Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

hva betyr det å være glad i noen?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Å være glad i noen er i bunn å grunn en egoistisk handling. For at du skal være glad i noen, betyr det at vedkommende tilfører deg noe. På lik måte som man kan være glad i god vin, mat, musikk, kjæledyret sitt eller en hobby eller aktivitet. Alt har til felles at det tilfører deg glede. Nesten alle valg vi gjør er for å tilfredsstille oss selv - for å tilføre oss selv glede. Det er naturlig for oss mennesker å føle seg glad når man hjelper andre. Da liger egoismen i følelsen man selv oppnår av å hjelpe og glede andre. Vi mennesker er egoistiske dyr - selv om den ordlyden i dag har en negativ sky over seg. 

Når man deler at man er glad i noen, skaper man en tilhørighet i vedkommende sitt liv. Man sier at "du tilfører meg noe godt". Menn er litt mer forsiktige med å si det samme, fordi det kan svekke selvstendigheten dersom man innrømmer at andre tilfører noe godt til sitt liv - noe som kan skape en avhengighet det er vanskelig å snu seg vekk fra. Det kan ble intimt, oppleves litt skremmende og unødvendig for mange menn å hele tiden bekrefte at "ja, du tilfører meg noe godt". 

Mange damer har et veldig sterkt behov for å høre dette fra sin venn/kjæreste/ektemann som en trygghet, sikkerhet og bekreftelse på at man er ønsket og at man "er til behov" for vedkommende. I frykt for å miste denne personen. Dette kommer av at differansen i hvem som tilfører hvem noe godt kan være skjev. Mange kan derfor føle et ekstra stort press enten av økonomisk grad, seksuelt eller av andre grunner for å skape et balanse i maktforholdet. Jo desto mer avhengig man blir av hverandre, jo mer "glad" blir man. 

Dette er min subjektive formening. Personlig er jeg ikke så tilknyttet menneskelige relasjoner og har derfor et mer nøytralt syn på den type ting - og ser det mer i "teoretiske øyne" utfra behov og annen tilfredstillelse. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Slik jeg forstår det sier han at han er glad i deg. Jeg antar at dere har vært kjærester i tre år. 

Jeg er nordmann (gift mann), og vet at det ofte blir sagt at norske menn (og damer) er vanskelige å "komme inn på". At de ikke uttrykker indre og sterke følelser veldig lett. For min egen del føler jeg at det stemmer bra. Jeg ønsker selv å være ærlig og oppriktig, og jeg ønsker at hvis jeg sier "jeg elsker deg" skal det bety noe spesielt. Jeg føler at hvis jeg sier det hver eneste dag blir det utvannet - det betyr ikke så mye og blir en hverdagsrutine. Så hvis jeg! virkelig! ønsker å si "jeg elsker deg", så finnes det ikke lenger ord som kan uttrykke det, siden ordene brukes hver dag. Derfor sparer jeg disse ordene til de gangene jeg virkelig ønsker å si de. Jeg vil ikke at det skal gå inflasjon i uttrykket, at det mister sin dypeste og viktigste betydning. 

Til hverdags sier jeg at "jeg er glad i deg". For meg betyr det like mye, en bekreftelse på at det er oss to og at jeg vil at vi skal være sammen resten av livet. Så for meg er det slik at "Jeg er glad i deg" og "jeg elsker deg" betyr det samme, men brukes i forskjellige situasjoner.

Når han sier han er glad i deg (som en kjæreste), så kan det godt være at han egentlig mener at han elsker deg. Jeg håper du vet innerst inne om han virkelig elsker deg. Etter tre år er det kanskje på tide at han sier det klart og tydelig? Kanskje du bør fortelle ham at du er usikker og spørre ham? Helst i en romantisk situasjon, stearinlys og god mat :-) 

Lenke til kommentar

Det er lett å tenke at ekvivalenten til "i love you" på norsk er "jeg elsker deg", men det er vel egentlig ikke det. Jeg mener at frasen "jeg elsker deg" er mye sterkere enn det engelskmennene mener, når de sier " I love you".   Derfor vil jeg si at "glad i deg" bedre kan sammenlignes med "i love you", og som @TenkerMye så er frasen "jeg elsker deg" muligens forbeholdt litt "spesielle" anledninger. 

Så, når mannen din sier han er glad i deg, så er det positivt, men hvis du er usikker, så kan du vel ved neste anledning si "jeg elsker deg" først til han,når han går, og se hva han svarer. Hvis han da svarer "jeg er glad i deg", så kan kanskje det være litt merkelig. 

Jeg tror også norske menn har vanskeligere for å bruke slike kjærlige uttrykk, men det betyr ikke at han ikke elsker deg, selvom det virker som du kanskje kan tenke litt sånn. 

Hvordan er forholdet ellers? Sitter dere i hvert deres rom, prater sjeldent sammen osv, så kan det jo være tegn på at forholdet ikke er helt bra. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...