Zicos Skrevet 20. desember 2020 Del Skrevet 20. desember 2020 Tenkte jeg skulle prøve å lage litt kraft før jul, og jeg har nå en "u-redusert" kraft som har stått over natten, og jeg ser at de fleste oppskrifter sier noe ala "om du ønsker det kan du redusere kraften", men ingen (selv ikke kokeboka "Saus & Kraft") sier noe om hvordan dette gjøres. Jeg mistenker at det bare er snakk om å la det fortsette å stå og småkoke, kanskje uten lokk? Stemmer dette? Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 20. desember 2020 Del Skrevet 20. desember 2020 (endret) Zicos skrev (11 minutter siden): Tenkte jeg skulle prøve å lage litt kraft før jul, og jeg har nå en "u-redusert" kraft som har stått over natten, og jeg ser at de fleste oppskrifter sier noe ala "om du ønsker det kan du redusere kraften", men ingen (selv ikke kokeboka "Saus & Kraft") sier noe om hvordan dette gjøres. Jeg mistenker at det bare er snakk om å la det fortsette å stå og småkoke, kanskje uten lokk? Stemmer dette? HVA ER REDUKSJON? Etter endt koking siler man ifra bein og grønnsaker og sitter igjen med en velsmakende kraft, som kan brukes videre i sauser, supper, gryter og annet. Mange velger allikevel å koke kraften ytterligere inn, for å få en kraft med ekstra mye smak og pondus. Kokes kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper ender man opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller glace. Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace. Liker at det her heller ikke direkte står at kraften reduseres ved koking, det står at det blir til glace eller demi-glace 🤣 Endret 20. desember 2020 av Baranladion 1 Lenke til kommentar
Zicos Skrevet 20. desember 2020 Forfatter Del Skrevet 20. desember 2020 Ja merkelig dette. Kom på at det kanskje var en ide å søke på engelsk, og da dukket det opp endel bedre resultater som f.eks. denne: How to Reduce a Sauce - Bon Appétit | Bon Appétit (bonappetit.com) Lenke til kommentar
Indian Skrevet 20. desember 2020 Del Skrevet 20. desember 2020 Bare småkoke til du får ønsket konsistens. Jeg bruker svineknoker. Legg inn en løk og en hel hvitløk og litt svart pepper. 1 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 20. desember 2020 Del Skrevet 20. desember 2020 Ja, og nøkkelen er å smake fra tid til annen for å lære prosessen. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå