Gå til innhold

Smart VVB


Anbefalte innlegg

Varmtvannsberederen vår forventes å måtte byttes i nærmeste fremtid (ettersom den er fra 1976). I den grad tenker jeg å gå for en "smart" VVB. Det jeg ønsker er at berederen kan overvarmes på nattestid, men være av om dagen, med mindre temperaturen i tanken synker under en gitt verdi.

Eksempelvis varmes til 80-90 grader på natta, og forhåpentligvis slipper den å skru seg på før neste natt. Jeg tenker at hvis jeg først skal bytte tanken så kan jeg jo handle en som sparer noen kroner for meg.

Denne tanken er visst ikke i salg enda: https://www.vvsforum.no/2021/hoiax-lanserer-smartbereder-skylosning-brukes-energilager/

Noen som har gjort noe tilsvarende?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Jeg har gjort noe lignende. Lette litt rundt da jeg skulle bytte bereder, men endte opp med en enkel tidsstyring på bereder. Bruker en kontaktor i sikr skap til å slå på og av strømmen til bereder, og styrer dette via loxone smarthusstyring, men man kan også bruke et enkelt tidsur.

Prisene er generelt høyest om morgenen og ettermiddag/kveld så min bereder gå på ca 00:07 og av ca 05:50, så går den på igjen ca 11:40 og av 15:20. Bruker ikke hele timetall for å unngå at mange ting slår inn samtidig.

Satt berederen opp til ca 80 grader så har den mer kapasitet. 

Har også manuell bryter på kontaktordn slik at man kan sette berederen fast på om styresystemet skulle feile, eller om vi har besøk og høyt varmtvannfirbruk, men har ennå ikke opplevd å mangle varmtvann.

Lenke til kommentar
unik42 skrev (På 13.9.2021 den 7.30):

Når jeg får summet meg litt lukter jeg på å handle inn en slik: https://tibber.com/no/store/produkt/aeotec-heavy-duty-switch

Problemet per nå er at jeg "bare" har Telldus sin kontroller og den er ikke spesielt avansert. Men å bare bruke timerfunksjonen vil nok ha funket det og.

Hvor mange mennesker er dere som deler varmtvann?

Vi et to voksne og 3 barn i skolealder. Jeg har også tenkt litt på å legge inn mer avansert styring, men jeg vil jo ha varmtvann hver dag og tidsstyringen er enkel og får med seg det meste av besparelsen.

 

Hvis jeg installerer solceller så kommer jeg nok til å legge til en temperaturføler innpå berederen slik at jeg kan holde en minimumstemperatur til vanlig og toppe opp til 85 når solceller produserer overskudd.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...