Gå til innhold

Ice og telenor dekning?


Anbefalte innlegg

For telenor har vel planer i bærum og lillehammer men ice er mere uklart å finne hvor annet en oslo og tromsø hvor det blir 5g dekning og ytelse.

Om det blir bare mobilnett eller om konkuransen blir bedre på mobilt bredbånd.

For er håpløs at begge selskaper dropper å tilby hjemmebredbånd der hvor fiber eller coax finnes.

telenor dekning.png

ice dekning.png

Foreløpig er vanskelig å finne hvor altibox vil bygge:

https://www.nkom.no/aktuelt/norge-tar-nye-steg-mot-gigabitsamfunnet

Sitat

Kraftig økning i dekning over 1 Gbit/s

Utbygging av nye fibernett fortsetter, og mange kabel-TV-nett er oppgradert og kan tilby 1 Gbit/s (1000 Mbit/s) i nedstrøms hastighet. Ved utgangen av første halvår i år har 86,5 prosent av alle husstander i Norge tilbud om minst 1000 Mbit/s via fiber og kabel-TV nett, en økning på hele 33,6 prosentpoeng fra i fjor. Opplastingshastigheten vil imidlertid kunne variere mye i kabel-TV nettene, og normalen er på 50 Mbit/s.

– Ved omfattende utbygging av fiber og oppgradering av kabel-TV-nett, har Norge nå tatt gode skritt i moderniseringen av bredbåndstilbudet til norske kunder, og tilbyr høye nedlastingshastigheter. Men samtidig som vi har et godt grunnlag for å utnytte mulighetene i gigabitsamfunnet, er det fremdeles mange husstander i distriktene som mangler et tilbud på 100 Mbit/s, sier direktør Pål Wien Espen i Nkom.

Tja tviler nå som kobbernettet og 3g er slukket mange steder er mange som har dyrt bredbånd tilbud homenet og ice har nok bare 10% eller under av markedet.

Sitat

Nedgang i kontantkort fortsetter

Totalt antall abonnement for mobiltelefoni er bortimot 5,3 millioner. Antallet har vært relativt stabilt over flere år, men overgangen fra kontantkort til fakturerte abonnement fortsetter. Ved utgangen av første halvår 2021 utgjorde kontantkort mindre enn 10 prosent av samtlige abonnement. 

Samtidig tar mobilkundene i bruk abonnement med mer data inkludert. 24 prosent av privatabonnementene har nå 10 GB eller mer inkludert per måned. For ett år siden var denne andelen 18 prosent. Men fremdeles er det abonnement mellom 1 GB og 5 GB inkludert som er mest utbredt. 40 prosent av de private abonnementene er i denne kategorien. 

Økning i mobil datatrafikk

Samlet datatrafikk fra abonnement for mobiltelefoni og mobilt bredbånd var 278 petabyte i første halvår 2021. Det er 70 petabyte mer enn i samme periode i 2020. Denne økningen er større enn tidligere 12-måneders perioder. 

Tja er vel en grunn for nedgang i kontantkort er dårlig avtale 278 pentabyte er jo lite hvordan det er på fiber kan jo diskuteres.

Ingen sier når faktisk det blir åpen konkuranse i ICE og Altibox og andre levrandører. For med 86,5% dekning av fast bredbånd er det ikke lenge til før man kan gi fri konkuranse, faktisk de 13,5% er vel mest hytteområdet og slikt og i skogen.

Så hva tror dere er bare å vente på 6g eller må nkom vurdere å forbedre konkuransen?

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...