Gå til innhold

Hente en enkel setnitng fra et CSS eller XML dok..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hei.

 

Jeg lurte på om det er mulig å bruke CSS eller lignende til å hente ut en bestemt setning fra et annet dokument.

 

Kan jeg bruke CSS til å hente ut <nick>, <level>, <rank>, <picrtureurl> fra XML doc

nei, tror ikke det. css er vel bare til å definere design (posisjoner, farger osv.)

tror php er tingen.. prøv heller i php delen av forumet

Lenke til kommentar

Riktig.

 

For slike oppgaver bruker du XSLT, et XML-språk for dokumenttransformering (konvertering, sortering o.l.). Den vanligste måten å koble et XSLT-stilark til en XML-fil (f.eks. et XHTML-dokument) er ved å bruke en <?xml-stylesheet?>-prosesseringsinstruksjon, som settes inn mellom XML-deklarasjonen (hvis spesifisert) og rotelementet.

Lenke til kommentar
Den vanligste måten å koble et XSLT-stilark til en XML-fil (f.eks. et XHTML-dokument) er ved å bruke en <?xml-stylesheet?>-prosesseringsinstruksjon, som settes inn mellom XML-deklarasjonen (hvis spesifisert) og rotelementet.

Men går det ann å sette inn i CSS-stilark?

Lenke til kommentar

Dette er ikke lov i henhold til reglene som gjelder for gyldig HTML. Alle elementer som brukes i et HTML-dokument, være definert i DTD-en.

Hmm.. kan du forklare litt mer hva du mener?

I HTML opererer vi med elementer som p, h1, ul og a. Et element er enten en avgrensning mellom to tagger, en starttagg og en sluttagg, eller forekomsten av taggen til et tomt element (i XML kan tomme elementer også spesifiseres med to tagger). Nøyaktig hvilke elementer som står til disposisjon, og hvordan de brukes, er nøye beskrevet i DTD-en (Document Type Definition) til HTML-versjonen vi benytter. Når HTML-en vår følger alle de reglene som er satt opp i DTD-en, sier vi at vi har gyldig (valid) HTML.

 

Hensikten med dette er ganske enkelt å gi nettleserne greie på hva slags språk sidene er skrevet i. Dette gjør vi ved å sette inn en document type declaration i begynnelsen av dokumentet, som rett og slett henviser til plasseringen av DTD-en. Allerede i dag viser nettleserne gyldig HTML annerledes enn ugyldig HTML (eller «taggsuppe»), og i fremtiden vil HTML-språket gjennomgå vesentlige forandringer (jf. XHTML 2.0), noe som gjør det absolutt nødvendig med en konkret måte å skille mellom de ulike versjonene på. En god grunn til å skrive gyldig HTML er at koden blir standardisert, og at man derfor er sikret at dokumentet også kan håndteres av fremtidens programvare. Hvordan HTML skal behandles er beskrevet i spesifikasjonene til de ymse HTML-versjonene, men det fins derimot ingen regler for hvordan ikke-gyldig kode skal tolkes.

 

Å benytte seg av ikke-standardiserte løsninger er aldri en god ide, for støtte for slikt er sjelden implementert i annen programvare. «XML-øyer» fungerer som nevnt på siden kun i Internet Explorer, og medfører et brudd på reglene i HTML-DTD-en (det fins ikke noe xml-element i HTML).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...