Gå til innhold

Tm803 vs NX7000 vs NC6000 vs [ditt forslag]


ponke

Anbefalte innlegg

Skrivefeil, feil på spesifikasjoner og andre uriktige ting vil bli rettet ettersom de oppdages/jeg blir gjort oppmerksom på de. Dette innlegget er ikke bare stort pga jeg har tenkt igjennom dette mye, men også som en protest mot alle tankeløse trådene hvor folk bare spytter ut en sum og vil ha tips og råd og alt ender opp med en diskusjon angående i8600 eller CL50, selv om disse maskinene er noen av de mest diskuterte her...!

"On with the show!"

 

Først og fremst, jeg er en kresen bruker og dette farger maskinvalgene svært mye...! ;)

På forhånd takk for at du leser hele innlegget før du skriver noe! :)

 

"Lad os kaste os inn i lesingen av kvalitetslektyre fra Trøndelag..."

 

Driver for tiden og leter etter en verdig maskin som skal bli min nye laptop ved navn "Eple" i arbeidsgruppen "Fruktkurven". Jeg har surfet rundt på verdensveven i lengre tid nå, men vil allikevel ha litt veiledning/tips/råd/vink fra andre forumbrukere angående maskiner i min prisklasse (maks 20k)...

 

Jeg stiller ekstremt høy krav til ting som;

- Kvalitetsfølelse (skal ikke knirke noe mye før jeg blir irritert :p)

- Tastaturkvalitet (jeg har en litt tastaturslitende hobby, koding av webapplikasjoner og lignende)

- Batteritid (hadde vært digg med 4t og gjerne mer)

- Skjerm (minimum 1400*1050)

- Grafikk(ytelse) (minimum R9000, egentlig helst 9600, men har forstått det slik at jeg må virkelig vente en stund for det skjermkortet i denne klassen/typen maskiner her i Norden...)

- Generell ytelse

- I/O-porter (FireWire er NESTEN, et must, og helst 3 eller flere USB2.0 porter... Og jeg må ha en mini-jack for lyd ut da jeg bare bruker eksterne høytalere hjemme for bærbare)

- Integrert nettverk (minimum 802.11b, men helst g-standarden for mer intensiv hjemmebruk (dog så har jeg lange tp-kabler, hehe)

- Støy (skal være fraværende ved surfing, skriving av tekst og musikklytting, harddiskstøy vil jeg ikke ha noe av utenom ved intensiv skrive-/leseaktivitet. Dette fordi jeg bruker la maskinene mine stå på om natten og det faktum at de står under 1-3 meter fra hodeputene mine ;))

 

Det er lettere å liste opp merkene jeg nekter å vurdere noe mer (etter 1 måneds betenkningstid og studering av erfaringer på ulike forum...):

- Dell

- Whitebox

- Zepto

- Merker ala Alienware, Envy som ikke leverer med norskt tastatur og kan tilby ordentlige serviceordninger for meg her i Norge :)

Grunnene er mange og forskjellige, men går stort sett på utvalget av maskiner og kvalitetsfølelsen til de der hvor maskinene er tilgjengelige uten store utenlandsreiser/ferier...

- Apple har en meget flott PowerBook som hadde vært en toppkandidat, hadde det ikke vært for den middels gode skjermen og det faktum at jeg vil kunne spille litt spill, og gjerne noe annet enn Q3A og WC3 :p (ikke bli såret Apple-folk, jeg elsker PowerBooken, og den er virkelig "smud", prøvde faktisk en på Eplehuset i Trondheim her om dagen, men den kan ikke dekke mine nåværende og fremtidige behov, og den er litt for dyr for meg...)

 

Maskiner jeg har siklet på, men som er uhorvelig dyre for mannen i gata...!:

- IBM T40p

- En drøss ultraportable... gidder ikke liste alle

 

Maskiner som jeg nå vurderer og vil ha synspunkt på eller andre alternativer som jeg kan ha gått glipp av:

 

Acer TM803LMi fra ITButikken -> 18617,50 NOK

Minus ved TM803LMI:

- Utdatert skjermkort, dog fortsatt greit nok for de fleste spill

- Ingen spdif-utgang for lyd

Ellers oppfyller denne maskinen alle mine krav :)

 

Jeg må innrømme, grunnen til at jeg egentlig har falt helt for TM803 er at Acer har tydeligvis god service, maskinen er nydelig i bruk (elsker tastaturløsningen!), god batteritid, god generell ytelse, firewire, integrert trådløst nettverk og bluetooth/blåtann. Og det faktum at jeg har eid en TM630 som jeg hadde meget få klager på, og nærmest ingen problemer... *sukk* Denne har også DVD-brenner og skal tydeligvis ha en 5400rpm harddisk når det er modellnummer 207/208 (norsk/dansk, samme tastatur og leveres med norsk/dansk operativsystem, man velger selv (WOHO!) ;))

 

HP Compaq NX7000 fra ITButikken -> 18889,50 NOK

Minus ved NX7000

- Lyd-ut på fremsiden av maskinen (iiiik!)

- Ingen spdif-utgang for lyd

- 90% av brukerne er fornøyde med tastaturet, resten synes det er litt slurvete, pluss at <>-tasten liker på høyre side = ekkelt, men tilvenningssak og...

- Tester/rapporter viser sprikende batteritid, dog KAN dette være rettet da kommentarer til ulike tester rapporterte om at HP-arbeiderne jobbet med dette på det tidspunktet (september-desember 2003)

 

Grunnen til at jeg har falt for NX7000 er at den skal ha en nydelig skjerm, og har høyere oppløsning enn de andre, men fortsatt 1050 i høyden noe som er mitt minimumskrav. Jeg jobber mye med regneark og lange linjer med kode, og en bredere skjerm er bedre da... Bedre grafikkkort og bedre integrerte høytalere. Det som gjør meg kjempeirritert er lyd-pluggen og den relativt stive prisen.

 

HP Compaq NC6000 fra Mamoz -> 20030 NOK

Minus ved NC6000

- Liten skjerm, men kan også være pluss pga større grad av portabilitet

- Skepsis rundt ytelsen til skjermkortet, selv om det er R9600 finner jeg nesten ingen gode kilder på ytelsen på det, visse sier at det bare har 64-bits, mens en test sa det var 128-bits pga 64MB minne, men skepsisen rår enda...

- Ingen firewire

- Lyd-ut malplassert igjen for meg... på siden, langt fremme på mussida...!

- Ganske tjukk/høy tastaturterskel...? Virker i alle fall som det, men jeg er meget usikker...

- Ganske dyr med tanke på mangel av trådløse tilkoblingsmuligheter

 

Grunnen til at denne er blant de to andre, er at man klarer å snappe en slik en til rundt 20000, den har cd-brenner, SXGA+-skjerm, R9600, godt med minne og HD-plass og er en meget kompakt maskin...

 

Når dere leser dette innlegget skjønner dere sikkert at jeg virkelig har lagt noe tanke bak valget, og det stemmer... (Hm, giddet dere lese alt? ;)) Som sagt innledningsvis, jeg er en ekstremt kresen person, og om ikke noe er skambillig eller sinnsvakt bra tar jeg ingen forhastede trekk med VISA-kortet ;) "I'm 2... kjello2, with the lisence to buy..."

 

Vel, dere skjønner kravene mine sikkert godt nå, er det noen maskiner jeg har glemt helt av/ikke fått med meg som er verdt min surfetid før jeg trykker på "Gå til handlekurv"?

 

Innstemmer dere med at jeg burde velge Acer TM803 pga kvaliteten på den, og det faktum at en eventuell oppfølger ikke vil komme på markedet før sent i april, tidlig mai (rykter) og pga den kanskje ikke engang har R9600 (flere rykter :D) (og la oss ikke glemme at Acer-maskinen i denne klassen koster nesten 30k når de kommer og da blir utelukket uansett).

 

Kort sagt, tips, råd, vink, pekefingrer, hodenikk, innstemninger og andre saker dere har på hjertet angående maskinutvalget jeg har funnet frem?

