Gå til innhold

Røpet konkurrentens passord, fikk direktør­stilling


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Merkelig at forbrytelser stadig oftere løses kun med bøter. En viss flyprodusent fikk også kjempebot, men ingen ble stilt til ansvar til tross for at det juridisk sett er mulig å de med øverste ansvar måtte ta ansvar ved soning. Og bare en liten brøkdel av pengene de måtte betale gikk til de etterlatte. Latterlig. 

Hvor mye tjente ticketmaster eller sparte ticketmaster på ulovlig tilgang hos en konkurrent? 10 mill $ kan jo høres mye ut men det spørs jo hva de har tjent eller spart på dette? 

Synes ikke det skal være slik at store selskaper kan gjøre nesten hva de vil uten at noen stilles til ansvar. VW og dieselgate feks. De som faktisk viste og som var de som kunne stoppet dieselgate hos vw fikk ingen straff. 

Denne utviklingen liker jeg dårlig ass. Om dette får fortsette så er det carte blanche til gangster virksomhet, blir de tatt så bare betaler de seg ut av elendigheten. Og det er jo ikke sikkert feks ticketmaster har kun dette lovbruddet på samvittigheten. 

Endret av bojangles
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, bojangles said:

Merkelig at forbrytelser stadig oftere løses kun med bøter.

Dette skjer dessverre i stor grad også i Norge.

Eksempelvis får sykehus bøter når en lege eller andre ansatte ved sykehuset begår ulovligheter. Dette går så ut over pasienter da det blir mindre penger igjen hos sykehuset. Den som utførte blunderen går ofte fri.
Det samme skjer i stor grad i offentlige virksomheter. Skattepenger brukes for å betale bøtene mens den ansvarlige for ugjerningen går fri.
Men som jeg pleier å si: Offentlige ansette er verken ansvarlige for sine gjerninger eller sine ugjerninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er direkte feil at leger ikke er ansvarlig for sine gjerninger eller ugjerninger.

Erstatning går oftest gjennom norsk pasientskadeerstatning, men helsepersonell er også personlig ansvarlig for feil; strafferettslig og erstatningsansvar. I tillegg kan de sies opp av arbeidsgiver (lettest for vikarer, hvor svangerskap er tilstrekkelig grunn, men ellers gjennom "skjellig grunn") og helsetilsynet kan frata eller begrense eller muligheten til å jobbe.

Journalsnoking gjør at du mister jobben, rus at du mister lisens/autorisasjon, og sex med pasient at du mister jobben, lisens og år med frihet. Feilbehandling gjør deg erstatningsansvarlig, med objektivt ansvar (finnes alltids en rutine eller retningslinje du kan ha brutt), men det har man forsikring mot.

I tillegg vet alle hvilken lege som er på forsiden av avisen når noe går galt, uten mulighet til å si noe om hva som skjedde (taushetsplikt), og gjerne med en beklagelse fra sykehuset (for at legen har gjort en feil, men ikke fordi legen har blitt pålagt å jobbe ulovlig mye).

Sykehusdirektøren, derimot, forfremmes for innsparinger som går på bekostning av forsvarlighet, og med mindre det er riktig grovt, er det lett å si at "det er beklagelig, og den legen jobber ikke her - lenger".

Siden økonomene rår, tillater de ikke "beklager, vi har hatt uforsvarlig arbeidspress og lav bemanning, og skulle sørget for lovlig arbeidsbelastning og nok folk på jobb til å gi riktig og god hjelp i tide".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...