Dubious Skrevet 12. august 2020 Del Skrevet 12. august 2020 Hva bør man kjøpe, hva er bra? Helst noe som er lett tilgjengelig i Norge da jeg tenker å skrive det på ønskelisten Kvern og vekt har jeg Lenke til kommentar
Indian Skrevet 13. august 2020 Del Skrevet 13. august 2020 Friele frokost kaffe er best synes jeg. Lenke til kommentar
a_aa Skrevet 14. august 2020 Del Skrevet 14. august 2020 For selve filterholderen er det billigste mest funksjonelt, om ikke penest. Plast stjeler mindre varme fra bryggingen enn glass, keramikk og metall - så jeg foretrekker de som er laget av klar plast der. Størrelse 02 er for meg ideell. Liten nok til at det går rimelig greit å lage en enkelt kopp, og stor nok til å lage 0,5-0,6 liter i slengen om man får kaffetørst besøk.https://www.prisjakt.no/search?search=Hario V60 02 plast Papir finnes i tre utgaver. De er emballert enten i pappesker, i "løse" plastposer eller i tilnærmet vakuumpakket tilstand. Jeg har kun prøvd de to førstnevnte, og de funker fint. De vakuumpakkede skal visstnok være en del langsommere å brygge med. Jeg antar at det som mye annet blir smak og behag som avgjør - med de raske kan du kanskje lettere få justert bryggetiden (og forhåpentligvis smaken) dit du vil, med de langsomme kan du kanskje lettere unngå silt i kaffen?https://youtu.be/0uggibTY0AE?t=240 Vannkoker med svanehals er litt mer tricky. Jeg har droppet temperaturregulering, fordi jeg så og si alltid bruker kokende varmt vann - dette fordi jeg oftest benytter mediumbrent eller lysbrent kaffe. Bruker du mørkbrent kaffe, vil du kanskje ha mer nytte av å senke temperaturen noen grader (men det kan du strengt tatt gjør med å tilsette noen prosent kaldt vann etter oppkok, basert på svært enkel matematikk). Svanehals-kanner med temperaturregulering koster gjerne rundt 2000,- (se feks Fellow Stagg EKG, ) mens de uten ofte er godt under det halve. Jeg har en Hario Electric Buono og en Barletta Pour Over Kettle (klin lik OBH Nordica Seattle Pour Over). Jeg liker forskjellige aspekter ved dem. Barletta (min 2,3dl, max 6dl) er et hakk raskere og gir mer følelse av kontroll over hellingen, mens Hario (min 1,5dl, max 8dl) er mer fleksibel i bruk/kapasitet, muligens noe høyere kvalitet og har et ikonisk (og mye kopiert) utseende. https://www.prisjakt.no/search?search=fellow stagg ekghttps://www.prisjakt.no/search?search=Hario ele buonohttps://www.prisjakt.no/search?search=barletta pour ele Som kombinert brygge og serveringskanne, er jo Harios egne i glass helt greie:https://www.prisjakt.no/search?search=Hario serveringskanne 02 Med litt trening kan man brygge på toppen av det meste av beholdere, så akkurat det er vel ikke så nøye... Når jeg lager kaffe over isbiter (35 g kaffe og 300g varmt vann over 200g isbiter med litt salt og stevia) hender det ofte at jeg gjør det ved å sette filterholderen rett oppå en 5dl termosflaske med isbitene i. Da holder iskaffen seg kjølig lenger. Det er forresten sjelden jeg bruker termos for å holde kaffen varm - stort sett bare på tur - jeg synes smakene er behageligst og tydeligst når kaffen er rundt 60°C, så mine smaksløker ser ikke poenget med å holde den så forbasket varm etter at bryggingen er ferdig. Til slutt: Bryggesett kan være mye for pengene: https://www.prisjakt.no/search?search=hario bryggesett Litt dumt at filterholder og kanne er i samme materiale, enten glass eller plast - jeg synes som sagt at filterholder bør være plast, og kannen bør være glass. Men en plastkanne (i tillegg til en i glass) kan jo være til nytte på tur eller i båt eller som reserve? 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå