Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

V70 som har stått i 6-8 måneder


Anbefalte innlegg

Hei!

Har en V70 (2004 modell, bensin) som har stått i åpen garasje i litt over et halvår, og lurer litt på hvordan jeg skal få den i gang og hva som burde gjøres i hvilken rekkefølge.

Vet at bensintanken hadde lite i seg da den ble satt der, og batteriet er ganske flatt (får ikke låst opp med sentrallåsen, så det sier jo litt). Fikk en liten merknad om at bremsene (usikker på om det var klosser eller skiver) kanskje burde skiftes for å få godkjent EU i mars/april, men vet at det mest sannsynlig er kommet enda mer rust på dem nå.

Den står med rumpa inn mot vegg, og batteriet er jo selvfølgelig bak, men tror jeg får tak i det ved å åpne sidedørene om det *må* lades før start. Tenkte kanskje den kunne jumpstartes og så snus før lading, men det skader kanskje bare batteriet mer?

Den skal selvfølgelig på service og sjekk så fort som mulig, og verkstedet er maks 1 minutt unna, så skal høre hva de sier også, men tenkte å forhøre meg litt her først om noen har noen tips.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

- Så lenge du kommer deg inn i bilen er vel første punkt å vippe ned baksetene og lade batteriet. Enten ved å ta det helt ut eller bruke en vedlikeholdslader.

- Fyll et par liter frisk bensin på tanken.

- Prøv tenningen og se om bilen har strøm – hør etter om bensinpumpa durer.

- Start bilen (burde ikke være noe problem etter kun 6 mnd.)

- Hvis du har fått merknad på bremser (skiver/klosser) burde dise byttes i par, men prøv å trille/bremse litt i garasjen før du kjører bilen på verksted.

 

Lenke til kommentar

For en mange år siden hadde jeg en VW som hadde stått en del måneder, der hadde klutsjen rustet fast. Motor måtte startes i fri (etter batterilading). Klutsj løsnet med en brutalt girskifte, bilen fungerte fint etterpå. Vet ikke hvor vanlig problemet er. Var uvant med en motor som kvaltes med de første startforsøkene og rugget hvis brekket var av.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...