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Takk for fint foredrag. Følte jeg måtte svare ettersom du sannsynligvis har skrevet i lang tid, uten å få svar. Lykke til med kjøpet. Fortell resultatet.

Hehe, det er greit...

Jeg er en av de forumbrukerene som prøver å hjelpe mange, men som sjelden trenger hjelp selv. Og når jeg vel spør om hjelp skriver jeg vanligvis så grundig og omfattende at nesten ingen gidder å svare etter å ha lest det hele, eller at ingen gidder å svare fordi jeg har gjort alle riktige valg og ingenting er nødvendig å kommentere. Så jeg tar det egentlig som et godt tegn ;)

 

Men det får stå som det er nå, så får vi se om noen har noe å tilføye/peke på :cool:

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar

Vel, dette var jo et flott innlegg. Men jeg fikk lyst å komme med noen kommentarer. Kanskje de provoserer deg, kanskje de er til hjelp.

 

For det første. Hvorfor i all verden sammenligner du en NX7000 og en NC6000? Dette er jo to totalt forskjellige maskiner som retter seg mot to vidt forskjellige segment av bærbare kjøpere. Slik jeg ser det betaler du kunn for at maskinen er kompakt ved kjøp av en NC6000. Hvis du ikke skal frakte pc'en verden rundt. Hvorfor da kjøpe en 14" skjerm? Det andre utstyret er jo ikke noe å skryte av. (Bortsett fra skjermkort da) De andre maskinene ser jo veldig bra ut og da ville jeg holdt en knapp på Acer maskina.

 

Hvorfor ikke vurdere en Toshiba maskin? Jeg har hatt 2 Toshiba maskiner. Begge har jeg reist verden rundt med og ikke et eneste problem. Må dessverre innrømme at jeg er den typen som ikke kommer med polstret bærevæske hvor pc'en sannsynlig vis ville overlevd et fly crash med. Neida, jeg har den i en liten tynne veske. Hvor den blir slengt rundt alle steder. I 2,5 år har den siste fått bank på denne måten, men like frisk å rask. Min gamle Toshiba har integrert akuratt det samme som man får i dag. Trådløs nettverk, (ikke g da), blåtann, firewire, USB. (ikke 2.0) IR osv. Batteri tid på over 3 timer har den også.

 

Til slutt vil jeg ønske deg lykke til med kjøp av bærbar.

 

PS: Selv havnet jeg på en Whitebox ved kjøp av privat pc. Men den har du jo utelukket. ;)

Endret av vickers
Lenke til kommentar
[...]

For det første. Hvorfor i all verden sammenligner du en NX7000 og en NC6000? Dette er jo to totalt forskjellige maskiner som retter seg mot to vidt forskjellige segment av bærbare kjøpere. Slik jeg ser det betaler du kunn for at maskinen er kompakt ved kjøp av en NC6000. Hvis du ikke skal frakte pc'en verden rundt. Hvorfor da kjøpe en 14" skjerm? Det andre utstyret er jo ikke noe å skryte av. (Bortsett fra skjermkort da) De andre maskinene ser jo veldig bra ut og da ville jeg holdt en knapp på Acer maskina.

 

Hvorfor ikke vurdere en Toshiba maskin? Jeg har hatt 2 Toshiba maskiner. Begge har jeg reist verden rundt med og ikke et eneste problem. Må dessverre innrømme at jeg er den typen som ikke kommer med polstret bærevæske hvor pc'en sannsynlig vis ville overlevd et fly crash med. Neida, jeg har den i en liten tynne veske. Hvor den blir slengt rundt alle steder. I 2,5 år har den siste fått bank på denne måten, men like frisk å rask. Min gamle Toshiba har integrert akuratt det samme som man får i dag. Trådløs nettverk, (ikke g da), blåtann, firewire, USB. (ikke 2.0) IR osv. Batteri tid på over 3 timer har den også.

 

Til slutt vil jeg ønske deg lykke til med kjøp av bærbar.

 

PS: Selv havnet jeg på en Whitebox ved kjøp av privat pc. Men den har du jo utelukket. ;)

Jeg ser på NC6000 pga akkurat de grunnene jeg nevnte:

Grunnen til at denne er blant de to andre, er at man klarer å snappe en slik en til rundt 20000, den har cd-brenner, SXGA+-skjerm, R9600, godt med minne og HD-plass og er en meget kompakt maskin...

 

Den ble rett og slett litt attraktiv når jeg allikevel så etter bærbare med R9600, og som fortsatt var små og med god batteritid. En 14"-skjerm ser jeg ikke på som noe negativt da jeg faktisk liker å kunne lugge med meg maskina, og det sikkert hadde vært mer komfortabelt å ha den med rundt omkring om den er mindre. Har set SXGA+ på en 14", og jeg var komfortabel med det.

 

Jeg skjønner at HP Compaq ser på dette som en maskin for småbedrifter/et annet "brukersegment", men faktumet er at den ble en liten outsider, og verdt å se nærmere på. Personlig liker jeg ikke å stenge meg inne i hjemmebruker-båsen, og når jeg vel har muligheten til å se med sjalu blikk på de svarte mini-monstrene blant de bærbare for smb-segmentet, så gjør jeg det! ;)

 

Ble ikke akkurat provosert av spørsmålet ditt, men du formulterte deg middels kraftig, jeg måtte nesten forklare at jeg faktisk har svart på spørsmålet ditt i mitt opprinnelige innlegg, dog kanskje noe kort og upresist for deg...?

 

Angående Toshiba bærbare så finner jeg dessverre ingen bærbar der med Pentium-M og et grafikkkort bedre enn GF420Go. Og den var ganske stor og tung (3,3Kg), selv om resten av spesifikasjonene var knakende gode (fant ikke batteritiden, dog). Husker jeg så mye på R100 da jeg skulle ha meg en ultraportabel, men endte opp med å hoppe opp en klasse og se på bærbare i 2.5-3Kg-klassen med Pentium-M, R9000 (eller bedre) og SXGA+-skjermer.

Om du vet av en bærbar fra Toshiba, venligst link meg til webshoppen, så skal jeg gjerne se nærmere på den. Om den oppfyller de resterende kravenen mine, selvsagt ;)

 

Stemmer godt at jeg har utelukket Whitebox. CL50, eller Znote 4100, samme maskin, begge er vurdert likt (ettersom det er samme maskin), men dessverre funnet ustrekkelig for meg.

 

Takk for tillykkeønskningen, og takk for at du fikk meg til å se litt nærmere på Toshiba!

Som sagt, si ifra om du finner noe! Jeg sjekket bare Toshiba.no og Hwb.no...

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar

Hadde jeg kjøpt bærbar i dag hadde jeg SERIØST vurdert NC6000. Hvorfor? Jeg foretrekker 14" skjerm med 1400x1050. Mindre skjerm gir som regel mindre ytre fysiske mål og dermed vekt. En 14" skjerm bruker mindre batteri enn en 15". Maskina har også et bra skjermkort, jeg hadde ikke vektlagt dette veldig mye for mitt bruk, men trenger du det så er jo maskina ideell.

 

Har ikke sett NC6000 "live", men HP/Compaq assosierer jeg med godt sammenskrudde maskiner. NX7000 har jo fått mye bra kritikk, NC6000 bør være enda mer solid enn NX7000 ettersom den er noe mindre -> mer vridningsstabil osv. Jeg ser kun ett argument for ikke å velge NC6000, hvis du driver mye med design så er det mer behaglig med f.eks 15,4" skjerm.

 

Knut

Lenke til kommentar

Oh (!), M6n fra Asus via Quad hadde jeg helt glemt da det var mangelfull informasjon på Quad.no angående skjermoppløsning. Jeg ringte de, og de skulle ringe meg opp igjen i morgen... Personen jeg snakket med viste faktisk ikke helt sikkert da det var motstridende informasjon internt også...! Lurer på hvordan kvaliteten på denne er. Den kan i alle bli konfigurert med WSXGA+-oppløsning, en oppløsning jeg simpelten elsker tanken på... (pga Excel-bruken min og kodinga ;))! Spørs bare om tastaturet, batteritiden, støyet, kvaliteten og ytelsen matcher lignende konfigurasjoner fra andre produsenter... Syntes egentlig at prisen var sånn "OK" i alle fall. Selv om det sprenger budsjettet mitt minimalt... (Den med WSXGA+)...

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar

Hei!

 

Har selv en Compaq EVO N800C privat, og faktisk en helt lik en på jobb (UXGA skjerm). Er meget godt fornøyd med disse maskinene. På jobb har vi nå gått over til de nye modellene, og jeg må innrømme at NC6000 er en nydelig maskin. Har brukt den såvidt, og har stort sett bare positive ting å si om denne:

 

++

- God skjerm (SXGA+)

- Meget solid bygget, bedre enn N800C og N610C

- Svært behagelig og solid tastatur

- Bluetooth og 802.g trådløst nett

- GBit ethernet

- Multibay (ekstra batteri, dvd-brenner osv osv)

- God batterilevetid

- Stilig design

- Fin vekt - (ca. 2.3-2,5 kg).

- Stillegående

- Svært god ytelse

 

--

- Kun 2 usb porter

- Mangler firewire for dem som trenger det

- Litt tykkere enn tidligere modeller - ikke så slank som f.eks 610C

 

Alt i alt en maskin jeg gjerne kunne tenkt meg! Mener den skal være testet på www.cnet.com

 

Har nok rimelig samme krav til maskin som du beskriver i innlegget ditt - godt å se noen som faktisk beskriver behov som taler for noe mer enn de største og tyngste maskinene fra f.eks Whitebox eller Dell.

 

Thinkpad T40p / T41p burde det vel fortsatt være mulig å få kjøpt gjennom litt morsomme avtaler (stat/ kommune) ? Kan vel ikke være så altfor vanskelig å få kjøpt gjennom noen som kjenner noen som...

 

Vet forresten at NTNU lenge har hatt avtale med Compaq (N800C), og har du tilknytning der kan det kanskje være en mulighet å "forhandle" fram en god pris på NC6000. Vet hvertfall at vi på jobb har mulighet til å kjøpe den råeste av NC6000 maskinene til ca. 12000 - dette er dog en bedriftsavtale som sikkert forutsetter relativt store volumer, men likevel .-)

Lenke til kommentar

Hei Kjello!

 

Er temmelig enig med deg i det meste du sier ang notebooks. Av de 3 du nevner, ville jeg uten tvil gått for NC6000, pga skjermkort og mobilitet. 14,1" skjerm er godt nok på en bærbar synes nå jeg. Har testet ut et par notebooks med slike skjermer og liker dem godt. NX7000 er glemmesak pga skjermkortet er ikke noe særlig. Dårligere enn radeon 9000 på endel ting faktisk. Travelmate 803'en er oxo glemmesak pga. radeon 9000 er greit nok nå men ikke om noen måneder. Ellers er Acer maskinene helt kanon på kvalitet. Har tatt på endel slike i butikkene (skal kjøpe maskin selv). Asus M6N er garantert meget bra! Asus maskiner vinner design og "feel" priser hele tiden. Det er gode maskiner absolutt. Og den fåes i WSXGA+ :) OG ddr333 ram. Hadde det ikke vert for at jeg allerede har bestillt en Thinkpad T41p, hadde jeg kjøpt en Asus maskin.

 

Lykke til med valget!

Lenke til kommentar

Som du nevner i svaret ditt så skal jeg være enig i at Toshiba ligger litt etter når det gjelder grafikk løsning på sine pc'er. Vekten er kanskje også en negativ faktor. Kanskje de retter seg mer mot bedriftsmarkedet? Grunnen til at jeg nevner Toshiba er at jeg synes de tåler utrolig mye. Vi har ca 160-180 bærbare datamaskiner på jobben og alle er Toshiba. Det har vi brukt de 5-6 siste årene. MEN det har vært noen få modeller som har ligget mer til reperasjon en de har vært i bruk. Men det er ikke så mange.

