Gå til innhold

G-Sync VS G-Sync Compatible


Dawgster

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

G-sync har et innebygd g-sync modul, det har ikke g-sync compatible monitorer. Det betyr at man ikke får full variable refresh rate. Full variable overdrive vil si at adaptiv sync fungerer uavhengig av fps, i motsetning til freesync (dette kommer jeg tilbake til). En annen funksjon som du kun får med a g-sync modul er variable overdrive. Variable overdrive er en funksjon som varierer spenning til pikslene for å redusere ghosting og smearing. En skjerm uten variable overdrive vil derfor være mer utsatt for smearing eller ghosting på høy refresh rate.

En g-sync compatible skjerm, er enkelt forklart en freesync skjerm eller med adaptiv sync, som har blitt testet av nvidia. Dersom en freesync skjerm eller skjerm med adaptive sync oppnår visse standarder, så vil nvidia gi den en g-sync compatible sertifisering. Freesync skjermer har vanlig variable refresh rate, som betyr at skjermen har et gitt vindu hvor adaptiv sync funker, f-eks. at adaptiv sync kun fungerer fra 60-144hz, i motsetning til g-sync som fungerer hele veien ned til 1hz. Dette er kun viktig dersom man spiller spill hvor fps'en dipper mye, da kan man få tearing med en g-sync compatible skjerm.

Det er heller ikke slik at alle skjermer med freesync takler høy refresh rate like godt.

For å oppsummere, g-sync er et innebygd modul, som garanterer at du verken vil få tearing, eller smearing og ghosting i betydelig grad. Den sikkerheten har du ikke med en g-sync compatible monitor, i tillegg til at det heller ikke er gitt at alle freesync/g-sync compatible monitorer fungerer like godt i alle spill og med alle drivere dersom man har RTX kort :)

 

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...