Gå til innhold

Astrofysiker har knekket koden: Slik reiser vi raskere enn lyset


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

– Et romskip med radius på 100 meter ville trenge en energimengde som ligger i området 100 ganger massen til planeten Jupiter, sier Lentz.

Han presiserer at det kan sammenlignes med at kapasiteten til dagens fusjonsbaserte kjernekraftreaktorer må økes med en faktor på 10^30, som mer enn antyder at det fortsatt er et stykke igjen før vi kan reise til andre solsystemer.

Hehe. Teori er jo ganske morosamt. Trur ikkje eg har vore borti massen til Jupiter som energieining før, så det andre avsnittet var litt meir forståeleg, sjølv om 10^30 er eit ganske stort tal.

1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 ganger kapasiteten på dagens kjernekraftreaktorer altså (ein stykk?).

  • Liker 5
Lenke til kommentar

vel, her er tidl. direktør for Lokeed Martin, Ben Rich sin kommentar fra 93...“There is an error in the equations, and we have figured it out, and now know how to travel to the stars, and it won’t take a lifetime to do it”

(source: UCLA School of Engineering Alumni speech 3/23/93)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er ikke helt enkelt, det er allerede i drift forsøk på dette. Har også sett en farkost som heter TR3B for 20 år siden ca, etter disse var sett mye i Belgia, altså her i Norge. De gjør visst kun 50 - 80 Mac, men redusert tyngdekraften med 88,9%.Interstellare fartøy i SOLAR WARDEN, som er shadow NASA, påstås å være i drift. De har 3-4stk av disse. Tr3 b, er 12-18 stk i drift, 2 versjoner 150 og 300 meter, med 3 motorer under, det er ikke noe som er laget med teknologi fra her altså.. Men det er vel andre som har mer detaljer her. Ellers må man redusere fra lys hastighet før man kommer inn i angående solsystem, sier de, ellers går det gale med planetene, men det vet de om 👌

Lenke til kommentar

Det var visst 90 og 180 meter det tr3b var, stemmer bedre med hukommelsen, minste versjon eg så den gangen, skifter lys farger og stod stille der 5-10 minutter. Angående farten de kan ha så i solsystemet ca 1/10 maks av lys hastighet, dvs lyset bruker 8 minutter til solen og de trenger 8-10 timer til jorden, merkelig nok er det her det tar lengst tid, samme er returen nemlig. Element 115 var nevnt de bruker også her. Det er helst lite å finne ut her, mennesker vil måtte reise med 0 g påvirkning omtrent, så de måtte høyere opp enn 88,9 % reduksjon. Det kan fungere fint til Mars som da er unnagjort på brøkdelen av dagens tid med posisjon som man må ta hensyn til, 1/10 lys hastighet gjelder ikke for mennesker, etter det jeg vet her, det kommer an på den g kraften de blir utsatt for i dag, om der reiser dit. Har ikke sett noe der, men det hadde uansett blitt sensurert. Er ikke her det er bestemt egentlig.. 😱

  • Liker 2
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Viggo Stenbekk said:

Det spennende for fysikken er vel at man muligens har funnet en holdbar teori for at lysets hastighet kan omgåes. 
I så fall må lærebøkene skrives om, og det er inspirerende.
At vi aldri kan klare det i praksis er noe helt annet. 

Det jeg har forstått er lysets hastighet som sådan ikke noe begrensning - det finnes 'partikler' som beveger seg med lysets hastighet. Det som er umulig er å akselerere masse opp til lysets hastighet.

Lenke til kommentar

Dette er gamnelt nytt, Startrek utforsket tanken om ett soliton wave basert fremdriftssystem og (!) kommunikasjonssystemer. Ikke første gangen ST er forrutsigende men det er ingen konkurranse da de ofte baserer seg på vitenskaplige teorier, for så å utbrodere de, og ant. er det og tilfellet her. Spørsmålet er hvilket arbeid proffen baserer seg på. 

https://memory-alpha.fandom.com/wiki/Soliton_wave

Ang. Energiproblemet så er det jo bare å putte på en vindturbin eller to så er vel problemet løst... eller Not.

Eller man kan bruke pengene mer fornuftig og forske mer på slike løsninger. https://lppfusion.com

Jadda jeg vet, kun 5MW i en kontainer som er mindre enn en vindturbin, huff... men det er riktig vei. Elektrisk energi uten å gå veien om en dampkjele..

 

Lenke til kommentar
Det var visst 90 og 180 meter det tr3b var, stemmer bedre med hukommelsen, minste versjon eg så den gangen, skifter lys farger og stod stille der 5-10 minutter. Angående farten de kan ha så i solsystemet ca 1/10 maks av lys hastighet, dvs lyset bruker 8 minutter til solen og de trenger 8-10 timer til jorden, merkelig nok er det her det tar ...

dag, om der reiser dit. Har ikke sett noe der, men det hadde uansett blitt sensurert. Er ikke her det er bestemt egentlig.. 😱

Hvor kjøper du tobakken din? Alternativt; hva er kildene til kunnskapen din?

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...