Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
www.google.com kan vel gi en del svar.

Hva er da vitsen med dette forumet? Tror du at han kom hit for å bli referert til en annen plass? Hvorfor svarte du på posten hvis du ikke visste svaret? Spamming er ikke tillatt. Kan du ikke svare har du egentlig ingenting du skulle ha sagt i tråden med mindre det er tilleggsinformasjo eller lignende, noe dete klart ikke var.

 

Jeg vedder på at *ALLE* spørsmålene som blir stilt her på forumet er stilt før og besvart, enten på forumet selv eller iallefall GARANTERT ett eller annet sted som sikkert kan bli nådd via Google. Betyr det at vi skulle alle sluttet å svare på spørsmål og bare si "Søk på Google"? Forumet er her for å hjelpe. Kan du ikke hjelpe men har heller lyst til å spamme ned poster med uinterresante, *selvsagte* svar som ingen vil ha hører du ikke hjemme her. :realmad:

Lenke til kommentar
Hva er da vitsen med dette forumet? Tror du at han kom hit for å bli referert til en annen plass?

Dette spømålet han stillte der er jo typisk et Google spørsmål, han vil få et langt bedre svar der enn her etter 5 minutters innsats.

Og henvise til google når google vil gi det posteren spør etter er ikke feil uansett, man kan jo selvsagt gi et enkelt og overflatisk svar og deretter henvise til google.

 

Etter 3 sekunder på google fant jeg denne som gi bedre svar enn noen gidder her:

 

http://www2.rad.com/networks/1995/snmp/snmp.htm

Lenke til kommentar

Den siden du referer til agvg viser nøyaktig hvor mye du kan om dette emnet, om du hadde tatt deg tid til å lest det som stod der hadde du sett at den er nesten bare en illustrert versjon av ISO-referansen for protokollen! Altså er den ikke særlig hyggelig for en som ikke er helt sikker på hva vi snakker om her og ønsker bare en kjapp innføring!

 

Og jeg gidder, for det skal ikke mye til å gi et kjapt overblikk over hva protokollen gjør.

 

SNMP står for Simple Network Management Protocol. I all enkelhet er SNMP et regelsett som tillatter en datamaskin å hente statestikk fra en annen datamaskin gjennom internett.

 

Datamaskiner har ofte mye statestikk over hva de gjør, routere holder styr på hvor mange byte, pakker og feil som er blitt sendt og mottatt på "hver port" (ordet -port- blir så ofte misbrukt, at den egentlige meningen med den er nesten forsvunnet), etc. Masse utstyr kjører SNMP for å tillate en bruker å hente statestikk fra den.

Lenke til kommentar
Den siden du referer til agvg viser nøyaktig hvor mye du kan om dette emnet, om du hadde tatt deg tid til å lest det som stod der hadde du sett at den er nesten bare en illustrert versjon av ISO-referansen for protokollen! Altså er den ikke særlig hyggelig for en som ikke er helt sikker på hva vi snakker om her og ønsker bare en kjapp innføring!

Det var bare et eksempel på hva noen sekunders googling kan frembringe, det var nok garantert betraktelig bedre sider der, uansett kan ingen påstå at man får noe bedre svar på et forum på slike spørsmål enn litt innsats på Google frembringer.

Lenke til kommentar

HER er en grundig beskrivelse av SNMP.

 

Med tanke på ditt spørsmår direkte: Windows XP har denne. Det er en nettverksprotokoll og kan enkelt legges til fra nettverksoppsettet. Routere og switcher har også vanligvis SNMP støtte dersom de er relativt store/avanserte. En 5-8 porters switch har neppe denne støtten, men en liten router _kan_ ha dette. Større laserskrivere har også dette.

 

Når du spør om det er noe du trenger, tja.... SNMP brukes ofte som basis i overvåkningssystemer som kan varsle nettverksadmin om feil i nettverket. Men som tidligere nevnt kan det også benyttes som kilde til statistikk, og da gjerne med tanke på å samle statistikk fra flere maskiner/routere/switcher på et sted, f. eks en Webserver.

 

Gode snmp programmer for windows er som regel relativt kostbare. For Linux finnes det en del brukbare løsninger, men der må du være forberedt på mye lesing/snekring for å få tak på det.

 

SNMP baserer seg på et numerisk system hvor en "teller" evt. statusteller o.l. er tilordnet et bestemt tall i et omfattende tallsystem der ulike tall refererer til alt fra produsent, hardware/software og utallige undergrupper under dette.

For å holde orden på dette benyttes MIB-er som beskriver tallenes betydning på normal engelsk. En av utfordringene (i gratisløsninger) er å sørge for at MIB-en både hos klient og server er den samme slik at tallene gir mening.

 

SNMP kan være spennende å leke med, men er en relativt gammel protokoll med arkaiske løsninger som det tar tid å finne ut av.

 

Lykke til

:thumbs:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...