Gå til innhold

Vanlig Pepsi, ødelagt av kunstig søtstoff


Anbefalte innlegg

Da var vanlig "blå" Pepsi variant historie. Det finnes ikke lengre noe Pepsi alternativ i Norge som ikke inneholder kunstig søtstoff.
En forbruker raser mot PepsiCo (eller lettere sagt Ringes som har lisens til å brygge Pepsi i Norge) etter at oppskriften ble endret.
Saken fikk oppmerksomhet i Nettavisen: https://www.nettavisen.no/okonomi/brusgiganten-pepsi-har-endret-oppskrift-i-all-hemmelighet/s/5-95-339922

Jeg har tidligere drukket mye Pepsi selv om det er noen år siden nå. Den gangen drakk jeg kun den blå sukkerholdige varianten, jeg fordrar ikke PepsiMax. Jeg kjøpte nylig en 1,5 Liter for å sjekke den "nye" smaken, og jeg kan bekrefte det kunden hevder i intervjuet med nettavisen, den nye smaken er veldig kunstig og minner helt kart om PepsiMax (!) , den er forferdelig!! En100 år gammel oppskrift er nå ødelagt, flott 😕

Dersom noen ønsker å rette klage så kan den rettes til: [email protected]

Endret av Zwei Minuten Strafe
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kunstig søtning slik det blir brukt av industrien smaker pyton (aspartam, acesulfam K, sukralose). Sukkeralkoholer smaker greit nok, men mye av det lager krøll for tarmene. Steviaglykosider og Truvia som Coca Cola har patentert er vel det beste å oppdrive innen funksjonell virkning uten problemer. Greit nok at det er et stort og nødvendig ønske å redusere alt sukkeret folk for i seg som er helseskadelig. De fleste tåler høyt sukkerforbruk godt når de er ung, men etterhvert kommer senskadene når kroppen ikke lengre er i stand til å håndtere det.

En kommer ikke bort fra at sukker fungerer "best" fordi det er energi som vi evolusjonært verdtsetter og derfor synes smaker godt. Utfordringen er å skape produkter som er ok og som ikke roter til bakteriefloraen som trengs i fordøyelsen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

De som har diabetes har vent seg til tanken om at det skal være minst én diabetikerbrus, som kan fylle deres behov. 

https://www.itromso.no/nyheter/i/Ew6lRl/som-alle-andre-avhengigheter-ma-den-likevel-skjules-eller-maskeres-som-en-naturlig-del-av-sosiale-situasjoner

De som sier noe annet "kommer selvsagt fra sukkerindustrien". Men er det egentlig bra for den som har diabetes å få et så sterkt søtningsstoff inn på tunga, som er flere hundre ganger søtere enn sukker? 

Noen spør under denne videoen; hva mener du at vi som har diabetes skal gjøre?

Forslag: Tilsett litt smak i Taffelvann eller Farris, eller i din egen brusmaskin dersom det er kullsyreeffekten som sårt savnes. Finnes også noe som heter Tonic water (litt ekstreme smaker). Her en bitter Bezzerwizzer: https://www.schweppes.no/recipes/bitter-bezzerwizzer

Bitre Besserwissere er ellers altfor godt kjent fra ulike diskusjonsfora.

Taster du inn acesulfame k på Youtube, mangler det ikke på advarsler. "Må unngås for enhver pris". Stoffet har dessuten gitt forskere mulighet til å beregne hvor mange som har tisset i svømmebassenget. Det kommer ut igjen i urinen, og en analyse av acesulfame k viser derfor hvor mange som må ha tisset i badevannet. Vel... ønsker vi egentlig å vite dette?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spør du meg er det en uting at brus har fått en ruvende plass i manges liv. Dette er et 100% syntetisk produkt som ikke hører hjemme i et normalt kosthold, og det konsumeres i stadig større mengde.

Generelt er det nok fordi folk synes det er godt (at en har blitt vant til falskt sukker) og liker kullsyren.

Min tankegang er å bruke slike unaturlige "matemner" kun til spesielle anledninger. Folk i gamledager fikk kanskje brus EN gang i året hvis de var heldige. De samme for slikkerier som karamell og sjokolade. I dag er det jo enkelte som mer eller mindre lever på dette og får det i seg nærmest daglig, og konsekvensene kommer snikende i form av overvekt og uhelse. Hvis du ser hvor mange problemer som typisk følger overvekt er det ganske skremmende lesning, så sånn sett burde det være en vekker for å inspirere til best mulig livskvalitet over tid.

For min del har jeg helt sluttet å impulshandle i sukkerhyllene på butikken. Jeg kan finne på å kjøpe 87% sjokolade av og til, og kjøper svært sjelden noe brus. For min del holder Farris i massevis og det har verken sukker eller kunstig søtning, men smaker likevel helt greit. En av Eurospar-butikkene jeg handler på pleier å gi bort Fanta Orange (sukkerfri) av og til. Har ikke drukket noe sukkerfri brus på mange år, så jeg tok med en flaske for å teste. Det ble en slurk av den, så ble den kastet. Dette viser vel egentlig at om man ikke gjør seg vant med å drikke dette forteller kroppen med volum 11 at du ikke skal få det i deg.

Konklusjonen er sånn sett veldig enkel. Prøv å kutte ut brus helt, og gå over til alternativer som er sunnere for å unngå sukker/kunstig søtning. Sukker generelt tilsettes alt mulig rart, så pass på det også. Naturlig sukker i f.eks frukt er greit for de fleste fordi det ikke trigger enorme mender insulin slik som industrisukker lett gjør.

