Gå til innhold

Pc fra Elkjøp eller ...?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har sett det har foregått diskusjoner om kvaliteten på PC-tilbudene fra Elkjøp. Selv skal jeg gi råd om innkjøp av PC til en som ikke har lyst til å bruke mye tid på å fikle med maskinen, som vil ha noen å henge hvis det går galt og som ikke har veldig mye greie på PC'er. Maskinen skal brukes til normale kontorprogrammer, musikk, enkel bildebehandling, nettsurfing og noe spilling (ikke voldsomt avansert og ressurskrevende) mao. et normalt PC-bruk. På Elkjøp har de en pentium 4 maskin med DVD-brenner for 8.000 kroner, uten skjerm. Vedkommende har en ny og bra skjerm. (17'' LCD uten DVI) Jeg kan ikke finne noe tilbud som kan matche Elkjøp sitt (sjekket bl.a. noe på Komplett) Men med den skepsisen som mange har til PC'er fra Elkjøp, spør jeg likevel, er dette et brukbart tilbud? Eller vet noen om noe bedre?

javascript:emoticon(':wow:')

 

Nærmere spesifikasjoner på PC'en fra Elkjøp finnes på

http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.enfi...text#Egenskaper

(Lang adresse, ikke sant)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det hender Elkjøp kommer med noen ganske bra tilbud, men det lønner seg uansett og bygge PC'en selv, hvis du har mulighet til dette. Om det blir PC'kjøp hos elkjop så vil jeg råde deg til å ikke kjøpe med Celeron-prossessor. Disse viser seg å ha meget dårlig ytelse. Husk: MHz er ikke alt! ;)

Lenke til kommentar

Jeg synes ikke det var noe godt tilbud hvis det ikke er med skjerm eller noe. Er det ingen som kan hjelpe han å bygge en PC da? Tenk på hva du får for 8000 kroner hvis du bygger selv. Behøver ikke å bli noe mere problemer med en man bygger selv, kontra en man kjøper ferdig. Grunnen til at jeg sier dette er at jeg synes Elkjøp tar seg uhøflig mye betalt for den PC`n. Bare noen tanker... :)

Lenke til kommentar

Noe annet Elkjøp blir kraftig kritisert for her i forumet blir diskutert på DENNE linken.

 

I denne posten diskuteres det Elkjøps markedsføringsmetoder og hvorvidt de er lovlige. Jeg kan gi et eksempel fra annonsen som tilhører PC'en du vurderer å kjøpe: "ATI Radeon 9200SE skjermkort med 128Mb minne, det gir veldig bra grafikk." Dette er hva mange vil kalle blank løyn. Dette kortet kan overhodet ikke spilles med, men kan muligens brukes til å se på DivX, avhengig av dine krav.

Endret av TJ
Lenke til kommentar

Synest ikke du skal bygge maskin.

Ta en titt på hva du får hos Dell og HP/Compaq for den summen som er tenkt brukt.

Fordelen med å handle hos nevnte merker er at du får med en recovery CD, og det er ikke dumt med en bruker med liten interesse for "å fikle" med maskinen.

 

Tror at hvis du er litt på hugget kan finne en maskin som vil være bra nok.

 

Ja det er sikkert mulig å finne rimeligere/raskere maskiner ved å bygge selv, men det blir helt feil med en bruker som ikke kan/gidder å fikle selv.

 

Lykke til med PC kjøp!

Lenke til kommentar
"ATI Radeon 9200SE skjermkort med 128Mb minne, det gir veldig bra grafikk." Dette er hva mange vil kalle blank løyn. Dette kortet kan overhodet ikke spilles med, men kan muligens brukes til å se på DivX, avhengig av dine krav.

Betyr det at kortet faktisk er dårligere enn mitt Asus GF2 MX kort med 32MB SDram? Hva har skjedd med skjermkort?

 

Eller er det bare en overdrivelse, som i så mange andre innlegg her på forumet?

Riktignok kan jeg ikke sette grafikksettingene til max på spill, men jeg ser da divx ;-) uten problemer!

 

Til trådstarter: Jeg er ikke like skeptisk som mange andre her til Elkjøp. Ja - man får sikkert litt mer pr krone på Komplett, men for mange brukere spiller oppgraderingsmuligheter _egentlig_ ingen rolle. (Selvfølgelig vil de si "joa, det er jo greit å kunne" hvis du spør, men de kommer aldri til å gjøre det i praksis.) De har pc-en i 3-4-5 år, og så kjøper de ny. Evt kanskje de bytter en disk eller dytter inn en større rambrikke, men det går jo helt fint an på Elkjøp-pcer også.

Mange av forumbrukerne klager over lang ventetid på service hos Elkjøp - dette stemmer ikke med mine erfaringer, og det er selvfølgelig synd for alle som må vente for lenge - men det finnes haugevis av fornøyde elkjøp-kunder. Ellers hadde de jo vært konkurs for lenge siden.

Lenke til kommentar

La oss for en kort stund innbille oss at på Elkjøp har de skikkelig peil på data, og at de solgte dere nettopp den maskinen dere trenger. Da er vi mer over på en diskusjon om pris og merke-PCer:

 

1. Pris: Dette er relativt lett å sammenligne, det vanskelige er å sette pris på programvare som følger med og ev. supportavtaler. Men det er vel overkommelig.

2. Merke-PC: Hvis du er den som er livredd for å åpne "harddisken" (for det er det som mange helt ukyndige bruker om kabinettet), så er du kommet til rett sted. Du har ingen planer om å åpne, utvide, eller gjøre noe som helst. Da leverer vi den inn på service. Du har heller ingen planer om å oppgradere operativsystem (hva er det??), for program for DVD brenning er jo umulig å få adskilt fra recovery CDen (snakker av erfaring fra HP maskin).

 

I dette tilfellet så har jo du jmessel tydeligvis litt mer peiling enn den som skal ha PCen. Da ville jeg styrt unna merke-PC.

 

Om et par år når merke-PCen bygger å slite, og dere lurer på oppgradering av hovedkort og CPU, da står dere nok muligens fast. Hadde man valgt en PC bygget opp av standard komponenter, så kan man lett bytte om på delene. Dell f.eks. har prestert å bruke standard ATX plugg, men ledningene er satt opp forskjellig. Om dette gjelder Fujitsi-Siemens håper jeg ikke.

 

Jeg har til gode å se et tilbud fra Elkjøp som er bedre enn det jeg kan skru sammen selv, og hvis det hadde skjedd, så hadde vel Elkjøp vært utsolgt før jeg rakk fram i butikken.

Lenke til kommentar

Hei.

Takker for mange gode svar. Først noen presiseringer. Vedkommende, som for øvrig er en 'hun' og ikke en 'han', har skjerm og trenger ikke ny. Å kunne spille de mest krevende spillene er heller ikke så viktig. Selvbygging er i dette tilfellet uaktuelt av flere grunner.

 

Så til alternativene. Jeg klarer ikke å sette sammen en tilsvarende PC på Komplett til den prisen som SupremeX klarer. Elkjøps PC er faktisk med DVD-brenner, kanskje det er forskjellen. Derimot er spill-PC'en fra Komplett interessant selv om den også er uten DVD-brenner. Hvordan er XP 2600 i forhold til Pentium 4?

 

Etter å ha fulgt tipset om litt leting på ulike web-shoper fant jeg en Tundra-PC på PS DATA med XP 2500 og DVD-brenner til ca. 8000. Bedre grafikkort (så vidt jeg ser), større harddisk, minnekortleser og mange tilkoblingsporter taler for denne. Men hva med prossesoren? Ser også at MPX selger en HP maskin med XP 2600 og DVD-brenner til ca. 8000, men med det samme grafikkortet som Elkjøp sin maskin. (http://www.mpx.no/asp/info.asp?g0=176&g1=337&g2=625&g3=&p=26811&l=2&lantall=)

Men jeg deler hn66 skepsis til merke-Pc'er, hvis de fremdeles ikke er bygget opp av standard-komponenter. (Jeg trodde de hadde endret praksis) Dell er kanskje derfor heller ikke aktuelle.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...