DJViking Skrevet 30. mars 2022 Forfatter Del Skrevet 30. mars 2022 Da har Rema 1000 fått inn 100% gressfora Angus. 2 Lenke til kommentar
Kubjelle Skrevet 14. juli 2022 Del Skrevet 14. juli 2022 Er det sånn i USA at kyrene får kun korn eller mais? Jeg vil tro at selv om Norske kyr får noe kraftfor så vil nok mesteparten være gress. Svin er det nok verre med, de får bare kraftfor. Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 19. juli 2022 Del Skrevet 19. juli 2022 Kubjelle skrev (På 14.7.2022 den 10.10): Er det sånn i USA at kyrene får kun korn eller mais? Jeg vil tro at selv om Norske kyr får noe kraftfor så vil nok mesteparten være gress. Svin er det nok verre med, de får bare kraftfor. Ammekyr får ca 90% grovfor, kombikyr noe over 50%. Dette later til å være vekt/volum, så målt i kalorier utgjør nok kraftfor en mye større andel. https://www.matprat.no/artikler/matproduksjon/norske-husdyr-spiser-norsk-mat/ 2 Lenke til kommentar
Kubjelle Skrevet 21. juli 2022 Del Skrevet 21. juli 2022 Takk for svar! Etter litt research så ser det ut til at dette også er tilfellet i USA. Jeg vil tro at det meste av kjøttproduksjonen er fra ammekyr. At 10% kommer fra kraftfor anser jeg da ikke som så ille. Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 21. juli 2022 Del Skrevet 21. juli 2022 Kubjelle skrev (40 minutter siden): Takk for svar! Etter litt research så ser det ut til at dette også er tilfellet i USA. Jeg vil tro at det meste av kjøttproduksjonen er fra ammekyr. At 10% kommer fra kraftfor anser jeg da ikke som så ille. Merk at «ammekyr» (såvidt jeg forstår) betyr kyr drevet for kjøttproduksjon, mens «kombikyr» betyr Norsk Rødt Fe som drives for både kjøtt og melk. Kraftfor har betydelig mer næring enn grovfor. Jeg prøvde å finne ut hvor stor andel av kaloriene som kua inntar fra kraftfor, men google-fuen min sviktet meg. 60% av karbohydratene og 4% av proteinet i kraftfor kommer fra Norge: https://www.animalia.no/contentassets/68810b5267f4423da1065e9591566193/kt20-komplett-origi-web.pdf »I dag utgjør melkekua (NRF) rundt 75 prosent av den norske kjøttproduksjonen fra storfe. Resten kommer fra raser avlet til kjøttproduksjon, såkalte ammekyr.» https://www.nibio.no/nyheter/kt-kjttproduksjon-med-flere-dyr-i-nord »Den norske såkalte kombinasjonskua, NRF (Norsk Rødt Fe), gir høy effektivitet fordi den produserer både melk og kjøtt. Dette gir et relativt lavt utslipp av klimagasser per kilo produsert mat (melk og kjøtt). I spesialisert storfekjøttproduksjon med ammekyr er det bare kjøtt som er sluttproduktet og derfor en mindre produksjon å fordele fôr og klimagassutslipp på.» https://www.animalia.no/no/animalia/aktuelt/ingen-grunn-til-a-unnga-kjott-fra-norske-ammeky/ 1 Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 5. august 2022 Del Skrevet 5. august 2022 Her er litt diverse matvarer og karakter fra dyrevernsalliansen. Scroll nedover for å finne storfe https://dyrevern.no/velg-dyrevennlig/kjott-egg-og-meieri/ Lenke til kommentar
Twinlizzy Skrevet 29. november 2023 Del Skrevet 29. november 2023 Bor på Opaker gård og her har vi økologisk, grasfôret Angus. Vi tilrettelegger for salg nå vi bondenslandhandel.no Vi kan også levere i Oslo området. Vi ønsker å dele flotte stykker til dere som verdsetter kvalitetsprodukter. Ring meg gjerne 91667359 2 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå