blitt smittet fra før av har vel også fått det gjennom fengselsvoldtekter og fengselsex. For et land som er så redde for LGBT så er det jammen mange av dem.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...