Gå til innhold

A5hun, en mindre kjent monitor reviewer viser faktisk(målt) RGB respons-kurve på moderne VA paneler. Sjokkerende resultater.


starflame

Anbefalte innlegg

A5hun, en mindre kjent youtuber som lager monitor reviews og publiserer de på hans youtube kanal A5hun, samt på hans nettside Apeture Grille, mest kjent for hans ekstreme nøyaktighet i hvordan han reviewer skjermer og fokuserer på det som faktisk er forskjellen mellom panelene- har laget en ny video. Hans videoer er så gode at de større youtube kanalene og sidene som Hardware Unboxed og Rtings.com kommenterer at de leser alt han legger ut, samt at de ser opp til hans metoder for gjennomføring av testene og hans nivå av nøyaktighet. Hvis du ikke vet hvem A5hun er og du er interessert i gaming skjermer, trenger du å se hans review videoer, og spesifikt denne videoen.

Verdt å merke, A5huns videoer er hovedsaklig omfattende av responstid på gaming paneler. Han er også mannen bak Frog Pursuit, et Unreal program som er bedre enn UFO testen som så mange er kjent med, som er lagd for å støtte Adaptive Sync teknologier som G-Sync og FreeSync.

I videoen går han over:

  • At han laget hans eget gamma-målings verktøy som måler 14 bits, analoge målinger hvert 50. mikrosekund.
  • Laget et eget program som automatisk måler nøyaktige gamma verdier på et panel av seg selv.
  • Satte opp programmet til å endre målingene til en ferdig graf som viser hva er panel sin faktiske 0-255 RGB kurve er.

Det har gjort at han kan gjøre mye mer nøyaktige målinger enn noen annen "monitor reviewer" har hatt mulighet til å gjøre. Og det viser akkurat hvor dårlige moderne VA paneler faktisk er. Også imot både TN paneler og CRT når det kommer til repons. Hvis du tenker "gammelt nytt", så er trenden per i dag at 240Hz IPS og VA paneler har "blitt så raske" at de er også markedsført som bedre enn TN når det kommer til gaming siden disse har i tillegg til fargene, nå også hastigheten som TN var alene om. Det er til og med en 360Hz IPS 1ms monitor ute fra ASUS nå.

Og det er en ganske stor forskjell på markedsføringen over disse typer skjermer og realiteten som A5hun viser oss. Et firma har gjerne 10% til 90% marginer på deres målinger ang GtG respons tid, mellom hva som er faktisk mot hva som er markedsført på esken. Alle er kjent med at firmaene har brukt 1ms GtG med ytterste Overdrive setting og at det ikke er relativt til normal bruk pga ghosting, men dette er noe annet.

Og var du klar over hvor mye? Hvor lang tid det egentlig tar et 280HZ VA panel å nå korrekte verdier? Hele 18ms helt opp til 32ms. Ikke 1ms til 3ms med "normal overdrive". I denne videoen måler han ASUS TUF Gaming VG27AQ og ASUS TUF Gaming VG27AQM, og resultatene er faktisk ganske sjokkerende. Dette er skjermer som markedsføres som "ultimate gaming skjermer" og tusenvis har handlet de, og andre paneler i samme klasse. Målinger gjort av andre reviewers har fått de til å konkludere med at moderne VA og IPS paneler gjør seg som nå gode gaming skjermer, ofte i topp klasse, og har lite problemer. Altså god respons på de.. men sånn er det tydeligvis ikke.

Slik som forklart og vist i videoen, strobing/ELMB hjelper ikke problemet. Treighet i pixelene til å endre farge gir opptil 6 etter-bilder som vises til og med på ELMB type strobing. Det er grafer vist i videoen som også forklarer dette. Veldig interessant med tanke på at mange har hatt inntrykk for at VA og IPS paneler har fremstått med en del pixel smearing, men mange online har vært motsigende.

Fritt frem for å poste kommentarer med screencaps. Jeg lar deg se videoen så kan du heller kommentere. Dette er ingenting annet enn fasinerende.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...