Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløst nettverk i heimen..


Anbefalte innlegg

Endelig etter måneder med venting har vi fått bekreftet at den 16. januar har vi muligheten til å få ADSL, og modemet står ferdig og klart. Det eneste problemet er at modemet befinner seg i første etasje, mens jeg i andre. Jeg tenkte derfor på å sette opp et trådløst nettverk (det er en maskin til som også skal bli koblet opp) men vet ikke helt hvordan jeg skal gå frem, for jeg er ikke helt oppdatert på utstyrsfronten. Jeg skjønner jo selvfølgelig et vi må anskaffet et par trådløse nettverkskort og et Access Point (?) som støtter dette, men hvilken skal jeg velge? Pris har en del og si, for lommeboken er ikke akkurat fylt opp til randen om dagen. Noen tips til hva slags utstyr jeg bør velge?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har testet flere forskjellige oppsett av 54Mbps standarden, og mine erfaringer er at 3COM sitt utstyr er både blandt de billigste og beste du kan kjøpe. Legg merke til at når jeg sier beste her, så gjelder det ikke ytelse men stabilitet.

 

Du finner 3COM hos bla.a. MPX.no og Komplett.no, og det du trenger er ett aksesspunkt og ett nettverkskort. Hvis du har flere PCer som skal på nett (og som står ved modemet) anbefaler jeg å kjøpe routeren med innebygd 4port switch. Skal alle PCene ha trådløst er ikke dette noe problem.

 

Til stasjonære maskiner bruker du PCI kort eller USB løsninger. Mitt forslag til løsning:

 

http://www.mpx.no/asp/info.asp?g0=215&g1=3...54&l=2&lantall=

 

Her har du både aksesspunkt med router og switch + nettkort til din stasjonære. Billig og bra! På den andre maskinen er det bare å kjøpe til et kort som passer lommebok og standard. (802.11g)

 

-KJ

Endret av jevel
Lenke til kommentar

Har hatt litt forskjellig tråløst utstyr. Nå har jeg :

 

- 3Com Router :

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=16&s=pl

- 2 stk. 3Com PCMCIA nettverkskort :

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=12&s=pl

- og et SMC PCI nettverkskort :

http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...9&GrpID=12&s=pl

 

Dette fungerer veldig bra sammen. Den stasjonære står i samme rom som routeren, så jeg vet ikke hvordan kortet fungerer på lang avstand fra routeren.

 

Med 3Com PCMCIA-kortene kan jeg sitte på verandaen og surfe (signalet går da gjennom en tykk murvegg og videre gjennom veggen inn til soverommet hvor routeren står. Det fungerer knirkefritt.

 

Har tidligere hatt flg. utstyr :

 

- Billion 643 Wireless Broadband Gateway (de har tydeligvis sluttet å selge den på Komplett...)

- CNet PCMCIA nettverkskort 11 Mbps (modellen har gått ut av Kompletts varesortiment)

 

Begge disse produktene burde du etter mine erfaringer styre unna !

Routeren skapte masse problemer for meg. Disconneca meg fra internett hele tiden (trodde det var UPC som ga meg problemer). Fikk 2 erstatninger av samme router fra Komplett uten at de var noe bedre. Skiftet til 3Com router og problemet ble borte ;)

 

CNet PCMCIA-kortet opplevde jeg at fikk veldig dårlig signal fra routeren, mens 3Com PCMCIA-kortene har jeg ikke hatt noen som helst problemer med.

 

Dette er ivertfall mine erfaringer, så etter min mening er 3Com et vedig "trygt" merke å velge når du skal handle nettverks-utstyr :thumbs:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...