Redaksjonen. Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Biffen vokser uten en lyd: Se verdens første fabrikk for kunstig kjøtt 3 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Fantastiske teknologer i Israel. Dette må jo være en god nyhet for vegetarianere? Eller ødelegger det hele gleden for dem ved å redde en halv kylling hver dag? De har jo ikke noe å leve for dah 😢 Lenke til kommentar
Fibonacci Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Om det smaker likt, har samme tekstur, og lik eller mindre pris som ordinært kjøtt, er det bare å kjøre på 😋 8 Lenke til kommentar
hekomo Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Jeg håper de får dette til. Det er jo andre, som for eksempel Beyond Meat, som prøver å bruke planter til å etterligne kjøtt. De regner også med å komme nærmere og nærmere ekte kjøtt over tid. Men Beyond Meat-produkter er vel egentlig ganske usunne og fulle av alt mulig rart, mens rent kjøtt jo er... rent kjøtt. 4 Lenke til kommentar
Emil Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Spennende. Spent på opplevelsen selv. Liker også at det er rent og ikke en masse bygd opp av alt mulig rart som endel andre veganske produkter er. Da må man vel etterhvert kunne produsere perfekt mørt kjøtt også og kunne overgå det meste masseproduserte kjøttet man finner i dagligvaren. 1 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Kommersielt dyrket sopp har vært i handel lenge. Smaker godt også etter hvert. Det fascinerende er at hvem som helst kan dyrke det hjemme. Det vokser i voldsom fart og vokser i det uendelige uten pollen eller befruktning. I en maskin kan sopp dyrkes i uendelige matter som langsomt ruller gjennom vekstprosesser. Noen sporer på næringsrik folie, litt vann og soppmatta vokser i tykkelse, for så å kuttes i strimler når den er passe tjukk og kokes. Det brukes næringsmateriale som ellers er vanskelig å nyttiggjøre. Mange smaker, konsistenser, farger og fasonger. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Det meste av kjøtt er egentlig ganske fett, seigt og slintrete når man ser på totalen. Dyra bruker jo også ganske mye av sine ressurser i kroppen til å produsere/vokse fram bein, skinn, hornstoff/keratin og en masse greier som for resultatet rent kjøtt er nesten bortkastet. Vi kaster og skusler bort veldig mye før vi får gode, møre og holdbare produkter. Vi bruker og spiser bare en tredel av mange dyr. Vi maler opp kjøttet fordi det er for seigt og for lite estetisk. Vi høytrykkspyler skroget på fjørfe for å tyne det siste av proteiner av beina. Mye jobb gjøres med råvarer som ikke skal brukes og mye organisk kastes. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 Det er enda et problem: serum fra kukalver er nødvendig for at cellekulturene som omtales skal vokse. Alternativ finnes ikke. Nerdestoff: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28800376/ Lenke til kommentar
chrisbt Skrevet 10. juli 2021 Del Skrevet 10. juli 2021 "Israelsk selskap vil produsere 500 kilo svin, lam og kylling hver dag." Så med antagelse om at de mener 500 kilo av hvert dyr blir det i størrelsesorden 50 tonn kjøtt per dag da? kilo = 1000 kg = kilogram = 1000 gram 2 Lenke til kommentar
Thomas Øverby Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 chrisbt skrev (2 timer siden): "Israelsk selskap vil produsere 500 kilo svin, lam og kylling hver dag." Så med antagelse om at de mener 500 kilo av hvert dyr blir det i størrelsesorden 50 tonn kjøtt per dag da? kilo = 1000 kg = kilogram = 1000 gram 1 tonn er 1000 kilogram... Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 (endret) Thomas Øverby skrev (4 timer siden): 1 tonn er 1000 kilogram... Poenget er at "kilo" betyr talet 1000, ikkje 1000 kilogram. 1 kilo stein er 1000 steinar. Massen (vekta) seier det ingenting om. 1 kilogram stein er 1000 g. Ein må enten skrive kg eller kilogram, ikkje kilo. Endret 11. juli 2021 av Zeph 4 Lenke til kommentar
OrIoN89 Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 Ja det menes vel 500 kilo (gram), dvs 0,5 tonn. Ikke 500 kilo, 500 000, dyr. Uansett bra om de klarer å produsere høykvalitets proteiner som er bedre enn det naturen selv produserer. Matproduksjon kommer ikke til å være mindre relevant i fremtiden. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 (endret) Vekt måles i N (newton), masse i g eller kg, tonn eller Mt. 1 kg masse = 8,9 N her, og ved ekvator litt mindre. Veier du 890 N her, så veier du kanskje 888,7 N midt i Afrika. Men N er også ganske nerdete. Dette er da litt utenfor tema, men påstanden er at de produserer 500 kg kjøttmasse, om det er totalt eller pr type kjøtt er usikkert. Maskinene de bruker, reaktorene, er da ganske nerdete de også. Ser litt ut som den "makalösa manicken" som man kan koke grøt i trakten på varme dager. Tekst fra en svensk låt som var veldig populær landeplage en sommer i 1986. Endret 13. juli 2021 av Slettet+6132 Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132 Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 Kjøttet kan se slik ut; Lenke til kommentar
Joachim Osmundsen Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 Man kan mene det man vil om jøder, men dem har en tendens til og briljere mer enn noen andre! Det overrasker meg ikke at dette skjer i Israel. Denne nasjonen er helt unik hva det gjelder hvor framgangsrik den er, særlig satt opp mot naboene. 4 Lenke til kommentar
LMH1 Skrevet 11. juli 2021 Del Skrevet 11. juli 2021 Hvor tror dere slik mat havner på Ikea eller burger King eller maximat og rema1000 og kiwi? Lenke til kommentar
snafu0601 Skrevet 12. juli 2021 Del Skrevet 12. juli 2021 Slik mat vil vel havne i kundenes munn - på de stedene du nevner. Noe vil helt sikkert også kastes pga. dato :/ Lenke til kommentar
5CJ56A5D Skrevet 12. juli 2021 Del Skrevet 12. juli 2021 Hva med melk, ost osv ? Blir visst ikke mye dyreliv på gårdene rundt omkring. Hvis husdyr blir ulønnsomt så må vel alle kuer griser osv bare slaktes ned etterhvert, ser ut som alle vegetarianernes drømmescenario. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå