Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Bugle skrev (1 time siden):

@Musefella

Beklager. Glemte å bruke teskje for å forklare hva jeg reagerte på ved uttalelsen til Siavash.

Til orientering har jeg sitert mitt eget innlegg hvor jeg har brukt FET skrift som henviser til hva jeg reagerte på.

Er det noe mer jeg kan gjøre for deg? Er dyna di bredt godt nok over deg, eller skal jeg gi beskjed til mora di? Andre?

Ellers så står det bra til?

Skal jeg gjenta hva du skrev?

"- Våpen er ikke veien til fred, som krigsforbryteren Jens Stoltenberg har sagt, sa Siavash Mobasheri fra Oslo Rødt."

Det var dette jeg kommenterte, intet mer, intet mindre.

Lykke til videre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En russisk Lancet-drone skal ha blitt fanget i et ukrainsk nett over en 155mm SP KRAB og skal ikke ha detonert.

Det ryktes dog at russerne allerede har kompensert ved å endre på innstillinger på tennrør slik at det detonerer før det når målet.

Men det må vel også redusere effekten av eksplosjonen om den detonerer flere meter unna?

Screenshot_2-19-1.jpg

  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Bugle skrev (2 timer siden):

@Musefella

Beklager. Glemte å bruke teskje for å forklare hva jeg reagerte på ved uttalelsen til Siavash.

Til orientering har jeg sitert mitt eget innlegg hvor jeg har brukt FET skrift som henviser til hva jeg reagerte på.

Er det noe mer jeg kan gjøre for deg? Er dyna di bredt godt nok over deg, eller skal jeg gi beskjed til mora di? Andre?

@Musefella

Som sagt, nå har jeg orientert deg om hva jeg reagerte på i uttalelsen til Siavash.

Det må du forholde deg til.

Resten av det du skriver er kun avsporing og tøys.

Noe mer du trenger hjelp til?

Lenke til kommentar
Bugle skrev (8 minutter siden):

@Musefella

Som sagt, nå har jeg orientert deg om hva jeg reagerte på i uttalelsen til Siavash.

Det må du forholde deg til.

Resten av det du skriver er kun avsporing og tøys.

Noe mer du trenger hjelp til?

Jeg kommenterte det mest kontroversielle aspektet ved uttalelsen(å ikke gi militær støtte), at du ble så personlig berørt av at noen kalte Stoltenberg for en krigsforbryter var jeg ikke klar over. Spesielt ikke etter hans herjinger i Libya.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Bugle skrev (16 minutter siden):

@Musefella

Som sagt, nå har jeg orientert deg om hva jeg reagerte på i uttalelsen til Siavash.

Det må du forholde deg til.

Resten av det du skriver er kun avsporing og tøys.

Noe mer du trenger hjelp til?

@Musefella

Beklager. Jeg har prøvd å vise til hva jeg reagerte på, flere ganger.

Men likevel fortsetter du med tåkeprat.

Lenke til kommentar

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/ukraina-ber-om-tidobling-i-militaerhjelp-fra-vesten.N1dwdqoJB

Ukraina ber om tidobling i militærhjelp fra Vesten

Ukraina er takknemlig for militærhjelp fra utlandet, men landet trenger minst ti ganger så mye hjelp fra Vesten enn det landet har fått så langt, uttaler Kyiv.

 

 

Jeg har forståelse for at Ukraina trenger mer hjelp, og de burde fått mye mer, men akkurat den uttalelsen der er veldig politisk tonedøv og kommer til å bli brukt mot dem av putinister.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Missiler førte til brann i Kharkiv

Minst fem missiler traff området i og rundt byen Kharkiv i Ukraina lørdag kveld. Flere sivile bygninger skal ha fått skader.

Byens guvernør opplyser på Telegram at en missil har truffet et hus i landsbyen Kotliary, mens et annet har forårsaket en stor brann i byen Kharkiv.

https://www.nrk.no/nyheter/missiler-forte-til-brann-i-kharkiv--1.16384048

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Quote

Taket på den russiske ambassaden i Drammensveien 74. i Oslo ser ikke ut som andre hustak i Norges hovedstad. 8 parabolantenner, radiomaster, og et mystisk skur på taket skiller det ut fra andre hustak i byen.

Russland har omfattende kapasitet til å drive signaletterretning i Norge, bekrefter leder for PSTs kontraetterretning, Inger Haugland, i et intervju med NRK.

– Signaletterretning er viktig for Russland. Landet har en betydelig signaletterretnings-kapasitet i Norge. Og vi vet at Russland har brukt ambassader og konsulater i andre land for å drive med signaletterretning, sier Haugland.

W12R0Mx.png?1

https://www.nrk.no/norge/russland-avlytter-norske-mobilsamtaler-fra-taket-pa-den-russiske-ambassaden-i-oslo-1.16378583

 

Hva gjør en med dette? Det er alt sendt avgårde 15 russiske spioner som fikk reisepass fra Norge. At den russiske ambassaden er et spionreir og et senter for avlytting og spionasje på både norske borgere og bedrifter er jo gedigent problem. For ca ti år sia var det jo oppdaget flere IMSI-catchere i Oslo. Iirc ble ingen stilt til ansvar. Var vel russland vel?

Ryggmargsrefleksen sier at russerne burde kjeppjages og nektes ambassade i Norge. Men er det i det hele tatt en reell mulighet? Ambassader er vel i praksis bare underlagt nasjonen de representerer så hvilke myndighet har vertsnasjonen egentlig? Aner ikke hva internasjonal jus sier om dette? Og hvilke forpliktelser Norge har å forholde seg ihht avtaler osv. Med alt som har kommet opp om russland, spiontokter via fiskebåter, russisk handelsflåte og yachter osv tilsier vel at noe må eller i det minste burde gjøres? Og hva med russiske "postordre bruder"? Er det noe som tilsier at de kan være russiske spioner?

Er det noe som helst poeng i å ha en diplomatisk relasjon til russland? All historikk rundt russernes redelighet tilsier jo at de aldri kan stoles på, og at det ikke er noen vits i å gå inn på noen avtaler med russerne. De bryter enhver avtale straks det begunstiger russerne, eller det skaper faenskap for russernes motpart. Og hvorfor stoppe der? Burde vi i det hele tatt tillate russere tilgang til Europa lenger? Det er en nasjon av blodtørstige villdyr som ikke har sperrer, og nå er jeg så drittlei den nasjonen at jeg ikke lenger klarer forholde meg til russiske borgere som i sin tafatthet og misforståtte drøm om stor russland stilltiende lar putin og hans menn bedrive folkemord i Ukraina. 

russland er jo en nasjon av trollfabrikker og propagandister, mennesker som gladelig skaper faenskap og forsøker bryte ned alle sine naboer. Ja strengt tatt sprer vel russerne faenskap over hele kloden? Desinformasjonskampanjer og alternative historiefortellinger, fordreining av sannhet, undergraving av demokratiet og de vil spre så mye frykt og hat som mulig. russerne benytter enhver konflikt i verden som et arnested for mer hat og eskalering. Alt for å lage mest mulig jævelskap for enhver annen nasjon. Hva slags mennesker gjør slikt med overlegg?  Faens drittland. 

Har prøvd å lese meg opp på de dokumenterte krigsforbrytelsene russerne har begått i Ukraina de siste dager men jeg vet ærlig talt ikke om jeg makter fortsette. For så mye faenskap og ondskap satt i system er tunge realiteter, selv i små doser.  Er det rart en kan bli skeptisk til russere og ikke kun putin og hans oligarker? Hele nasjonen russland bærer ansvar for dette. 

Resten av verden har siden sovjetunionen ble russland forsøkt å møte russerne med respekt og hatt tillit til at russerne kan forholde seg til den nye tiden. At den kalde krigen var over og at vi jobbet for en fredfull sameksistens. Vesten trodde russerne også delte denne noble tanken. Men nei, russerne var kun opptatt av personlig vinning, samt at de jobbet døgnet rundt i skjul for å komme opp med en plan for hvordan de virkelig kunne rævkjøre resten av verden. Hva er det for mennesker?

Endret av bojangles
  • Liker 5
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Den kinesiske ambassadøren i Frankrike seier rett ut kva Kina eigentleg meiner. Dei tildlegare sovjetrepublikkane har ingen rett til å eksistere som sjølvstendige nasjonar og bør bli annektert av russland alle saman.......

