Urealistisk Skrevet 21. november 2020 Del Skrevet 21. november 2020 Liker det på salater. Kjøpte på Coop sist, Coop italiensk. Tok ikke det dyreste rett og slett..men ikke det billigste heller. Er Xtra/first price bra? Er det forskjell på spansk, italiensk og gresk? Jeg vet ikke hvem jeg skal velge i den jungelen der. Jeg er veldig opptatt av at de som lager de har bra arbeidskår. Og at oljen er ganske miljøvennelig. 1 Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 22. november 2020 Del Skrevet 22. november 2020 Jeg er ingen olivenolje-ekspert, men om du skal bruke den på salater så anbefaler jeg en olje som er extra virgin, som er olje uten tilsetninger og med lav surhet. Det er også viktig at oljen er så fersk som overhode mulig, så det er bedre å kjøpe små billige flasker med fersk olje, fremfor å ha ei stor og gammel flaske med dyr/fin olje som har surnet selv. Mange produsenter jukser også med extra virgin merkingen sin, så velg produsent med omhu: https://www.pengenytt.no/mattilsynet-seks-av-14-testede-olivenoljer-holdt-ikke-mal/ Klikk hadde en stor test i 2015: https://www.klikk.no/mat/test-av-olivenolje-3687341 1 1 Lenke til kommentar
Comeandgo Skrevet 16. januar 2021 Del Skrevet 16. januar 2021 Husk å finne ut hvor mye smak du ønsker på oljen. Er stor forskjell på "extra virgin" og "vanlig" olivenolje f.eks. Kan være smart å gå i en butikk som Olivelle så du får tatt en smaktest på hva du liker best! 1 Lenke til kommentar
Atib Azzad Skrevet 16. januar 2021 Del Skrevet 16. januar 2021 Det er visstnok fugler som har størst risiko for å lide i forbindelse med produksjonen av oliven olje, da mange bruker en slags støvsuger for å suge frukten av trærne på natten, (fordi man visstnok konsumerer smaken bedre om man høster dem når temperaturen er lav.) denne maskinen suger visst til seg fugler som hviler på reisen mellom nord og sør. Eu driver og diskuterer hvordan man skal håndtere problemet. Hellas bruker visstnok ikke disse metodene, verken med maskiner, eller praksisen hvor de plukker om natten. Det er visst bare en olivenolje som er sertifisert med fairtrade-merket; (som innebærer en demokratisk organisasjon der produsenten har maksimal kontroll over deres land og er ofte formet til kooperativer. Fagforeninger er tillatt, og ingen barnearbeid brukes i produksjonen, samt at en anstendig lønn er betalt til arbeiderne) Zaytoun, håndplukket i Palestina. Dersom du finner en økologisk olivenolje slipper du å bekymre deg over effekten sprøytemidler og andre giftstoffer har på faunaen og dyreriket. Forskjellen i produksjonsland er gjerne forskjell på oliventyper; europaea (Europa) cuspidata (fra Eritrea og Etiopia sørover mot Øst-Afrika, også i Iran til Kina) guanchica (Kanariøyene) maroccana (Marokko) laperrinei (Algerie, Sudan, Niger) også finnes det hundrevis av kultiverte varianter som er avlet frem med spesialegenskaper som smak, sykdomsresistens, størrelse, vekst etc. Jeg kunne avsluttet med et kåseri om billig olivenolje; Jeg skjønner ikke hva man skal bruke den til, man kan ikke steke med den, og den gjør maten vondere hvis den tilsettes. Kudos for å være bevisst på effekten av eget konsum. 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå