Gå til innhold

Trump forbyr Tiktok og WeChat om 45 dager


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt enig i at det er Kina som bør forandre seg, men det viser de vel ingen tegn til. Dermed synes jeg det er vanskelig å fordømme USA/Trump for akkurat dette. Er vel rett og slett urettferdig at ikke amerikanske techselskap får samme markedstilgang i Kina som kinesiske får i USA? (med mindre jeg har misforstått noe)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Problemet er at USA tar et steg som vi tidligere kun har sett av stater som Russland, Iran, Kina, der man lager sin egen verden av det tidligere åpne Internett. Argumentet om at det er farlig for nasjonens sikkerhet, er brukt for å sikre sine verdier. Problemet er at man bruker utpressingstaktikker for å utelukke andres løsninger, slik regimer man ikke forbinder med åpen tale og åpen handel bruker å gjøre. USA har historisk vært en forkjemper for frihet, på nettet også. Så når de nå emulerer andre, og i praksis begrenser Internett enda mer, vil det gå på bekostning av det frie Internett, og verdiene USA og vesten tradisjonelt har stått for.

Det blir nå lettere for andre land å selv lage sin versjon av Internett, og sensurere det man ikke føler for passer med landets egen virkelighet.

Ironisk nok, tror jeg en slik handling vil føre til at de som vil kjenne det mest på kroppen, er Google, FB og de andre amerikanske kjempene som lever av et åpent Internett.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Heisann9513 skrev (2 timer siden):

Har Kina noen grunn til å klage på dette? Instagram, Facebook, Google osv er vel forbudt i Kina? 

Nei, tror nok ikke Kina klager så mye. Men jeg klager. Jeg liker ikke slike barrierer.

At stater sensurerer apper og nettsider, helt ut av det blå, er virkelig ikke bra!

Jeg har alltid mislikt Kina sin kontroll av nettet. De har sensurert en rekke viktige nettsider, som f.eks Wikipedia. Andre diktaturer etterstreber å gjøre det samme. Og nå skal vesten også følge etter??!?! 

Nei!! 

Vi skal holde oss for gode til å sensurere innhold, bare fordi "O, hellige øverste leder" ikke liker innholdet. 

Noen hederlige unntak finnes såklart; tjenester som truer rikets sikkerhet og/eller grovt bryter landets lover, forstår jeg at kan bli sensurert. Det er dog ikke tilfelle her!

PS: har aldri brukt TikTok selv. Er alt for gammel - finnes ikke interessert. Men det er jo irrelevant. Skal appen sensureres, kreves solide bevis. Og ikke løgner som har blitt fremstilt så langt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Hovedproblemet i denne saken er at Trump faktisk forventer at Microsoft skal betale staten for å bli kvitt en "konkurrent".

Dette er ingenting annet enn korrupsjon av verste sort. Hva skjer når USA finner ut at de vil ha all oljen sin selv? Kan noen betale for at Equinor skal bli bannlyst i USA?

Om dette fortsetter så bør Norske bedrifter legge inn en ekstra vurdering rundt stabiliteten til USA om de skal kjøpe inn teknologi fra USA. Plutselig er Trump sur en dag og isolerer USA fra Internett.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er nok litt mer nyansert enn som så. Hverken google eller Facebook har forbud mot å operere i Kina, de må bare innrette seg etter Kinas interne lover og regler dersom de ønsker å operere der, og det er jo fair selv om jeg ikke er enig i Kinas politikk av den grunn.

Selv ikke Kina tvinger internasjonale seleskaper å selge teknologien sin til andre Kinesiske selskaper med trussler om sanksjoner og forbud slik USA gjør.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Simen 1:

Jeg forstår godt at USA forbyr utenlandske spiontjenester. Det bør vi også forby. Ikke bare Tiktok og WeChat, men også Facebook, Twitter og andre utenlandske spiontjenster.

Proton svar:

Å tro at det er mulig å forby utenlandske "spiontjenester", er like tøvet som å tro på julenissen. Vi lever i en heldigitalisert verden hvor f.eks. Norge er på god vei til å bli et pengeløst samfunn. Det betyr at hvert eneste søk på nettet, hver gang vi drar kortet, hvor vi går med mobilen, eller hvor vi kjører, blir registrert i en eller annen databank. Å vende tilbake til "den gamle, analoge verden" er umulig. Trump kan lage så mange forbud han vil, men sporene fra oss alle ligger et eller annet sted. Den viktige oppgaven blir ikke å forby innsamling av personlige data, for det er umulig, men å sikre at den som samler informasjonen ikke misbruker den. I denne sammenheng tror jeg ikke amerikanske NSA står tilbake for noen når det kompetanse eller tilgang på data, de hacket tilogmed mobilen til Angela Merkel. Her opererer det norske Datatilsynet milevis fra virkelighetens verden ved f.eks. å forby tv-overvåking av offentlige, belastede steder. Tenk f.eks. om PST hadde en databank med DNA-profilet til alle i landet. Nesten all kriminell virksomhet etterlater et biologisk spor - vips var forbrytelsen oppklart. Selvsagt vil mange ha betenkeligheter med overvåkingssamfunnet, selv om det allerede er her, men de som har mest å frykte er de som har noe å skjule. Ingen ønsker vel å beskytte dem?

Lenke til kommentar

Digitalisert verden er over hodet ikke synonymt med noen aksept for spionasje.

Mynter og sedler er digitale. De kommer i heltall og er ikke analoge. Ikke misbruk ordet digitalt.

Det er helt feil at kortbruk, mobilbruk osv er noen aksept for spionasje.

Man vinner ikke krigen mot spionasje hverken ved å gi opp eller ved å kjempe alle kriger på en gang. Man må velge sine slag med omhu og det å forby utenlandske spiontjenester er ett av slagene som må kjempes for å få bukt med spionasjen som snikinnføres via nye måter å bruke nettet på.

Du har blitt manipulert og lurt trill rundt hvis du tror spionasje har noe å gjøre med folk som vil skjule ulovlige aktiviteter. Spionasje handler om å misbruke data om lovlige aktiviteter.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
roynu skrev (9 minutter siden):

Jeg tenker at dette først og fremst handler om handelskrig

Javisst, det er jo kjernen i det hele. Å erobre økonomisk makt over andre land og folk, slik USA har gjort i all sin tid. Jeg kan anbefale denne boka og dokumentarfilmen basert på den. Den handler om hvordan USA målrettet gikk inn for å økonomisk grovt utnytte land i sør- og mellom-amerika på 50-, 60- og 70-tallet. Gjerninger den verdensdelen fortsatt lider sterkt av. Det er ikke for ingenting at "gringos" er et skjellsord synonymt med grenseløs grådighet og umoral i hele den verdensdelen.

Den økonomiske utnyttelsen av andre land har ikke opphørt, men tatt nye former med årene. Alt fra patenter og rettigheter til medier, film og medie-påvirkning, børsen og verdensdekkende nettjenster og omfattende spionasjen er relatert til den økonomiske strategien for å grovt utnytte andre. Et særdeles usympatisk trekk ved hele det amerikanske systemet.

Lenke til kommentar
On 8/7/2020 at 10:08 AM, IKYUJPE9 said:

Håpte vel at USA ble mindre som Kina, og heller at Kina mer som USA?

Men ser at argumentasjonen til Trump er syltynn, når man ber eksperter teste antakelsene til Trump: https://medium.com/@fs0c131y/tiktok-logs-logs-logs-e93e8162647a

Den analysen er fullstendig meningsløs i diskusjonen.  Det er potensialet CCP har til å be om at TikTok gjør ting i sitt system, fikling med algoritmen for hvilket innhold som vises for å påvirke de store massene i en eller annen retning, samt sensur, som er argumentene.

Lenke til kommentar
On 8/8/2020 at 6:26 PM, hekomo said:

Trodde Trump liksom skulle være sånn derre konservativ "Small Government-"greie som var for frihet og det var ikke måte på. Så rart.

Du mener CCP ikke er "big government"?  Å forby "big government" å konkurrere med småselskaper er helt i linje med "small government".  Ikke at det argumentet faktisk brukes av USA.

Lenke til kommentar

 

 

On 8/8/2020 at 4:53 PM, roynu said:

Jeg tenker at dette først og fremst handler om handelskrig og illustrerer tydelig hvor viktig det er å satse på teknologi og uavhengige tjenester i Europa.

Man kan alltids koke alt ned til konkurranse om ressurser og kalle det handelskrig, men det handler også om å forsvare vårt demokrati og vi i Europa er ekstremt rævkjørt ved at vi ikke har uavhengige tjenester som du sier.  Vi må klare å utvikle egne tjenester, men gitt at vi ikke klarer det så må vi ihvertfall forby CCP tilgang til å kontrollere hva våre innbyggere kan og ikke kan se av innhold.

Lenke til kommentar
On 8/8/2020 at 1:39 PM, Proton1 said:

 Selvsagt vil mange ha betenkeligheter med overvåkingssamfunnet, selv om det allerede er her, men de som har mest å frykte er de som har noe å skjule. Ingen ønsker vel å beskytte dem?

 

Det argumentet blir nesten utelukkende framført av myndigheter med en agenda for å øke sin maktutøvelse over folket.  Prøv å se om du kan finne tidspunktet du lærte den frasen og analyser hva personen du hørte det fra ville få deg til å mene.

Selvfølgelig skal alle beskytte de som har noe å skule i og med at alle har noe å skjule.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...