jmhaland Skrevet 2. september 2020 Del Skrevet 2. september 2020 (endret) Hei. Jeg tok opp en kjøttdeig i 11 tiden i går kveld, og satt på kjøkkenbenken. Dum som jeg er så glemte jeg å sette den inn i kjøleskapet. Det vil si at når jeg sto opp halv 8 i dag så sto den fortsatt på kjøkkenbenken og var tint opp. Jeg satt den deretter i kjøleskapet. Er det farlig om jeg spiser den til middag i dag? Endret 9. september 2020 av GiaMahan Mer beskrivende tittel. Tittel endret av moderator Lenke til kommentar
nacario Skrevet 2. september 2020 Del Skrevet 2. september 2020 Det går fint, som du sa det tok flere timer hvor den var kald og nå ferdig opptint, hvor du så la den i kjøleskapet. I tillegg planlegger du å spise den idag, jeg kunne også spist den imorgen. 1 Lenke til kommentar
jmhaland Skrevet 2. september 2020 Forfatter Del Skrevet 2. september 2020 nacario skrev (24 minutter siden): Det går fint, som du sa det tok flere timer hvor den var kald og nå ferdig opptint, hvor du så la den i kjøleskapet. I tillegg planlegger du å spise den idag, jeg kunne også spist den imorgen. Takk for svar! Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 2. september 2020 Del Skrevet 2. september 2020 Eg hadde ikkje vært veldig bekymra. Ein vanleg kjøttdeigpakke treng fleire timar på å tine, så ein pakke med kjøttdeig som har stått på kjøkkenbenken over natta (og utan direkte sollys) har nok ikkje fått mange timane der kjøttet er varmare enn 5 grader. Holdbarheita til kjøttdeigen i romtemperatur heng tett saman med kor fersk kjøttdeigen var i utgangspunktet. Fersk innfrosssen kjøttdeig er heilt sikker uproblematisk, ein kjøttdeig som du har hatt liggande i kjøleskapet til to dagar etter siste forbruksdag før du kasta den i frysen vil ikkje ha god holdbarheit. Som med det meste av anna mat så kan du ta syns, lukt og smakstesten. Når du opner kjøttdeigen så ser du om den ser normal ut (ikkje slimete), deretter lar du den ligge å lufte i 15 min i open pakke før du lukter du på den, lukter den surt så skal du ikkje bruke den. Deretter steiker du ein liten bit og smaker på kjøttdeigen for å bekrefte at den fortsatt er god. Nokre generelle råd når du er litt usikker på kvaliteten på kjøttdeigen er at du openbart bør steiken den så raskt som mogleg, denne kjøttdeigen bør ikkje ligge fleire dagar i kjøleskapet men bør brukast i dag (som også var planen din). Kjøttdeigen bør steikast ekstra godt for å være på den sikre sida, og bør ikkje brukast til å lage f.eks. hamburgarar som er litt rosa i midten. Dersom du er gravid eller har nedsatt immunforsvar så bør du være ekstra forsiktig, men for friske folk er det stort sett trygt å ete mat som ser, lukter og smaker heilt fint. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå