Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Regenburg skrev (1 minutt siden):

Ben Hodges igjen med 'liberate Crimea' utsagnet sitt. Om han har brukbar deknkng hjemmefra så er det jo egentlig den amerikanske posisjonen han hinter om her. Evt påvirker han opinionen i retning av frigjøring av Krim.

Eg har sagt det før her, pensjonerte amerikanske generaler er ikkje folk som går rundt og plaprer om laust og fast i en slik situasjon. Når Ben Hodges sier det han sier så er det fordi noen ønsker at det skal bli sagt, uten at det kommer fra noen som har en offisiell stilling.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Snikpellik skrev (1 time siden):

Jeg postet denne et par sider tilbake i tråden, den forsvant kanskje litt i mengden. Så det er en god anledning til å trekke den frem igjen: for til alle som leser tråden, har du ikke lest denne artikkelen ennå - gjør det! Den er fantastisk, og en direkte mulighet til å få en unik innsikt i hvordan russerne opererer og tenker på bakken.

Leste denne akkurat. Enig med deg, anbefales. Om dere er rusten på engelsk, bruk google translate.

Leste den både på engelsk og Norsk.

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (8 minutter siden):

Når fiendebildet Russland forsøker å tegne nå skifter modus mer og mer fra Ukraina og over til vesten, og at det i deres propaganda egentlig er vesten de "forsvarer seg mot" i Ukraina, er ikke dette et spill for galleriet på hjemmebane. Det er høyst reelt en retorikk mange konservative og nasjonalistiske russere vil svelge. Fordi de har hørt det før, gang på gang.

Satanisme gir russere andre assosiasjoner enn det gjør for oss nordmenn, vi som gjerne ser for oss opp-ned-kors og brenning av stavkirker når vi hører dette ordet. I Russland er satanisme en beskrivelse av liberal utvikling i vesten som er i stand til å utfordre tradisjonelle kristenkonservative verdier i større deler av det russiske samfunnet, der dette sees på som synd - og en pest som sprer seg.

Putin trekker nå oftere frem vesten og det han mener er dets forfall i sin retorikk. Han peker på Europas og USAs liberale holdninger til kjønnsroller, abort, homofili, transseksualitet og annen utvikling vi her i vesten ser på som god. Russland skal være fremste forsvarer mot denne usømmelige utviklingen ifølge Putin. Talen hans i september der han annonserte massemobiliseringen og omtalte seg selv nærmest som en Jesus-figur inneholdt en rekke slike argumenter og beskrivelser av ting han ser på som en trussel mot Russland, som f.eks. homofili.

Det er ikke så lite dobbeltmoralsk og hyklersk når man tenker på at russisk moral ikke er bedre enn vestlig moral i bunn og grunn - og aktuelt er det høyere aborttall og større andel skilsmisser blant de gifte som ugifte pardannelser i Russland enn i Vesten, homoseksualitet var aldri holdt ned, den simpelt er skjult bort. Russerne er egentlig mye mer liberalt enn vestlige når det gjelder livsstil og verdisett, "kristenkonservative verdier" eksistert ikke i 1918 til 1991, og det var først for mindre enn tjue år siden man så en økning i betydelighet av den ortodokse kirkens rolle, som var helt ignorert i de første ti år. Helt siden 1500-tallet var den russiske synden forskjellig fra den vestlige synden, og i kommunismens tid var det spesielt ille. 

Så dette egentlig er virkelighetsflukt og løgn skapt av et kikk i speilet som viste russernes indre jeg. Putin har ikke akkurat ført et eksemplarisk liv, han driver barnerov på yngre kvinner, har uekteskapelige barn, hadde elskerinner på siden da ekteskapet vart, hadde skilt seg - hvem tror han at han er? En sann hykler i et samfunn med skyhøye aborttall, høy skilsmissetall, mye relasjonsvold mellom par og mye synd i praksis, det er ikke så lenge siden russerne var storforbrukere av pornografi på nettet. Det som kom fra de geistlige, som på mange steder hadde kommet i konflikt med faktiske geistlige fra samtidige kirkeretninger - er sinnssvakt, spesielt når man vet at de er dypt korrupt, lite aktsomt i deres oppførsel og lite populært for disses holdninger. 

Russland er enda mer usømmelig enn Vesten fordi de vil ikke være transparent uansett om man er for eller mot. 

