Gå til innhold

Fikse liten El motor fra vifte


Anbefalte innlegg

Hei, æ har en liten elektrisk motor som er tatt ut fra en vifte. Viften har stoppet å virke etter at en fugl bestemte seg for å bygge reir i ventilasjonen. Motoren har dermed stoppet å virke grunnet obstruksjon av viftebladene. Den er nå demontert til det punkt at æ har den lille motoren på stuebordet. Men æ er usikker på neste steg her. Det er to braketter på hver side som dekker over der coilen ligger. De er boltet fast så vanskelig å komme til. Noen ideer om hva som vanligvis ryker under forholdene æ har beskrevet? Det er ikke viktig å få fikset den, men det er jo gøy da 😊 

 

Håper alle har en fin helg. 

16368041495672081973602409809.jpg

Endret av Reinsdyret90
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis motoren har gått varm grunnet høy belastning kan det hende isolasjonen i trådene inne i transformatoren har smeltet. Da er det ikke mye du får gjort. Men det kan være det sitter en liten sikring som har gått inne i der, men det er jo en grunn til at denne evt. har gått...

Hvordan du får den opp er jeg usikker på, men prøv først og måle kontinuitet i de to ledningene som stikker ut. Piper multimeteret og viser at det er kontiunitet mellom disse så er den kortsluttet. Hvis ikke, så kan det være en sikring ett eller annet sted som har røket. 

Har ikke drevet så mye med slike selv, så er ikke helt sikker. 

Lenke til kommentar

Disse har ofte en "one-time" termisk sikring inne sammen med viklingene for å forhiindre brann. Kan hende den er i den hvite strømpa som så vidt stikker litt ut i front på bildet. Ofte ikke mulig å bytte.

Mål motstand som Bjerknes nevnte. Men du har trolig brudd, ikke kortslutning. En stillestående (og god) motor vil ofte nesten se ut som en kortslutning likevel.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hei, takk for svar. Æ har ikke så mye erfaring med multimeter, men æ tror æ har gjort det riktig ved å måle motstand. 1 tall på meteret, og det endrer seg ikke ved kontakt. Så da er det vel en sikring sannsynligvis? 

Akslingen spinner fint ja. Tenkte å gå til verks med vinkelsliper for å få av disse brakettene. Se hva som er inni der. Lære litt. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...