Gå til innhold

Betavivo - En perfekt måte å kaste pengene dine på om du er i målegruppen


Anbefalte innlegg

Kolesterol er nødvendig for kroppen. Det finnes to typer kolesterol, LDL og HDL. LDL er den vi skal helst ha minst mulig av. Denne typen finnes KUN i animalske produkter. Se liste nedenfor.

F.eks inneholder et eggeplomme alene 213 mg LDL. Kjøtt inneholder i snitt 70-120 mg. Meieriprodukter inneholder også kolesterol, men i varierende grad. 

Så reklameres Betavivo på tv, internett og apoteker om at produktet deres SENKER LDL kolesterolen med 10-15% takket være høy innhold av beta-glucan fiber. Denne fiberen finnes i korn som jo nettopp Betavivo er lagd av. Faktisk så består Betavivo av 60% ren korn. 

Riktignok så er Betavivo "boosted" med beta glucan. Den inneholder ca 50% mer beta glucan enn f.eks. havregryn.  Skal man spise Betavivo hverdag så vil det koste ca kr 650 i måneden mot rimelige kr 14 kg for havregryn. 

Somehow så blir jeg utrolig utrolig irritert over hvorfor dette produktet skal tjene så mye penger på noe så utrolig simpelt. De markedsfører seg selv som ett "senk din kolesterol" produkt når det i realiteten kan oppnås det samme med havregryn. Det som pisser meg ekstra off er måten de fullstendig ignorerer utgangspunktet til hvorfor kolesterolen blir for høyt. 

De reklamerer for 10-15% lavere kolesterol, mens i realiteten så kan man oppnå 80% lavere ved å KUTTE ut kildene for kolesterol. Kutter man ut egg og meieriprodukter og spise kjøtt 2 ganger i måneden så vil kolesterolen senke helt til bunn. Så kan man nytte en skål med havregryn som en del av et vanlig kosthold isteden for å kjøpe et dyrt produkt som er boosted med beta glucan som skal "senke" kolesterol med 15%. Jeg forklarte dette til noen slektninger som er i målgruppen her om dagen og de sluttet produktet på dagen. Jeg tenker det at dette er ganske simpelt ernærings fakta som forbrukeren FORTJENER å vite om. Betavivo fortjener IKKE å være en kurr mot høy kolesterol da forbrukeren kan oppnå LAVERE kolesterol nivå ved å kutte ut kildene for kolesterol.  

Matvarer (eks. i porsjoner) Kolesterol (mg)
1 egg (plommen) 213
15 g kaviar (torsk) 15
20 g lett leverpostei 20
150 g lever 340
150 g rogn 549
100 g rensede reker 184
150 g torsk/oppdrettslaks 112
1 dl H-melk 16
1 dl lettmelk 7
1 dl skummet melk 1
2 skiver helfet hvitost 18
2 skiver halvfet hvitost 11
2 skiver mager (30 %) hvitost  2
3 grillpølser (180 g) 83
1 (175 g) oksefilet 124
1 (175 gr) kyllingfilet 98

 

https://www.vitusapotek.no/produkter/vare-merker/betavivo/c/B43

 

 

 

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Hvem gidder vel å spise havregryn?
Og havegryn inneholder også masse karbohydrater. Jeg vil tro dette vil øke blodsukkeret, evt. konverteres til kolesterol som kun vil forverre problemet. Det vil si at med den strategien du foreslår, selv om man får betaglucan, vil man potensielt ende opp med blodsukkersvininger, evt prediabetes etterhvert.

Lenke til kommentar
24 minutes ago, PrincepBaker said:

Det er symtombehandling, men realiteten er at for 90 % er det urealistisk å omlegge kostholdet/livet sitt. Folk får ikke til å endre det fundamentale.

Svakt og trist at folk ikke skal klare å ta tak i noe så basalt som hva de putter i kjøttsekken sin.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, PrincepBaker said:

Det er symtombehandling, men realiteten er at for 90 % er det urealistisk å omlegge kostholdet/livet sitt. Folk får ikke til å endre det fundamentale.

