Gå til innhold

En funksjon til kjøkkenviften fungerer ikke lenger


Anbefalte innlegg

Det er en funksjon der man skrur til en viss tidsbestemt tid og så lufter den etter det. Første bildet. Men den har sluttet å fungere. Men den kan slås på fra ventilasjonsboksen? som er på andre bildet. Jeg vet ikke helt hva som skal gjøres for å få fikset dette. Jeg bor i et borettslag og jeg betaler husleie for vedlikehold og service. Men er ukjent på om det gjelder integrerte hvitevarer som viften og boksen. Hva skal jeg gjøre?

122039305_3818827698151306_2717526696424955395_n.jpg

122035357_963994720759405_1392165418697151234_n.jpg

Endret av asdaylightdies
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan være at det er noen kontaktflater der inne som har blitt tettet igjen av fett. Siden viften fungerer når du slår på med den andre enheten så må det være kontakten eller evt. kablene fra denne vriknappen.

Danner seg mye fett oppunder der over tid og det kan også bli veldig varmt. Ikke uvanlig at jeg ser smeltede kabler etc. i slike vifter. Spesielt hvis disse kablene befinner seg i nærheten av en gammel glødepære som kan bli ganske varme. Spesielt hvis alt dekkes av fett. 

Dette blir vel regnet som fast installasjon, så dette vil jeg tro går på utleiers regning, hvis ikke annet er avtalt.

Lenke til kommentar
Bjerknez skrev (9 timer siden):

Jeg ser at jeg i innlegget over kan gi inntrykk av at jeg jobber som elektriker. Det gjør jeg altså ikke. Er bare noe jeg har erfart når jeg har sett opp i andres og egne kjøkkenvifter. Slike vifter er dessverre ikke det første som blir vasket har jeg erfart. Må ta meg selv også på det punktet. :) 

Takk for tipset! Skal se om jeg kan ordne det selv før jeg må tilkalle borettslaget om saken. Håper det virkelig det er bare noe fett som må vaskes. 

Lenke til kommentar

Viften er jo ikke ødelagt. Den virker jo. Det er bare knappen der som ikke virker. Dette er fast installasjon og faktisk så vidt jeg vet påbudt? Da vil jeg tro at det er borettslaget som må fikse dette. Uten at jeg kan si det for sikkert. 
 

Men dette fikser du nok lett selv tror jeg. Sjekk ledningene fra denne bryteren, samt selve kontaktene. Husk å ta sikringen først! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...