Powertrainer Skrevet 31. januar 2022 Del Skrevet 31. januar 2022 bshagen skrev (1 minutt siden): Dette vil selvsagt gjelde om man velger økologisk eller ikke også Så absolutt👍😁 Lenke til kommentar
OC-Freak Skrevet 1. februar 2022 Del Skrevet 1. februar 2022 bshagen skrev (På 30.1.2022 den 13.43): Det er også diverse rekoringer, men det er svindyrt! Skal man sitte igjen med noe som bonde om man velger alternative driftsformer ( økologisk mm), må nødvendigvis kilo prisene være høyere enn gjennomsnittsproduktet i daglivarebutikken. Dobbel pris eller i noen tilfeller mer ser jeg ikke som urealistisk for å oppnå fortjeneste. 1 Lenke til kommentar
Frank Drebin Skrevet 1. februar 2022 Del Skrevet 1. februar 2022 Jeg betalte 200 kr/kg for en eske med ca. 24 kg kalvekjøtt i høst. Da er ca. halvparten kjøttdeig (med merkbart mindre vann enn butikkversjonene), og resten er diverse steiker, ytrefilet, indrefilet, tri-tip, osv. Så man kan kanskje si at en del av de dyrere kjøttstykkene er billigere, mens kjøttdeigen er dyrere. For meg har det også en verdi i seg selv å betale rett til bonden, i stedet for at eierne av Rema/Norgesgruppen/osv. skal bli enda litt rikere, og jeg vil belønne de som prioriterer høyere dyrevelferd enn normalen. Det at dyra spiser gress ute på beite i stedet for kraftfôr basert på soya fra Brasil er også et godt argument for min del. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 2. februar 2022 Del Skrevet 2. februar 2022 (endret) Ikke kun gress. I magene på storfe er det blant mange ulike et et lite men livlig vesen som kalles tøffeldyr. De spiser gresset som kua bearbeider for dem. Kua fordøyer tøffeldyra og en del andre små vesener som lever i magene deres. Vi mennesker fordøyer også en del bakterier og andre mikroorganismer som formerer seg og lever i tarmene våre. og det forskes på hvilken virkning de ulike har på oss. Så en vegan er ikke helt veganer 🙂 - de fordøyer små dyr de også. Kuene fordøyer masser av tøffeldyr som er veldig viktig for dem. Kuene kan også spise f eks kadavere de finner ute. Der fins stoffer de trenger. Det er observert kuer som har fanget og spist duer, kyllinger og andunger. Kua har en superlang tunge som kan brukes til litt av hvert 🙂 Stikkord: storfe, ciliater som lever i tarmkanalen hos drøvtyggere. Et utvalg: Epidinius, Dasytrichia, Diplodinium, Entodinium, Isotrichia. Endret 30. mars 2022 av Slettet+6132 lagt til siste avsnitt Lenke til kommentar
RaymondK Skrevet 12. februar 2022 Del Skrevet 12. februar 2022 Super tråd! Ønsker meg også tilgang på kjøtt som ikke er foret opp på soya og raps. Men ser dårlig ut med mindre man bor i nærheten av noen av gårdene som er listet opp her. Heller ingen meny butikker her i nærheten. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 12. februar 2022 Del Skrevet 12. februar 2022 Sjekk ut Carnivore-tråden på FB. Der hender det er litt info om hvor man får tak i skikkelig varer Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 13. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 13. februar 2022 Jeg så Tine har Økologisk Melk nå. https://www.tine.no/merkevarer/tinemelk/produkter/tinemelk-økologisk-helmelk-4-1-fett Dette er ikke helt Økologisk mener jeg. Sitat TINE Økologisk Helmelk 4,1 % fett er melk fra kyr som kun får økologisk produsert fôr. Det vil si at det er produsert uten bruk av kunstgjødsel og sprøytemidler. Det betyr at kyrne likevel blir foret med kraftfôr, bare at det kraftfôret er laget på økologisk vis. Det er kanskje 50% økologisk melk. Det ville blitt 100% hvis kyrne hadde spist kun naturlig, økologisk gress. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 13. februar 2022 Del Skrevet 13. februar 2022 Økologisk er det, men det er ikke nødvendigvis *organisk*. Vi merker ikke mat med organisk i Norge, og det er litt synd fordi det kan misforståes litt. Når det er sagt, økologisk er i alle fall et skritt i riktig retning? 1 Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 13. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 13. februar 2022 Joda, økologisk er et godt skritt i riktig retning. Lenke til kommentar