Endret av vidor
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Utrolig hvor mange som bøtter i seg enorme mengder dritt. Fra egne observasjoner kan jeg nevne noen ting som ser ut til å spre seg som pesten blant den yngre befolkningen: Pepsi max, redbull/monster/battery, snus, tatoveringer. Over tid vil dette slite på kroppen.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det gode ved saken er, at når man eventuelt skal kjøpe sukkerfritt, så er det andre varianter som smaker bedre og som er billigere enn Pepsi. Den helt enkle løsningen det er jo å la være å kjøpe Pepsi produkter og å la de ansatte hos Ringnes drikke sin Pepsi Cola selv. Extra Cola er kanskje ikke spesielt billedskjønn, men jeg synes den smaker bedre.

https://allematpriser.no/tilbud/shopgun%3Aproduct%3AT_Iaoyu4s8VND4yv5ptaU/

Den inneholder nok sikkert mange stoffer man ikke bør få i seg for mye av, men det gjelder vel sannsynligvis de fleste av de "kunstige".

Endret av arne22
Lenke til kommentar

Det er en del av planen om at  95% av brushylla skal inneholde søtningsmiddel. År for år blir andelen søtningsmiddel på hyllene økt og folk blir trent i å velge blant det som er mulig å velge. Til slutt kan man velge mellom søtningsmiddel og søtningsmiddel.

Illusjonen om å ha et valg når det i realiteten er andre som velger for deg. I praksis blir det eneste valget man kan ta å avstå fra å kjøpe produktkategorien i sin helhet.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
vidor skrev (1 time siden):

Spør du meg er det en uting at brus har fått en ruvende plass i manges liv. Dette er et 100% syntetisk produkt som ikke hører hjemme i et normalt kosthold, og det konsumeres i stadig større mengde.

Det er ikke noe problem å drikke brus med kunstig søtning. Det er ikke skadelig i det hele tatt. Selvsagt blir for mye av hva som helst negativt, men man kan drikke brusen med god samvittighet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
BadCat skrev (21 minutter siden):

Det er en del av planen om at  95% av brushylla skal inneholde søtningsmiddel. År for år blir andelen søtningsmiddel på hyllene økt og folk blir trent i å velge blant det som er mulig å velge. Til slutt kan man velge mellom søtningsmiddel og søtningsmiddel.

Illusjonen om å ha et valg når det i realiteten er andre som velger for deg. I praksis blir det eneste valget man kan ta å avstå fra å kjøpe produktkategorien i sin helhet.

Snart kommer det nyheter om at søtstoffer øker risikoen for kreft. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Markiii said:

Det er ikke noe problem å drikke brus med kunstig søtning. Det er ikke skadelig i det hele tatt. Selvsagt blir for mye av hva som helst negativt, men man kan drikke brusen med god samvittighet.

Hvis du støtter deg til det som blir fortalt deg i media så er det veldig lett å falle på den konklusjonen.

Graver du deg mer ned i emnet åpner det seg en mikrobiologisk veldig mer komplisert verden som tilsier at en ikke burde få i seg kunstig sukker. Enig i tanken på å redusere sukker, men er det ikke litt dumt å bytte ut pest med kolera når du kan unngå begge ?

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Tror ikke folk flest skjønner hvor ille sukker er før det er for sent, meg inkludert. Jeg drakk 2-3 liter cola daglig i min ungdom/ung voksen tid. Jeg var fullstendig klar over at sukker ikke er/var sunt, men valgte å ignore det. Sitter i dag med Diabetes Type 2 og har nedsatt nyrefunksjon. Hadde jeg valgt et sukkerfritt alternativ så hadde jeg antageligvis ikke vært i den situajonen jeg er i den dag i dag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
vidor skrev (2 timer siden):

Hvis du støtter deg til det som blir fortalt deg i media så er det veldig lett å falle på den konklusjonen.

Graver du deg mer ned i emnet åpner det seg en mikrobiologisk veldig mer komplisert verden som tilsier at en ikke burde få i seg kunstig sukker. Enig i tanken på å redusere sukker, men er det ikke litt dumt å bytte ut pest med kolera når du kan unngå begge ?

Ikke sant... Mainstream media lyver jo bare, så her gjelder det å utdanne seg selv gjennom YouTube!

Og "kunstig sukker"... Hvor skal man begynne?!?

Når det kommer til forskning som viser at de som drikker brus har 17% større for å dø innen 16 år, enn de som ikke drikker det, så er nok det en alt for enkel forklaring. Jeg tror det heller ligger i den retning at de som velger å drikke brus, tar en del andre avgjørelser som heller ikke er med å forlenge livsløpet. Som f.eks å spise betydelig mindre grønnsaker enn de som ikke drikker brus. De som ikke drikker brus, tar sannsynligvis sunnere valg i nesten alle andre situasjoner enn de som drikker brus.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
15 minutes ago, TheKims said:

Tror ikke folk flest skjønner hvor ille sukker er før det er for sent, meg inkludert. Jeg drakk 2-3 liter cola daglig i min ungdom/ung voksen tid. Jeg var fullstendig klar over at sukker ikke er/var sunt, men valgte å ignore det. Sitter i dag med Diabetes Type 2 og har nedsatt nyrefunksjon. Hadde jeg valgt et sukkerfritt alternativ så hadde jeg antageligvis ikke vært i den situajonen jeg er i den dag i dag.

Søtstoffer er ikke himmelen det heller. Best å unngå det i stor grad begge deler egentlig.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...