Gå til innhold

Hva skjer egentlig med "Politiskandalen" fra i fjor?


Anbefalte innlegg

I fjor var det mye i media om politiskandalen, og hvordan politiet selv har brukt ulovlige metoder i sitt arbeid mot narkotika. De har f. eks sjekket mobiler,  gjort ulovlige ransakelser, osv). Nå syntes jeg det plutselig har blitt stille rundt tema. Vet noen hva som skjer? har det f. eks blitt noen lovendringer ut av dette? hørte på denne podcasten tidligere i dag, men føler jeg ikke finner ut av hva som er status i dag? 

 

 

Endret av Uderzo
fjernet reklame
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (10 timer siden):

Nå skrev jeg ikke at det enda ikke eksistere noe kritikk, men i forhold til i fjor så er det mye mindre. Den første saken du linker til er kritikk fra politiet til justisdepartementet, og ikke kritikk av politiet sånn egentlig. Det du har eksempler på er to saker, og ikke veldig mye, tror det er mer enn det som ikke kommer frem i media.

Det var også en sak nylig om at en politimann i Oslo spraket en somalier i hodet som lå på bakken. Har vært noe skriv om dette også, så for all del helt tyst har det ikke vært. 

 

Endret av Mr.Duklain
Lenke til kommentar
22 hours ago, Snikpellik said:

tusen takk for lenkene - her må jeg har gjort en dårlig googling selv. Bra å se at det skjer ting, og forhåpentligvis endringer i politiet :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (12 timer siden):

Den første saken du linker til er kritikk fra politiet til justisdepartementet, og ikke kritikk av politiet sånn egentlig.

Artikkelen omtalar den same problemstillinga sjølv om det denne gangen er kritikk frå Norsk Narkotikapolitiforening på at Justisdepartementet overkøyrer NNPF sine ønske om å hemmeleghalde lista over polititilsette som har kontigenttrekk på lønna.

Dette er med på å belyse den totale problemstillinga, og har i tillegg belyst andre problemstillingar. Blant anna så viser dette at politiet sjølv ikkje ønsker openheit om medlemsskap i interesseorganisasjonar. Grunnlaget for å fyrst nekte innsyn i medlemslista avslører at medlemsskap i NNPF er i praksis obligatorisk for politi som jobbar i med narkotika. Om unskyldninga om at medlemsskap i NNPF gir narkotikafagleg kompetanse så avslører det også at politiet sjølv har så dårleg ordningar for kompetanseheving og fagleg oppdatering at dei tilsette i politiet må oppsøke slik informasjon for partiske organisasjonar som har ein heilt klar politisk agenda.
Om det i tillegg er slik at alle nytilsette i narkotikapolitiet også blir medlemmar i NNPF så betyr det at vi i lang tid kjem til å ha eit vedvarande problem med at dei som er satt til å handheve lova har sine eigne meiningar om korleis lova burde være og at dei ikkje er villige til å søke narkotikafagleg informasjon frå kjelder som ikkje støttar deira eige narkotikapolitiske syn.

Satt på spissen så kan denne rolleblandinga blant narkotikapolitiet samanliknast med at politiets utlendingsenhet får sin faglege opplæring frå høgreekstremistiske organisasjonar. Ei slik rolleblanding ville det blitt slått ned på umiddelbart ettersom diskrimineringslova og antirasismen har blitt viktige kjerneverdiar. Rusavhengige har ikkje den same anerkjenninga i samfunnet så det er nesten ingen som reagerer negativt på at politiet brukar store ressursar på å jage heroinavhengige og bøtlegge hasjrøykarar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...