Gå til innhold

1 av 2 aksesspunkter (unifi) blir aktivert/online


Niram

Anbefalte innlegg

Hei!

noen med peiling på unifi/ubiquiti-nettverk? Jeg har nettopp fått fiber og prøver å sette opp 2 stk Unifi 6 lite ap-er. Vil kjøre de på samme SSID slik at den bytter sømløst mellom de. Den ene gikk online og oppdaterte seg automatisk. Men den andre står fortsatt som offline, blinker hvitt på ap-et.

Prøvde å connecte en tablet som lå rett ved AP-et som ikke er tilkoblet, men den koblet seg likevel til AP-et i den andre etasjen. Det står i "devices" at den har fått IP-adresse.

edit: ser forøvrig at jeg får kun 80 mbps til telefonen min, mens stasjonære får 509 mbps (kablet). Betyr det dårlig kabel? Helt ny installasjon.

Endret av Niram
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier du får 509 Mbps kablet. Hva var forventet hastighet? Hvordan målte du?

80 Mbps på wifi høres jo gjerne "typisk 2,4 GHz" ut. Husk at det ikke alltid er lurt å teste rett etter at man har blitt koblet på et netterk. Det kan i noen tilfeller være slik at du kort tid etter kan bli flyttet fra 2,4 til 5 GHz (det er gjerne klienten som bestemmer først om den skal koble til 2,4 eller 5 GHz hvis begge båndene har samme SSID), samt at det kan være at mesh-løsningen innen kort tid flytter en enhet til det mer egnede AP-et.

Lenke til kommentar

Fra ISP har vi bestilt 500 mbit, så det er vel forventet på kabel ihvertfall. Litt usikker på hva jeg kan forvente på wifi..? Hadde trodd mer enn 100 hvertfall :)

Er det noen spesielle innstillinger jeg må gjøre for at den skal roame sømløst mellom ap-ene? Jeg kjører ganske default oppsett tror jeg.

edit: jeg brukte speedtest.net. Inne på controlleren står det n/a på 2,4ghz, så den bruker vel tydelig 5 ghz på telefonen min.

Endret av Niram
Lenke til kommentar

Har samme AP som TS, og 2 etasjer under der APet står får jeg 200mbit ned og 120mbit opp. 
Kan du verifisere om mobiltelefonen er på 2.4GHz eller 5GHz? Kan du kjøre en speedtest med fri sikt til AP?

Verifiser også at du er koblet til korrekt AP (det du har fri sikt til). 

Har du Unifi Controller installert?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...