Gå til innhold

Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt?


Kajac

Anbefalte innlegg

Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig.

For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang.

Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig.

Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kajac skrev (3 minutter siden):

Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig.

For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang.

Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig.

Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år.

Er det egentlig så dyrt da`? 145,- pr kg, omtrent det samme som smågodt. 
Brød synes jeg har blitt veldig dyrt, lett 40 spenn

Endret av Baranladion
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Kajac skrev (5 minutter siden):

Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig.

For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang.

Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig.

Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år.

Kjøp inn på tilbud og sleng i fryseren. Ikke lenge siden det var tilbud på Gilde kjøttdeig til 30 kr pakken, dvs 75 kr kiloen.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Rasjonelt said:

Det som er så fint med dette er at det gir dagligvarehandelen en utgift på 21 milliarder, som de må dekke inn ved å sette opp prisene :p
Så egentlig blir dette kun en ekstra mat skatt på 21milliarder 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Taurean skrev (1 minutt siden):

Hvilke valg har man?

Prøver å kjøpe rene kjøttstykker/typer. 

Kjøttdeig er blandet ut med MUK og fett. Så man betaler egentlig enda mer for det faktiske proteinet man er ute etter.

Enig, ikke det aller reneste kjøttet, men det smaker jo forsåvidt greit. Et alternativ, dersom økonomien er hovedutfordringen er å finne andre og billigere kilder til protein :) 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Prisene gikk iallefall betraktelig opp etter at de sluttet med vann og salt i kjøttdeigen. 

Vi fikk mer kjøtt for pengene etter det, og i tillegg er det dyrere å produsere kjøttdeigen slik. 

 

Lenke til kommentar
1814_ skrev (1 time siden):

20-25 kr høres sykt billig ut. 48 kr høres mer fornuftig ut og synes heller ikke det er dyrt. Det er to middager det hvis man har tilbehør (f.eks pasta). 

Når jeg studerte 2011-2015 kostet en pakke 400 gram nordfjord-kjøttdeig 19 kr på rema. Fast pris. Den frosne snabb-varianten kostet vel 15. Så gikk prisen til 25 for kvernet og 19 for snabben. Nå har de ikke snabben lenger, og nordfjord-pakken koster 55. En gilde-pakke koster vel nærmere 70 kr, og den er med salt og vann. Jeg gikk over til "kjøttkakedeigen", når den kostet 25 kr, men bare i år har jo den økt først til 35, så 39 og nå 45 kr. Det er nesten dobling av prisen på ett år. Og det er ikke en gang ren storfe-deig.

Som andre sier, så kjøper jeg også kjøttdeig kun på tilbud. Men når tilbudsprisen nærmer seg 40 kroner, så er det noe galt et sted. Jeg tviler ikke på at det er et prissammarbeid der ute, men hvorfor akkurat kjøttdeigen har eksplodert slik forstår jeg ikke. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Groundbreaking-Maize skrev (44 minutter siden):

Kjøttdeig med "normalt" fettinnhold er karbonadedeig, og smaker drit i det aller meste. Det viser seg at fett gjør kjøtt saftig.

Da bruker jeg heller rent kjøtt og steiker det i meierismør. Så får man fett ^^ Smaker en milliard ganger bedre også. Salt, svart pepper og røkt paprikapulver. Bruk ytre- eller indrefilét av svin = 100 kr/kg. Kyllingbrystfilét = 120 kr/kg. For eksempel i taco. Med rømme, salat og salsasaus.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Groundbreaking-Maize skrev (28 minutter siden):

Spiller egentlig ikke noen rolle hva man bruker i taco så lenge det er saftig. Krydderet dreper smaken av selve kjøttet effektivt. Konsistensen er en annen historie, dog.

Hæ ^^ hehe. Så man kan bruke hund, jerv, mår eller rotte? Neida, jeg skjønner hva du mener .. jeg bruker bare ikke sånn tacokrydder. Jeg bruker det til kjøttdeig hvis noen andre skal ha det, men ikke til meg sjøl. Da bruker jeg den krydderblandinga jeg tidligere beskrev.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...