Kajac Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig. For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang. Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig. Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år. 1 Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 (endret) Kajac skrev (3 minutter siden): Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig. For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang. Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig. Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år. Er det egentlig så dyrt da`? 145,- pr kg, omtrent det samme som smågodt. Brød synes jeg har blitt veldig dyrt, lett 40 spenn Endret 15. desember 2020 av Baranladion 5 Lenke til kommentar
mobile999 Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Kajac skrev (4 minutter siden): Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Det er midlertidig slutt på svenskehandelen. 2 Lenke til kommentar
Poor Old Gil Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Kajac skrev (5 minutter siden): Som tittelen sier, Hvorfor er kjøttdeig blitt så vanvittig dyrt? Tenker da spesielt på storfe-kjøttdeig. For få år siden fikk man en 400 grams kjøttdeig av storfe til 20-25 kr på Rema. Nå koster billigste alternativet deres 48 kr, og billigste Nordfjord-variant ligger vel på 55. For få år siden kostet ikke karbonadedeig så mye en gang. Også kjøttkakedeig/kjøttdeig 50/50 svin og storfe har rast opp i pris, og koster nå omtrent det samme som ren kjøttdeig. Noen som har en forklaring? Svært få andre produkter (inkl. andre storfe-produkter) som har hatt en så stor prisøkning på så få år. Kjøp inn på tilbud og sleng i fryseren. Ikke lenge siden det var tilbud på Gilde kjøttdeig til 30 kr pakken, dvs 75 kr kiloen. Lenke til kommentar
kremt Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 68 for 400 gram karbodeig pleier jeg å betale. Greit nok, man får det man betaler for. 1 Lenke til kommentar
Rasjonelt Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Dette er grunnen: https://www.dn.no/handel/norgesgruppen/konkurransetilsynet/coop/gigantsmell-for-dagligvaregigantene-varsler-21-milliarder-i-gebyr-for-prissamarbeid/2-1-922680 4 Lenke til kommentar
1814_ Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 (endret) 20-25 kr høres sykt billig ut. 48 kr høres mer fornuftig ut og synes heller ikke det er dyrt. Det er to middager det hvis man har tilbehør (f.eks pasta). Endret 15. desember 2020 av 1814_ 1 Lenke til kommentar
kremt Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Dette blir nok store rettssaker: Og hvem tror du må betale alt dette her, uansett hvilken vei det går? Riktig, kundene. Du og jeg. Lenke til kommentar
WiiBoy Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 2 minutes ago, Rasjonelt said: Dette er grunnen: https://www.dn.no/handel/norgesgruppen/konkurransetilsynet/coop/gigantsmell-for-dagligvaregigantene-varsler-21-milliarder-i-gebyr-for-prissamarbeid/2-1-922680 Det som er så fint med dette er at det gir dagligvarehandelen en utgift på 21 milliarder, som de må dekke inn ved å sette opp prisene Så egentlig blir dette kun en ekstra mat skatt på 21milliarder 3 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Hvilke valg har man? Prøver å kjøpe rene kjøttstykker/typer. Kjøttdeig er blandet ut med MUK og fett. Så man betaler egentlig enda mer for det faktiske proteinet man er ute etter. Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Taurean skrev (1 minutt siden): Hvilke valg har man? Prøver å kjøpe rene kjøttstykker/typer. Kjøttdeig er blandet ut med MUK og fett. Så man betaler egentlig enda mer for det faktiske proteinet man er ute etter. Enig, ikke det aller reneste kjøttet, men det smaker jo forsåvidt greit. Et alternativ, dersom økonomien er hovedutfordringen er å finne andre og billigere kilder til protein Lenke til kommentar
