Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ngt med ruter og sånt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Må innrømme at jeg ikke helt skjønte hva du mente der.

Selv om du har en ekstra router, blir hastigheten delt mellom alle PC'ene du kobler på (såfremt du ikke kjøper en DYR "ordentlig" router du kan sette opp VLAN osv på (koster 6-7 tusen og opp),

 

Hvorfor skal du ha en ekstra router? NGT leverer jo allerede en router. Dersom du skal kjøpe en vanlig router i tillegg, får du dobbelt routing (dobbelt NAT), noe som kan skape problemer.

 

Istedet for en hub kan du jo kjøpe en switch, som er en "avansert hub" som lærer seg til hvor trafikken skal gå.

Lenke til kommentar
Med hub så blir hastigheten delt opp vis alle er på nettet. Det blir den ikke på en ruter.Men det er ikke vist å bruke en ekstra ruter da.Heller la hastigheten blir fordelt når alle er på nettet.

Grunnleggende info om hub og switch:

La oss si du har NGT-routeren og 2 pc'er.

Med hub:

All data sendt fra en pc til hvor som helst ellers (eller NGT routeren for den del) blir sendt til ALLE enheter som er koblet til HUB'en.

 

Med switch:

En pc sender data til en plass, hvis det skal til routeren blir det sendt bare dit, hvis det blir sendt til en annen pc på nettverket så blir det sendt bare dit.

 

Det at en HUB deler båndbredden likt er ikke rett.

Eneste som kan begrense hvor mye hver bruker får bruke internett, er routeren.

Og NGT sin (og så å si alle andre) er stillt inn til å gi alle lik prioritet, så hvis du har en 1mbps oppkobling til nettet og to pc'er prøver å laste ned noe fra en server som kan laste opp mer enn du kan laste ned, så vil din båndbredde bli fordelt 50/50 på pc'ne bak routeren.

Lenke til kommentar

Nelly, jeg tror du blander ruter og svitsj, ang. deling av hastigheten på en ruter, ruteren du har har antagelig 2 porter, en til WAN og en til LAN, dette blir som en 2-port svitsj ( med avanserte layer-2/3 funksjoner ).

 

For å koble til flere pc'er trenger du enten en svitsj eller en hub, i tillegg til ruteren du allerede har, en svitsj er å foretrekke. ( 16-port 10/100mbit, 850 kr ).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...