knutinh Skrevet 13. februar 2022 Del Skrevet 13. februar 2022 Vil du at gresset som kua spiser skal være gjødslet på kunstgjødsel? -k 1 Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 15. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 15. februar 2022 Kom over Bull Gård i dag. Dem holder til i Nord-Norge og selger Angus som er gressfora. https://bullangus.no Dem skal også komme med Angus Kalv. Det må jeg prøve. Sitat De har da kun fått melk fra mor, gress i rundball og nesten 5 måneder med utmarksbeite! Kalvene kastreres som små for å bedre spisekvaliteten, ettersom en kastrat bli mer lik ett hunndyr, og hunndyret har desidert best marmorering i kjøttet. Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 15. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 15. februar 2022 Jeg spurte Rema 1000 om dem ville få inn Pampas igjen i butikken. Sitat Dette produktet ble meldt ut av vårt sortiment, på grunn av at vi hadde nådd kvoten vår på kjøtt-import fra Uruguay / Pampas produkter. Det var derfor ikke mulig for oss å tilby i en periode. Storfekjøttet av rasen Angus-Hereford fra Uruguay er nå på vei ut i alle butikkene våre i disse dager. Som tidligere er det 100 % grass-fed langtidsmørnet biff, og serien består av tre produkter: entrecôte, ytrefilet og biffstrimler. Den skal prøves når det kommer i butikken. Uruguay har hatt god kvalitet på storfekjøtt, selv om jeg ville foretrukket norsk. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 27. februar 2022 Del Skrevet 27. februar 2022 http://rettfrabonden.no Her fant jeg litt gressfora fra mitt område nå nettopp, kanskje du finner også? Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 27. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2022 (endret) ... Skrev noe ved feil. Ikke mulig å slette... Endret 27. februar 2022 av DJViking Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 27. februar 2022 Del Skrevet 27. februar 2022 DJViking skrev (3 minutter siden): ... Skrev noe ved feil. Ikke mulig å slette... Står ikke noe skummelt her, bare å senke pulsen for du har ikke postet den linken som skulle inn i Incognito-vinduet likevel Lenke til kommentar
DJViking Skrevet 28. februar 2022 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2022 (endret) Jepp 100% Gressfôret Angus Kalv fra Bull Gård i Nord-Norge. https://bullangus.no/?product=grasfora-kalv De hadde også "voksen" Angus som var 99% gressfôret. Kun 1% kraftfôr kan jeg sikkert leve med. https://bullangus.no/?product=bull-tradisjon Endret 28. februar 2022 av DJViking 1 Lenke til kommentar
henrikwl Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 DJViking skrev (På 13.2.2022 den 22.13): Joda, økologisk er et godt skritt i riktig retning. Hvorfor er det riktig retning, egentlig? Jeg spør oppriktig, jeg har aldri helt forstått fascinasjonen med økologisk mat. Lenke til kommentar
bshagen Skrevet 28. februar 2022 Del Skrevet 28. februar 2022 henrikwl skrev (36 minutter siden): Hvorfor er det riktig retning, egentlig? Jeg spør oppriktig, jeg har aldri helt forstått fascinasjonen med økologisk mat. Riktig retning mtp hva man ønsker å spise selv. Gressfora storfe har f.eks ganske høyt innhold av Omega 3. Også er det jo greit at dyra har det bra. Men utover det, så er det vel ikke sikkert man lever lenger eller noe slikt, men for min del så er det greit at maten er sånn passe naturlig i alle fall 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå