Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En av Putins våpendragere og TV-vert for propagandaprogrammet vi ofte har sett innslag fra i vestlige medier, Vladimir Solovyov, dukket opp på TV med sår og kutt i ansiktet og nektet å fortelle noen hvorfor. Solovyov er tidligere bokser, så det er høyst plausibelt at han har gått noen runder i ringen. Spørsmålet er da hva som kan ha gjort en gammel mann så frustrert :)

a4opjny_460swp.jpg

Untitled.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hmm... etter sist nytt har ukrainerne tvunget seg inn i vestbredden av Oskilelven og nådd Senkove, nå det er interessant, fordi hvis jeg ikke huske feil, ukrainerne hadde ikke tatt ned mindre bruer og dels ignorert disse i vest-øst retningen. Om de er der, betyr det at ukrainske styrker kan når Vesele fra nordøst - hvilken kan bli for mye for de russiske forsvarerne. Og om broen er intakt - her må jeg melde fra å ikke vite sikkert - kan ukrainerne når Borova i sør og Kupyansk-området i nord. Men om tilstrekkelige store styrker overføres raskt nok, er Svatove innenfor rekkevidde. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar

Det ser ut som om Ukraina har testet vannet og nå forplikter store styrker til den myteomspunnede høstoffensiven.

Russerne har flyttet og omrokkert på styrker igjen og igjen og igjen, men nå virker det ikke som om de har noe mer å svare med. Når disse utslitte og overstrukne linjene først begynner å ryke, så kan det bli riktig stygt.

Det aller meste av forsvar og logistikk er også lagt til byer og knutepunkter og hovedveier, slik at når Ukraina først dytter seg gjennom forsvarslinjer og tar disse, så er enorme åpne områder eksponert og ikke mulig for Russland å forsvare. Akkurat slik som skjedde når Russland invanderte. Det gjaldt den gang å kontrollere veier og knytepunkt - ikke åpent landskap.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (30 minutter siden):

The war in Ukraine will continue until the complete defeat of Russia,” Igor Girkin, a far-right nationalist, grumbled in a video address to his 430,000 followers on Telegram on Monday. “We have already lost, the rest is just a matter of time.”

Girkin, a former Russian intelligence colonel who became a commander of the pro-Russian separatist forces in 2014, is arguably the most prominent voice within an increasingly loud and angry group of ultra-nationalist and pro-war bloggers who have taken to berating the Kremlin for its failure to achieve its tactical objectives as the fighting in Ukraine has entered its seventh month.

 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Denne informasjonen er allerede 6-7 timer gammel.


KHARKIV
Ukrainian General Staff reported that offensives to the south and east of Kharkiv has developed into a massive breakthrough.

Ukrainian forces moving on the important rail junction of Lyman
Repelled Russian assault on Sloviansk
Russian SU-25 downed by manpads
Ukrainian artillery and air power hitting Izium directly
Ukrainian forces within 5km of M-03 highway
Russian artillery and headquarters have been taken by surprise and hit hard
Captures of Russians soldiers are mounting
 

KHERSON
After success destroying air defenses and enemy air assets, Ukrainian air power is flying more close air-support

Two Russian S-400 batteries destroyed just south of the Dnipro
Russian SU-24 shot down shot down north of Kherson city
Russian Mi-24 and Ka-52 shot down near the front line in northeastern Kherson Oblast

  • Liker 4
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Quote

Ukraina-symbol sprer seg

Den ukrainske bokstaven «Ï», som ikke finnes i det russiske alfabetet, framheves som et symbol på landets motstand og uavhengighet – og dukker nå opp flere steder i Mariupol.

https://www.dagbladet.no/nyheter/ukraina-symbol-sprer-seg/77109935

Spoiler

 


DUKKER OPP: En bokstav som skal være et nytt sympol på Ukrainas kamp mot Russland, dukker nå opp flere steder i okkuperte områder – og på nettet. Foto: Bystyret i Mariupol / Telegram

DUKKER OPP: En bokstav som skal være et nytt sympol på Ukrainas kamp mot Russland, dukker nå opp flere steder i okkuperte områder – og på nettet. Foto: Bystyret i Mariupol / Telegram

 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...