oddeh Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Kyllingkjøttdeig er billig, sunnere og bedre for miljøet og syns personlig det smaker godt. Bruke kun det selv. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165 Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Prisene gikk iallefall betraktelig opp etter at de sluttet med vann og salt i kjøttdeigen. Vi fikk mer kjøtt for pengene etter det, og i tillegg er det dyrere å produsere kjøttdeigen slik. Lenke til kommentar
Groundbreaking-Maize Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Taurean skrev (45 minutter siden): Hvilke valg har man? Prøver å kjøpe rene kjøttstykker/typer. Kjøttdeig er blandet ut med MUK og fett. Så man betaler egentlig enda mer for det faktiske proteinet man er ute etter. Kjøttdeig med "normalt" fettinnhold er karbonadedeig, og smaker drit i det aller meste. Det viser seg at fett gjør kjøtt saftig. 3 Lenke til kommentar
Kajac Skrevet 15. desember 2020 Forfatter Del Skrevet 15. desember 2020 1814_ skrev (1 time siden): 20-25 kr høres sykt billig ut. 48 kr høres mer fornuftig ut og synes heller ikke det er dyrt. Det er to middager det hvis man har tilbehør (f.eks pasta). Når jeg studerte 2011-2015 kostet en pakke 400 gram nordfjord-kjøttdeig 19 kr på rema. Fast pris. Den frosne snabb-varianten kostet vel 15. Så gikk prisen til 25 for kvernet og 19 for snabben. Nå har de ikke snabben lenger, og nordfjord-pakken koster 55. En gilde-pakke koster vel nærmere 70 kr, og den er med salt og vann. Jeg gikk over til "kjøttkakedeigen", når den kostet 25 kr, men bare i år har jo den økt først til 35, så 39 og nå 45 kr. Det er nesten dobling av prisen på ett år. Og det er ikke en gang ren storfe-deig. Som andre sier, så kjøper jeg også kjøttdeig kun på tilbud. Men når tilbudsprisen nærmer seg 40 kroner, så er det noe galt et sted. Jeg tviler ikke på at det er et prissammarbeid der ute, men hvorfor akkurat kjøttdeigen har eksplodert slik forstår jeg ikke. 1 Lenke til kommentar
Baranladion Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 (endret) Mye av grunnen er nok at dette har vært priset kunstig lavt i lang tid, siden det er en vare som drar folk inn i butikken. Å betale 62kr kg for kjøtt høres ikke naturlig ut for min del. Bonden får 63 kg pr kg storfe... Endret 15. desember 2020 av Baranladion 2 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 (endret) Groundbreaking-Maize skrev (44 minutter siden): Kjøttdeig med "normalt" fettinnhold er karbonadedeig, og smaker drit i det aller meste. Det viser seg at fett gjør kjøtt saftig. Da bruker jeg heller rent kjøtt og steiker det i meierismør. Så får man fett ^^ Smaker en milliard ganger bedre også. Salt, svart pepper og røkt paprikapulver. Bruk ytre- eller indrefilét av svin = 100 kr/kg. Kyllingbrystfilét = 120 kr/kg. For eksempel i taco. Med rømme, salat og salsasaus. Endret 15. desember 2020 av Taurean Lenke til kommentar
Groundbreaking-Maize Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Spiller egentlig ikke noen rolle hva man bruker i taco så lenge det er saftig. Krydderet dreper smaken av selve kjøttet effektivt. Konsistensen er en annen historie, dog. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 Groundbreaking-Maize skrev (28 minutter siden): Spiller egentlig ikke noen rolle hva man bruker i taco så lenge det er saftig. Krydderet dreper smaken av selve kjøttet effektivt. Konsistensen er en annen historie, dog. Hæ ^^ hehe. Så man kan bruke hund, jerv, mår eller rotte? Neida, jeg skjønner hva du mener .. jeg bruker bare ikke sånn tacokrydder. Jeg bruker det til kjøttdeig hvis noen andre skal ha det, men ikke til meg sjøl. Da bruker jeg den krydderblandinga jeg tidligere beskrev. Lenke til kommentar
nonlocality Skrevet 15. desember 2020 Del Skrevet 15. desember 2020 ting blir bare dyrere og dyrere for hvert år som går, det blir ikke billigere og billigere med andre ord 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå