Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Hvilke kriger vil Jo Biden involvere seg i ?


lada1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
2 hours ago, frohmage said:

Kanskje mot rasisme, konspirasjonsteorier og korrupsjon?

Kanskje, men det høres mest ut som over 90 prosent "billig snakk".  En krig her og der vil kanskje fungere som en nyttig lynavleder?

Eller vil han engasjere seg angående sosial sikkerhet for alle:

https://knowledge.insead.edu/blog/insead-blog/why-universal-basic-income-should-be-president-bidens-top-priority-15926

?

Det er jo "bak den realistiske horisonten" å skape økonomisk likhet. Og mange er heller ikke opptatt av det. Flere er er opptatt av sikkerhet og kontroll/frihet i livet sitt og forstår at økonomien i lang tid framover er avhengig av at noen er veldig rike. Virkeligheten er jo ofte mer interessant enn fantasier.

Endret av lada1
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er rett og slett slik at de siste fire årene har vært svært ødeleggende for demokratiet i USA. Siden borgerkrigen har oppslutningen rundt demokratiet har aldri vært lavere, uenighetene aldri vært større og folk er stort sett lei av å ha nye skandaler fra presidenten nesten hver dag.

Hovedjobben til Biden de neste fire årene vil være å styre landet med en stø hånd, ikke skape skandaler, og la folket komme seg over galskapen som var Trump. Man kan håpe at Biden kan samarbeide med republikanerne, for å få oppdatert grunnloven i forhold valg gjennomføres. Valgmannssystemet er utdatert og unødvendig, og kan fjernes. Det er også litt vel mange åpninger der man kan forsøke omgjøre resultatet av et valg, og her kan de kanskje bli enig om å fikse noen av disse mulighetene.

Så klart, det er konkrete oppgaver som trengs å løses de nærmeste årene, blant annet i forhold til økonomien og korona, men med demokratisk kontroll av det hvite hus, representatenes hus og senatet, så kan man anta at det ikke vil være ekstremt med drama. Biden vil stort sett kunne løse de oppgavene som dukker opp uten å måtte krangle med republikanerne.

Krig er nok ganske langt nede på listen over prioriteter, selv om det kanskje kan oppstå situasjoner som ISIS. (Desverre kan man nok si at Russland har vunnet her - ettersom de har klart å fjerne USA fra verdensscenen i noen år.)

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

De kommer til å fokusere på intern krig nå. En mer kald "krig" mot meningsmotstandere. Vi er ikke i nærheten av polariseringens endestasjon enda. Og det er bare å stålsette seg, for alt slikt smitter over hit også.
De som ikke forstår at dette er en utvikling som har foregått i allerede 12-13 år har enten gullfiskminne eller så er de blinde.
Å starte en ekstern krig kan være en måte å prøve å samle folket på. Men jeg tror effekten av det ville vært lavere enn for bare 20 år siden, grunnet internett. Det vil uansett ikke skje med det første, og jeg tror ikke det ville vært mellom stormakter heller.

Endret av Dudeliduu
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Å starte en krig er ikke noe som vil virke samlende. Folk husker godt Irak-krigen og Bush sine WMD-løgner. Irak-krigen var svært dyr og svært mange har tjenestegjort der eller kjenner noen som har det. Ingen ønsker dette på nytt.

Jeg tenker at stort sett den eneste måten man kan få særlig deltakelse fra USA i en krig er hvis det er snakk om et angrep på USA eller deres allierte. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Definisjonen av krig har eigentleg endra seg ganske mykje. Det er ikkje lenger vanleg å signere krigserklæring, så spørsmålet er eigentleg om Biden kjem til å sette inn amerikanske tropper i eit framand land.

Eg trur nok også at USA har meir enn nok dei komande åra med å stabilisere landet, hindre opprør og kanskje til og med borgarkrig, og ikkje minst hindre at framande statar får destabilisere USA ytterlegare.

Sjølv om det å ikkje starte nye krigar er ein positiv ting, så skal ein også være merksame på at det kan tolkast som at Trump har vært ein passiv president. 

 

Om eg skal gjette så vil eg tru at Biden i større grad kjem til å bruke diplomatisk og økonomisk press for å løyse mindre konfliktar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pirkko Rygh skrev (3 minutter siden):

Obama startet krigene i Libya og Syria, med Hillary som utenriksminister, og gjett, Biden som vicepresident, alle er krigshauker, så krig blir det, kanskje Russland , kanskje annet.

Dette er jo ikke i nærheten av sant.

Ser ikke helt hvorfor noen tror Biden absolutt skal starte noen kriger. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Biden har valgt krigshauker og folk ifra forsvarsmateriellindustrien til samtlige posisjoner i Pentagon og forsvarsposter. Biden er også selv hauk mens Trump i stor grad holdt tilbake på akkurat dette området.

Det er dermed ekstremt sansynelig at valget av Biden fører USA tilbake til sporet det var i før. Biden har allerede varslet at han vil stanse Trumps tilbaketrekninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Espen Hugaas Andersen said:

ISIS startet krigen i Syria. Frankrike startet krigen i Libya.

Det er uriktig. Syrias borgerkrig startet ved et generelt sivilt opprør som gikk over til væpnet opprør mot Assads styrker. Opprørerne fikk fort rekkene sine styrket av massive defeksjoner fra Assads væpnede styrker. 

Krigen i Libya started med sivilt væpnet opprør mot Gadaffis styrker. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...