Gå til innhold

Singapore åpner for salg av kjøtt dyrket i laboratorier


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmmm, kjenner jeg blir skeptisk her. En ting er at endel av kjøttsmaken bygges opp av foret og forholdene dyrene lever under, og at naturlig kjøtt har i seg næringsstoffer man neppe får med seg i kunstig kjøtt, nettopp fordi det fanges opp av mangfoldet i maten som dyrene spiser, ihvertfall der dyrene får gå tildels fritt.

Smak kan riktignok tilsettes og gjøres i form av krydring, men det er jo noe av det som gjør mat interessant, hvordan kjøttet i seg selv smaker. Jeg steker gjerne biffen uten noe som helst. Altså helt uten salt og pepper, men lar kjøttet i seg selv stå for smaken. Andre stykker kjøtt krydres selvsagt, er glad i å leke med krydder også for tradisjonell norsk mat.

En annen ting er at vi ikke vet noe om denne kunstige fremstillingsmetoden skaper farer vi ikke kjenner til ennå. Greit, man risikerer mindre i form av kjente sykdommer som vi kan få i oss ved å spise kjøtt som allerede er sykt/infisert. Men kjenner det ble litt mindre interessant å spise kjøtt i Singapore nå. Heldigvis er det ekte krabbe i chili crabs som de er så kjent for.

Lenke til kommentar

Mye av kjøttet som spises er bearbeidet kjøtt som kjøttdeig og pølser. Da klarer man neppe uansett å skille smaken av smørblomst fra prestekrage. Og det er jo ikke slik at kjøttindustrien nødvendigvis legges ned. Vi er kommet langt om lab-kjøtt og veggisburgere kan ta økningen av forbruket i verden.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...