Gå til innhold

Kjøtt fra Storfe som kun spiser gress


Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse
  • 3 måneder senere...
Kubjelle skrev (På 14.7.2022 den 10.10):

Er det sånn i USA at kyrene får kun korn eller mais?

Jeg vil tro at selv om Norske kyr får noe kraftfor så vil nok mesteparten være gress. 

Svin er det nok verre med, de får bare kraftfor.

Ammekyr får ca 90% grovfor, kombikyr noe over 50%. Dette later til å være vekt/volum, så målt i kalorier utgjør nok kraftfor en mye større andel.

https://www.matprat.no/artikler/matproduksjon/norske-husdyr-spiser-norsk-mat/

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Kubjelle skrev (40 minutter siden):

Takk for svar! Etter litt research så ser det ut til at dette også er tilfellet i USA. 

Jeg vil tro at det meste av kjøttproduksjonen er fra ammekyr. At 10% kommer fra kraftfor anser jeg da ikke som så ille. 

Merk at «ammekyr» (såvidt jeg forstår) betyr kyr drevet for kjøttproduksjon, mens «kombikyr» betyr Norsk Rødt Fe som drives for både kjøtt og melk.

Kraftfor har betydelig mer næring enn grovfor. Jeg prøvde å finne ut hvor stor andel av kaloriene som kua inntar fra kraftfor, men google-fuen min sviktet meg.

60% av karbohydratene og 4% av proteinet i kraftfor kommer fra Norge:

https://www.animalia.no/contentassets/68810b5267f4423da1065e9591566193/kt20-komplett-origi-web.pdf

»I dag utgjør melkekua (NRF) rundt 75 prosent av den norske kjøttproduksjonen fra storfe. Resten kommer fra raser avlet til kjøttproduksjon, såkalte ammekyr.»

https://www.nibio.no/nyheter/kt-kjttproduksjon-med-flere-dyr-i-nord

»Den norske såkalte kombinasjonskua, NRF (Norsk Rødt Fe), gir høy effektivitet fordi den produserer både melk og kjøtt. Dette gir et relativt lavt utslipp av klimagasser per kilo produsert mat (melk og kjøtt). I spesialisert storfekjøttproduksjon med ammekyr er det bare kjøtt som er sluttproduktet og derfor en mindre produksjon å fordele fôr og klimagassutslipp på.»

https://www.animalia.no/no/animalia/aktuelt/ingen-grunn-til-a-unnga-kjott-fra-norske-ammeky/

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...