 

14" skjerm ja. Du skriver i innlegget ditt at du ønsker å spille litt spill. Dette er vel også grunen til at du ønsker 9600 aller mest. Personlig synes jeg nesten 15" blir minimum hvis man skal spille. Derimot har min Toshiba 12" som er perfekt når man er mye ute å farter. På kontoret har jeg en 17" og docking stasjon. Du skriver at du har sett på en 14" SXGA+ og synes det er greit. Men husk på at det er litt forskjell å se på en og fysisk jobbe med en over lengre tid. Du kan fort risikere å bli trøtt i øynene. Men selvfølgelig dette kan jo også være en vanesak. Min første bærbare var en Toshiba Libretto med 9,5" skjerm og et tastatur så lite at du måtte trykke på det med tannpirkere. Det rare er at jeg var kjempe fornøyd med min maskin, jeg kunne jo ha den på innerlommen. (nesten hvertfall)

Lenke til kommentar

Da sitter jeg igjen med disse valgene:

Acer TM803LCi - klassikeren som leverer akkurat det jeg forventer av den.

Asus M6n - outsideren som har bedre skjermkort, er litt mindre enn 803LCi...

Skepsisen som rår for øyeblikket er om M6n har tilsvarende godt tastatur og kabinett som 803LCi, noe jeg betviler litt. Og jeg får med Windows XP Pro med TM803LCi, noe jeg uansett har tenkt å kjøpe snart, så prisen jeg betaler bare for selve maskinen 803LCi blir da ca 600 kroner mindre, noe som gjør den mer prisverd egentlig... Quad skulle ringe meg i morgen og fortelle meg hvilke skjerm- og maskinspesifikasjoner som det er på deres ulike M6800N-modeller.

 

NX7000 har vel mer eller mindre litt utelukket nå, om ikke prisen helt plutselig synker med 2000. NC6000 er en flott maskin, dessverre mangler den, sånn som jeg kunne få tak på den for 20000, blåtann eller trådløst nettverk. Den har også lite I/O-porter og ingen firewire, og lydportene er litt malplassert for min bruk.

 

T40p hadde jeg gjerne vurdert/kjøpt, om det ikke hadde vært for de horrible prisene på den maskinen... Hadde jeg fått tak i en T40p med Pentium-M 1,5Ghz, 512MB minne, R9000/tilsvarende (som det er), SXGA+, 802.11b/g og 40GB HD til 20000 hadde jeg nesten kjøpt den uten å blunke.

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar
T40p hadde jeg gjerne vurdert/kjøpt, om det ikke hadde vært for de horrible prisene på den maskinen... Hadde jeg fått tak i en T40p med Pentium-M 1,5Ghz, 512MB minne, R9000/tilsvarende (som det er), SXGA+, 802.11b/g og 40GB HD til 20000 hadde jeg nesten kjøpt den uten å blunke.

 

Mvh kjello2

sorry må bare rette på deg.....en T40P leveres bare i 1,6 Pentium-m osv osv....den maskinen du tenker på er en T40, en vesentlig stor forskjell, i og med at det er bedre skjermkort på T40P! Husk det til neste gang, at det er forskjell på IBM T40 og IBM T40P, IBM T41 og IBM T41P....

 

men tilbake til topic...jeg sitter her selv med en 14" skjerm, og syns at den er veldig behgalig og stor, på sin måte. syns at det er nok med en sånn skjerm, kan aldri tenke meg å ha en større skjerm.

 

sitter dagen lang med maskinen og jobber og står i, og spiller av og til. syns at alt det der går helt topp. ikke noe å klage på.

 

av maskinene du nevner så hadde jeg nok valgt acer. syns rett og slett at den er bedre, pluss at jeg har hørt mye bra om den. robust, generelt bra. nc6000 er bra den og, men jeg syns den er litt "feit", tykk.

Lenke til kommentar
sorry må bare rette på deg.....en T40P leveres bare i 1,6 Pentium-m osv osv....den maskinen du tenker på er en T40, en vesentlig stor forskjell, i og med at det er bedre skjermkort på T40P! Husk det til neste gang, at det er forskjell på IBM T40 og IBM T40P, IBM T41 og IBM T41P....

 

men tilbake til topic...jeg sitter her selv med en 14" skjerm, og syns at den er veldig behgalig og stor, på sin måte. syns at det er nok med en sånn skjerm, kan aldri tenke meg å ha en større skjerm.

 

sitter dagen lang med maskinen og jobber og står i, og spiller av og til. syns at alt det der går helt topp. ikke noe å klage på.

 

av maskinene du nevner så hadde jeg nok valgt acer. syns rett og slett at den er bedre, pluss at jeg har hørt mye bra om den. robust, generelt bra. nc6000 er bra den og, men jeg syns den er litt "feit", tykk.

Ingenting å si sorry for fordi jeg mente selvsagt dette som minimumskrav jeg da, alt som er bedre, men fortsatt til 20000, som jeg nevnte er maksprisen min, godtar jeg selvsagt ;P

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar
Thinkpad T40p får man hos datateam til 17000 eks mva akkurat nå. Så om du har mulighet til å bli datateam medlem, er det jo en god ide kanskje ? www.datateam.no

Hørte om denne muligheten i september eller noe, synes uansett at det er dyrt. 2600 bare for å bli medlem, og så 17000 u/mva... Skulle tilsi en pris godt over 23k samlet til slutt... Synd, er ellers en flott maskin!

 

Er også klar over deres studenttilbud, men;

Fra 16. september 2003, og inntil videre, gjelder dette dessverre ikke for kjøp av IBM-produkter.
Dang...!

 

Mvh kjello2 (jeg har skiftet brukernavn, det nye er ponke)

Endret av kjello2
Lenke til kommentar

Er ikke uenig med deg at det blir snakk om mye penger med medlems kontigent og mva. Jeg har nettopp betalt en Thinkpad T41p gjennom datateam. Medlem skulle jeg bli uansett slik at jeg kunne få tak i billige ting i et helt år. Men ser man bort fra medlemskontigenten. Kostet denne IBM maskinen meg 25000 spenn. Veiledende pris hos IBM uten datateam avtalen eller andre rabatt avtaler er 43000. Da er det uten tvil verdt det for min del. 25k for Thinkpad T41p med alle de snadre tingene som er proppet inni denne maskinen, er billig. Har testet ut et par thinkpad modeller og de har en kvalitetsfølelse som er uten sidestykke. Tastaturet er helt fantastisk, magnesium chassiset er robust og stilrent. Fire GL T2 128 mb workstation grafikk er oxo kraftig som pokker. Spesielt til applikasjoner som jeg driver med (3d studio max, videoredigering o.l) Resten av hardwaren i maskinen er jo top notch.

Jeg hadde aldri betalt 43k for denne maskinen. Det synes jeg den ikke er verdt, men 25k i forhold til Acer 803 lci som er 19 til 20 k?, er et hav etter min mening. Gleder meg til å få maskinen i hus!!!.....

Lenke til kommentar

Sitter her og svarer på en maskin du ikke vil ha og godtar glatt det. Mitt lille inspill går på opplevelsen av at det virker som om kvalitet i alle bauger og ender er det du kanskje først og fremst jakter på. Jeg har 3 gode venner som alle jobber med laptop's som en del av jobben, og de har brukt flere merker oppigjennom årene. Alle 3 er skjønt enige om EN ting (uenige om masse annet), det er at THINKPAD regjerer alene på toppen. Svært god kvalitet (sammenskrudd, skjerm, tastatur), lav vekt (Centrino's) og lang batterilevetid. Kanskje du har mulighet til å vri noen xtra kroner ut av lommeboka når du skal handle ?

Lenke til kommentar

Må si meg enig med Filla her, men vist prisen er noe for høy mener jeg Acer 803LMi kunne være et godt alternativ. Jeg kjøpte den selv for en måned siden og er stor fornøyd, bra tastatur, minimal støy, bra batt. tid. etc... et perfekt maskin til mine ønsker, og prisen var rundt 18900.- inkl. 3 års trygghetsforsikring

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...