Sitat

In an interview with French network TF1, Lu Shaye, China’s ambassador to France, said former Soviet republics have no “effective status” in international law.
“In international law, even these ex-Soviet Union countries do not have the status, the effective status in international law, because there is no international agreement to materialise their status of a sovereign country,” Lu said, in an interview broadcast on Friday.

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3218016/baltic-countries-fume-chinas-envoy-france-questions-sovereignty-post-soviet-states

Endret av Dragavon
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (14 timer siden):

Jeg tror vi må skille på hva disse ideologiene er i teorien, og hva de er i praksis. Når det gjelder nazismen og fascismen så har folk en tendens til å se alt i praksis, og når det gjelder kommunismen, til tross for at den er forsøkt langt fler plasser enn de to forutnevnte, så ser man alltid på teorien.

Altså med den forenklingen kan man jo i ytterste konsekvens kalle mye annet "nazisme" og "kommunisme" også. Bruker vi samme tankegang for å forenkle andre ting på samme måte, vil språket vårt helt miste mening og sin definisjonsmakt.

Grunnet til at kommunistene var/er en så voldelig totalitær ideologi er jo av helt andre grunner enn nazismen. Kommunistene slik vi kjenner den "moderne" marxistiske varianten av det stipulerer at man må innføre sosialistiske produksjonsmetoder med makt og føre økonomien under statlig kontroll og avskaffe privat eiendomsrett, under et "diktatur av prolitariatet".

Grunnen til at nazistene er en så voldelig totalitær ideologi er fordi de ønsker å forvandle samfunnet til en etnostat og underkaste seg mennesker de anser som mindreverdige.

Et annet poeng er at kommunistene (i alle fall hvis vi ser på marxistene og ikke f.eks det moderne Kina) er i all hovedsak sosialistiske. Nazistene holdt seg til privat eierskap og en kapitalistisk økonomisk modell. Det er en annen ting som skiller de veldig klart fra hverandre. Ordet "privatisering" ble skapt i det engelske språk på 30 tallet som et resultat for å beskrive nazistenes økonomiske politikk da pressen i USA begynte å dekke Hitlers maktovertagelse og hans politikk.

Å kalle dette det samme blir litt absurd. Det er faktisk stor forskjell på nazismen og kommunismen både i teori og også praksis.

Brother Ursus skrev (14 timer siden):

Nazismen og fascismen var tross alt like utopiske som kommunismen i utgangspunktet.

Du tror jødiske tyskere før de ble myrdet i gasskammerene ville kalt nazismen "utopisk i utgangspunktet"? Hverken marxisme eller nazisme er utopiske i praksis og i teorien vet jeg ikke om nazistene noen gang uttalte endemålet med sin politikk som "utopisk" heller

Endret av Gjest slettet-ld9eg7s96q
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (1 time siden):

Den kinesiske ambassadøren i Frankrike seier rett ut kva Kina eigentleg meiner. Dei tildlegare sovjetrepublikkane har ingen rett til å eksistere som sjølvstendige nasjonar og bør bli annektert av russland alle saman.......

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3218016/baltic-countries-fume-chinas-envoy-france-questions-sovereignty-post-soviet-states

Om denne uttalelsen stemmer er jo dette rett og slett et rent forsvar for hvorfor Taiwan ikke er en selvstendig nasjon, men snarere en provins underlagt det kommunistiske fastlands-Kina.

Videre er det interessant at ambassadøren fra Kina på den måten effektivt annulerer gyldigheten av FN-representasjonen til disse tidligere sovjet-republikkene. Et land som f.eks. Kazakhstan har jo vært fullverdig FN-medlem siden 1992 sammen med flere andre tidligere sovjet-republikker.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Taiwan er de legitime kinesiske myndighetene. Det er kommunistpartiet i Kina som ikke har noen rett til å eksistere. De har verken folkemandat eller historisk mandat. De er de facto myndigheter, men ikke de jure, altså lovlige.

Forskjellige kinesere har selvfølgelig forskjellige oppfatninger de også. Det spørs hvor fornøyd Xi er med denne karen. Eventuelt er det ikke så vanskelig å se for seg at han også har blitt instruert om å si noe slikt for å fortsette Kinas egen "strategiske ambiguitet".

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...