Forresten... har noen informert russerne om at homofobien er vestligskapt? Homoseksualitet var nemlig akseptert og vanlig fram til Peter den stores tid, som et resultat av tartaråket - det var kalvinistisk påvirkning fra Nederland som fulgt til de første lovene mot homoseksuelle, men bare innenfor militæret. I 1835 ble homoseksualitet for første gang offentlig forbudt, selv om det var ikke strengt håndhevet av myndighetene fram til kommunismens overtagelse. 1920-tallet var en veldig forvirrende tid som endt med noe som minner om ekstraordinær puristiske seksualitetsmoral og homoseksualitet ble stemt som "sykdom", Stalin var ledende i denne urussiske anti-homoseksualismen. Dette skyldes et ønske om å etterape Vesten og overgå Vesten, som hadde gått inn i den meste kjønnskonservative tiden i historien (effektene av dette merkes fram til slutten på 1970-tallet blant annet i Norge da enslige kvinner ikke kunne være i enerom med menn... ).

Historien om seksualitet i Russland avslørt nemlig at kommunismens tid var en periode av ekstrem politisering av seksualitet som var underordnet politiske diktater og styring på et nivå, som er direkte usmakelig. Så det som kom fra Putin er ikke russisk, det er kunstigskapt fra kommunismetiden, helt frikoblet fra den ortodokse kirken som aktuelt tok det til seg som et resultat av Putins påvirkning. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Seniorforsker Julie Wilhelmsen ved NUPI, en av Norges fremste forskere på russisk sikkerhets- og utenrikspolitikk, synes det virker som et desperat grep. (...)

– Enhver krigførende makt vil ha et behov for å delegitimere motparten man bruker ekstrem vold mot. Men dette illustrerer en propagandamaskin som begynner å bli helt desperat.

Sitat

– Det blir et slags felles tankegods, en rød tråd de kan samles om. Denne typen retorikk passer inn i en annen fortelling som er odlet frem over mer enn ti år nå, nemlig at det er en sivilisasjonskonflikt mellom Russland og Vesten, sier hun.

– Russland er de troende som ikke har forlatt religionen og de tradisjonelle verdier. Det hyper-liberale Vesten står for det motsatte, har forlatt Gud og er dekadent og fordervet.

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Q77GoQ/naa-vil-russland-av-satanisere-ukraina

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (15 minutter siden):

Det nye målet med Russlands krig mot Ukraina - desataniseringen av Ukraina - er nå velsignet av overhodet for den russiskortodokse kirke. Putin er nå utnevnt til "sjefsexorsist" av Patriark Kirill:  

Patriarch Kirill of Moscow 2021 (cropped).jpg

Putin Appointed 'Chief Exorcist' as Kremlin Whips up Satanic Panic (newsweek.com)

Det er betryggende at vi har slike resurser i våre naboland.

Dette er rett og slett for utrolig til at det kan være oppspinn. Ingen i sin villeste fantasi kunne ha kommet opp med dette som et konsept for et bok- eller filmmanus.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

<generisk_navn> skrev (25 minutter siden):

Dette er rett og slett for utrolig til at det kan være oppspinn. Ingen i sin villeste fantasi kunne ha kommet opp med dette som et konsept for et bok- eller filmmanus.

Minner om en Are og Odin sketsj på sommer-radio.

"sjefs exorsist"... 

Men nå må det jo sies at Patriarken i Moskva er en FSB agent som er utpekt til å passe på at kirka ikke tar en Den Norske Kirke og begynner vie homofile og ivre for diverse liberale verdensordninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (44 minutter siden):

Det nye målet med Russlands krig mot Ukraina - desataniseringen av Ukraina - er nå velsignet av overhodet for den russiskortodokse kirke. Putin er nå utnevnt til "sjefsexorsist" av Patriark Kirill:  

Patriarch Kirill of Moscow 2021 (cropped).jpg

Putin Appointed 'Chief Exorcist' as Kremlin Whips up Satanic Panic (newsweek.com)

Det er betryggende at vi har slike resurser i våre naboland.

Da står vel Norge høyt på lista, vi som faktisk hadde et par dusin satanister på 1990-tallet. 

 

Ser forøvrig ut som om Biden mister flertalle sitt i november (som nesten alle andre presidenter). RealClearPolitics - 2022 Latest Polls

Ukraina støttes da av de kristenkonservative i USA, de kristendemokratiske i Tyskland og de kristenmonaristiske i Portugal, samt en hel del kristenliberalere her og der. Interessant da at det stort sett ateistiske Russland skal avsatanistere Ukraina, mens kristenfolket støtter Ukraina.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (48 minutter siden):

Ukraina støttes da av de kristenkonservative i USA, de kristendemokratiske i Tyskland og de kristenmonaristiske i Portugal, samt en hel del kristenliberalere her og der. Interessant da at det stort sett ateistiske Russland skal avsatanistere Ukraina, mens kristenfolket støtter Ukraina.

Den største og desidert mest innflytelsesrike kristenkonservative forkynneren i USA, Franklin Graham er årelang Putin-supporter. I februar da invasjonen startet oppfordret han sine følgere til å be for Putin. Russland har de siste årene blitt et symbol på de konservative verdiene som noen amerikanske evangelister og kristenkonservative politikere forkynner.

"A significant subset of the U.S. evangelical community, particularly white conservatives, has been developing a political and emotional alliance with Russia for almost 20 years. Those American believers, including prominent figures such as Graham and Jay Sekulow of the American Center for Law and Justice see Russia, Putin and the Russian Orthodox Church as protectors of the faith, standing against attacks on “traditional” and “family” values. At the center is Russia’s spate of anti-LGBTQ laws, which have become a model for some anti-trans and anti-gay legislation in the U.S."

https://theconversation.com/war-in-ukraine-is-testing-some-american-evangelicals-support-for-putin-as-a-leader-of-conservative-values-180638

Nå som Russland bomber kirker og ødelegger byer i Ukraina er amerikanske evangelister mer splittet, men de aller fleste evangelistene i USA er nok imot Russlands handlinger, spesielt fordi det er en sterk evangelisk kirke i Ukraina som mottar oppmerksomhet og bønner fra en rekke evangeliske ledere verden over - og naturligvis fordi de fleste ser at krig er galt og Putin har 100% skylda i den. Ukraina er den mest protestantiske av de tidligere sovjetrepublikkene, og et svært religiøst land. I en undersøkelse utført i 2020 svarte 81% av de spurte ukrainerne at de tror på gud. Protestanter i Russland har også fordømt Putins krig.

Men, som vi vet spesielt med USA er velgerne aller viktigst for hva politikerne gjør for ikke å miste makt og donasjoner. I en ny meningsmåling publisert for to dager siden er resultatene blant republikanske velgere nå ganske nedslående:

Only 29 percent of GOP voters say US has an obligation to help Ukraine: poll
https://thehill.com/policy/international/3702492-only-29-percent-of-gop-voters-say-us-has-an-obligation-to-help-ukraine-poll/

Sitat

A Morning Consult poll released on Monday found that only 29 percent of registered GOP respondents believe the U.S. has an obligation to help Ukraine in its conflict with Russia. 

By comparison, 56 percent of registered Democrats and 38 percent of independents believe that the U.S. has a responsibility to assist Kyiv in the war. 

Overall, 42 percent of respondents believe that the U.S. has an obligation to help Ukraine, according to the survey. 

When asked about relocating Ukrainian citizens to live in the U.S., 63 percent of respondents said that they support such a move, including 78 percent of registered Democratic respondents, 61 percent of independent ones and 49 percent of Republicans. 

The Morning Consult poll was conducted from Oct. 22 to Oct. 23 among 2,200 respondents. The survey’s margin of error is 2 percentage points.

(Merker det skjer relativt lite på bakken i Ukraina for tiden...)

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Espen Hugaas Andersen skrev (12 minutter siden):

De har A-235 Nodul som de kan benytte til å ødelegge satellitter. Men trolig bare et veldig lite antall, og det er veldig mulig det ville tirre USA. Så jeg tror ikke det skjer.

I tillegg har de diverse midler for elektronisk krigføring.

Om de tar ut objekter tilhørende et NATO-land kommer artikkel 5 til anvendelse. 

Lenke til kommentar
6 minutes ago, said:

Om de tar ut objekter tilhørende et NATO-land kommer artikkel 5 til anvendelse. 

Det kan det, men ikke nødvendigvis. Russland har sagt flere ganger at de kan anse kommersielle satellitter som legitime mål. Og tidligere gjennomførte de jo cyberangrep på Viasat, med overraskende stor suksess, så det er ikke sånn at Russland bryr seg veldig mye om hva som er "legitime" mål.

Jeg vil tro Russland holder seg til cyberangrep og elektronisk krigføring, og ikke tar skrittet til å fysisk ødelegge satellitter. Det ville være en enorm provokasjon, og USA ville være tvunget til å respondere. Men jeg tviler på at det ville føre til direkte angrep på Russiske styrker. Mer sannsynlig bare ting som å endelig godkjenne overføring av ATACMS, e.l.

Endret av Espen Hugaas Andersen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...