Gå til innhold

Vin brygging


Anbefalte innlegg

Satte opp en vin dunk av "gjør-det-selv" vin-konsentrat kjøpt på Europris (Italiensk Rødvin).
Denne har stått til klaring, kjølig, etter andre gangs "omstikking" før den skal nå tappes på flasker. 

Prøvde å følge oppskriften etter beste evne, angående klaring, omstikking, og anbefalt søthet ved bruk av oechslevekt, men jeg synes vinen har en ubestemmelig lukt.  
Dvs den lukter ikke særlig innbydende og friskt.

Kan det være at vinen ble stående i ett varmt rom (>22grd) ett par uker over tiden, totalt 5 uker, etter at den var ferdig gjæret. Er den oksidert? Er det noe man kan tilsette for at den skal lukte bedre?
Smaken er grei, og alkohol prosenten virker Ok.
Takknemlig om det er noen som har erfaring og tips angående dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 7 måneder senere...

 

36 minutes ago, Powertrainer said:

Noen som har peiling på gjær&sukker forhold hvis man bruker fruktjuice i vinbryggingen og vil ha 13-18%?

Tommelfingerregel: På SG skala gir 100g sukker i 1 liter gir startvekt på ca 1.040. Hvis man lar det gjøre helt ut gir det omtrent akkurat 5% alkohol.

Vil du ha 15% trenger du da 300g sukker per liter. I teorien vil det aldri gjære helt ut, men med en vingjær for tørre viner er det nært nok for ditt formål.

Så må du regne ut hvor mye sukker du har i fruktjuicen din og tilsette resten så man kommer opp i ønsket nivå. Er det et komersielt er det jo merket i sukker i gram per 100ml. Er det egenprodusert måler man med refraktometer eller hydrometer, da bruker man formelen over hvert 40 poeng er det 100g per liter juice.

Lenke til kommentar
MailMan13 skrev (8 timer siden):

 

Tommelfingerregel: På SG skala gir 100g sukker i 1 liter gir startvekt på ca 1.040. Hvis man lar det gjøre helt ut gir det omtrent akkurat 5% alkohol.

Vil du ha 15% trenger du da 300g sukker per liter. I teorien vil det aldri gjære helt ut, men med en vingjær for tørre viner er det nært nok for ditt formål.

Så må du regne ut hvor mye sukker du har i fruktjuicen din og tilsette resten så man kommer opp i ønsket nivå. Er det et komersielt er det jo merket i sukker i gram per 100ml. Er det egenprodusert måler man med refraktometer eller hydrometer, da bruker man formelen over hvert 40 poeng er det 100g per liter juice.

Tusen hjertelig takk for utfyllende svar, da ble jeg klokere👍

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...