Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
skrev (15 minutter siden):

Skal tro hva dette er for slags fly som Valdemar sender nedover? Antar de har et håp om å skremme vekk Global Hawk og Rivet Joint, evt. å forsøke å provosere frem en hendelse sånn at de kan si "se her 'a!"

Men GH gikk og la seg i dag tidlig (eller var det i går?) etter en maratonvakt i helgen, RJ er dog i full vigør over Romania.

Skjermbilde 2022-10-17 kl. 17.43.31.png

Fulgte med på samme fly faktisk. Det er borte fra Flightradar nå. Linjen ble grå ca. like etter ditt skjermbilde, flyet stoppet å bevege seg på radaren ca. sør for Yalta. Mulig trackingen var feil, det var en ganske snodig rute.

https://www.flightradar24.com/data/aircraft/ra-65690/#2de0208c

Endret av Snikpellik
Lenke til kommentar

Jeg fant blokka hvor flyet har kræsja:

46.678687, 38.294819

717371537_Skjermbilde2022-10-17kl_18_18_26.thumb.png.8f8c88c35d294903cbec9262a7a81b28.png

(^ Legg merke til fallskjermen, sykt bilde)

Street View:

Spoiler

361242025_Skjermbilde2022-10-17kl_18_19_16.thumb.png.99ad32b530157da012a67d455a23ebfa.png

Legg merke til flyplassens plassering rett ved byen på kartet under. Trolig har det styrtet like etter take-off. 

Video viser flere sekundære eksplosjoner, trolig ammunisjon:

Spoiler

 

1405875998_Skjermbilde2022-10-17kl_18_10_40.thumb.png.45f8d929755b84b9bbe9b63bc18ee22b.png

Flere videoer i russisk media på Telegram: https://t.me/s/bazabazon

Endret av Snikpellik
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (39 minutter siden):

 

 

Gee, I wonder what they're planning. Jeg skjønner ikke at Lukachenko gidder engang. Det er vel ingen som tror på dette tullet hans. Verdens sløvest konstruerte narrativ.

Hvilket land gjelder dette?Polen eller Ukraina?Kanskje han ikke vet selv engang🤔

Lenke til kommentar

(Nettavisen) - den russiske statlige eide nettavisen Gazeta, skriver i en lengre sak at det russiske militæret mangler 1,5 millioner uniformer inn mot vinteren.

https://www.nettavisen.no/nyheter/ny-russisk-fadese-ukraina-vil-ha-en-stor-fordel/s/5-95-686208

"Dette er bare nok en faktor som viser russisk korrupsjon. Gjentatte ganger ser vi at de mangler utstyr og at ting som står på lager mangler vedlikehold, eller i verste fall er borte. Enten fordi militære ledere har solgt utstyret eller aldri gjorde de nødvendige innkjøpene."

Tipper mye av det er solgt på eBay av russere som har hatt tilgang til depoter, har foregått i årevis, både uniformer og annet militært-relatert. Noen har tjent fett på det, tatt i betraktning russisk inntektsnivå.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.M skrev (5 minutter siden):

Tipper mye av det er solgt på eBay av russere som har hatt tilgang til depoter, har foregått i årevis, både uniformer og annet militært-relatert. Noen har tjent fett på det, tatt i betraktning russisk inntektsnivå.

Og samtlige av kjøperne har sikkert tenkt at dette er gammelt og utdatert vræl som sovjetunionen simpelthen produserte alt for mye av, og som ikke var godt nok for den moderne russiske hæren. Lite visste vi at dette fortsatt var standardutstyret deres.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
O3K skrev (12 minutter siden):

Og samtlige av kjøperne har sikkert tenkt at dette er gammelt og utdatert vræl som sovjetunionen simpelthen produserte alt for mye av, og som ikke var godt nok for den moderne russiske hæren.

vel, mange har nok også skjønt at det var kommet i hende på tvilsomt vis. Alle har liksom visst at det var cowboy-tilstander der borte fra 2000-tallet og utover. Har nok forsvunnet både kunst, vitenskapelige instrumenter/apparater, og gud vet hva. På mange måter et tydelig symptom på at samfunnet var i forfall og alle sin egen lykkes smed. Ikke alle kunne bli oligarker, "men vet du noe som kan selges til USA/Europa på nett så har du sikret deg pen ekstrainntekt."

Lenke til kommentar
On 10/15/2022 at 1:22 PM, JK22 said:

Og hvis bin Salman straffes meget hardt samtidig som Iran tas av moderate og pragmatiske krefter som vil ha fred med USA, kan dette vende opp-ned på alt og enhver i hele Midtøsten. USA er i full gang, det ser ut at det er slutten på leken

Sjekk kven som er verdas største importør av olje (råolje). Saudi Arabia godtar betaling i Remimbri for olje.

Eigentleg ikkje så rart då USA har vel dobla mengden US dollar i omløp i løpet av få år. Etter klassisk definisjon på inflasjon betyr det at USA har halvert prisen på olje. Skal oljeprodusentane då få prisen opp slik at bytteforholdet olje - US dollar er tilbake der det var for berre få år sidan så må prisen opp rund 200 US dollar fatet. 

At OPEC då gjer tiltak for å motverke USA sin pengetrykking er vel ikkje så rart. Inflasjonen, i pengemengd, skal hentast inn at med høgare prisar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En liten video med Simon Whistler, jeg liker å tro at det er en viss journalisme involvert i disse kanalene han bidrar til, hvis ikke får moderator bare slette om hen vil.

Tittelen er vel ganske selvforklarende. For de som er bekymret for atomvåpen så er vel store deler av poenget at de egentlig er litt ubrukelige om vi ser tvers igjennom det som mest sannsynlig er en bløff, men lar man seg skremme så får man folk som vil forhandle med diktatoren eller langt verre, og det er litt av poenget med trusler om atomvåpen. 

Lenke til kommentar

En del av stridsrasjonene deres havnet på ebay. Søk på YouTube etter "review Russian MRE". Det finnes et stort community av folk som spiser, samler på, og bedømmer stridsrasjonene fra forskjellige land. I dette tilfellet en russer i Russland, men på engelsk.

Jeg har spist flere av disse på camping, men også britisk, dansk, tysk, fransk, kazakhstansk, polsk og litauisk.

Kan si såpass at de russiske stridsrasjonene er masse energi, men kjedelige i lengden. Har du prøvd én, har du prøvd alle. Videoen viser hva du får. Nesten uansett hvilken du bestiller. Andre land gir stridsrasjoner som julaften, med masse variasjon og spenning når du åpner dem og ser hva du får.

Litt usikker på hva jeg føler, om at stridsrasjonene jeg bestilte på ebay i 2017 nå egentlig skulle fylle magen på en 19-åring  som voldtar ei ukrainsk bestemor og sprenger et kreftsykehus. Bra at han sulter, eller dumt at jeg handlet med fascister?

 

Lenke til kommentar
10 hours ago, Pop said:

Jeg sliter virkelig med å tro at ruZZerne virkelig tenker at denne terrorbombingen vil få regjeringen og befolkningen til å ville gi opp... Kan vanskelig se at de ser dette som en fordel å ta med seg til forhandlingsbordet, når det en gang kommer dit. "Vi vil slutte å terrorbombe dere dersom dere går med på...... ". Ikke faen om dette gir noe annet resultat enn bombingen av London gjorde. Enda større hat og innsatsvilje mot å jage ruZZerne ut av landet derimot...

Reint bortsett frå at dette ikkje er "terrorbombing" i den forstand at målet er å skade og drepe flest mogeleg. 

Målet er å øydelegge infrastruktur. Reuters: Strømmen har gått i hundrevis av byer i Ukraina – Siste nytt – NRK Det blir vinter i Ukraina og no så taktisk og strategisk er det tid for å øydelegge forsyning av straum og varme slik at folket fryser. Ukraina må då bruke store resursar ikkje berre på krigen, men og på å ta vare på befolkninga.

Det har ikkje vært så mange drepte sivile i desse angrepa, enten er det masse nedskutte misiler/droner, krasja i ubebodde områder eller så treffer russerne kraftstasjoner og anna infrastruktur. Utan å finne att tala, det er skutt titals missil/droner mot ukraina og det er eit titall fallne i Ukraina dei siste døgna. Målet er då ikkje befolkninga direkte, men infratrukturen rundt dei.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...