Rart med det. Trengs normalt bare litt motivasjon i form av framskredet hjerte/kar sykdom eller diabetes II så er det utrolig hva folk gjør. Har du sett hva dette gjør om folk ikke legger om så blir de fleste litt mer motivert, men de fleste er "udødelige" til det skjer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (9 timer siden):

Hvem gidder vel å spise havregryn?
Og havegryn inneholder også masse karbohydrater. Jeg vil tro dette vil øke blodsukkeret, evt. konverteres til kolesterol som kun vil forverre problemet. Det vil si at med den strategien du foreslår, selv om man får betaglucan, vil man potensielt ende opp med blodsukkersvininger, evt prediabetes etterhvert.

så du sier at betavivo smaker bedre enn havre? haha jaja smak og behag. For meg, en god porsjon med havre, blandet i havremelk/usøtet mandelmelk med noen bær eller lønnesirup og chia seeds noe av det beste som finnes. Det er så sunt som man kan ha. 

Karbohydrater er overhodet ikke det "the bad guy" her. Kan du backe up det du sier med noe science? så vet jeg hvor jeg har deg

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (På 4.8.2020 den 1.26):

så du sier at betavivo smaker bedre enn havre? haha jaja smak og behag. For meg, en god porsjon med havre, blandet i havremelk/usøtet mandelmelk med noen bær eller lønnesirup og chia seeds noe av det beste som finnes. Det er så sunt som man kan ha. 

Karbohydrater er overhodet ikke det "the bad guy" her. Kan du backe up det du sier med noe science? så vet jeg hvor jeg har deg

Det du beskriver der høres ikke direkte usunt ut, men er mer enn dessert enn noe annet. Chia seeds er en kilde til omega 3, men frøene inneholder også inflammatoriske substanser, og forskning har vist at C-protein forhøyes. Havre er også inflammatorisk. Du kan google oats lectins om du er interessert. Det er ikke grunn alene til å holde seg unna, men det er ikke SUNT.

Jeg er enig med deg i at den kolesterolsenkende effekten ikke er av særlig betydning, og at det bare er et markedsføringstriks og salgsargument. Kolesterol som du sier produseres av kroppen selv uansett.
Derimot finnes det en rekke studier på betaglucaner, og er det åpenbart at disse har helsemessige fordeler,s pesielt på immunsystemet. Se en kilde nedenfor. Å ta betavivo er ikke så dumt som du kanskje tror. https://blog.designsforhealth.com/node/1219


 

Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (6 timer siden):

Det du beskriver der høres ikke direkte usunt ut, men er mer enn dessert enn noe annet. Chia seeds er en kilde til omega 3, men frøene inneholder også inflammatoriske substanser, og forskning har vist at C-protein forhøyes. Havre er også inflammatorisk. Du kan google oats lectins om du er interessert. Det er ikke grunn alene til å holde seg unna, men det er ikke SUNT.

Jeg er enig med deg i at den kolesterolsenkende effekten ikke er av særlig betydning, og at det bare er et markedsføringstriks og salgsargument. Kolesterol som du sier produseres av kroppen selv uansett.
Derimot finnes det en rekke studier på betaglucaner, og er det åpenbart at disse har helsemessige fordeler,s pesielt på immunsystemet. Se en kilde nedenfor. Å ta betavivo er ikke så dumt som du kanskje tror. https://blog.designsforhealth.com/node/1219


 

Den kilden du refererte til var en artikkel og ikke en studie. Betaglucan finnes i havre. Som sagt så inneholder Betavivo 60% havre.  Artikkelen din er sånn sett old news angående det at betaglucan er sunn. Det vet man allerede. At chiafrø og havre er inflammatoriske substanser vil jeg gjerne se en "Ordentlig studie" på. Jeg har sett på flere studier om Lectin, men ingen av dem kunne overbevise om at lectin i kjente matvarer som bønner, havre etc. var så pass farlige. Du kan derimot finne veldig gode studier som finner veldig mange flere fordeler ved inntak av de matvarene. Du aner ikke hvilken fordeler du går GLIPP av når du unngår belgfrukter og frø. Jeg vet ikke helt hvor kritisk du er til kilder men det er stor forskjell mellom det som står i en artikkel i f.eks VG, det som studien FAKTISK har funnet ut og bakgrunnen for studien. Så go ahead.. kom med referanse til en studie som du faktisk har LEST. Jeg tipper du har hørt dette fra Steven Gundry og Paul Mason på Youtube? Vel. That says it all.

Du sier at jeg skal google "oats lectins". Vet du hva? Jeg vil ikke google det fordi det er ikke sånn man skal bevise argumentene sine på. Det er du som har bevisbyrden her. Du kan bokstavelig talt google HVILKEN SOM HELST MATVARE etterfulgt av ordet HEALTHY eller UNHEALTHY og guss what? du vil få like mange resultater. Så når du sier "google det" blir jeg nesten offended. fordi jeg er way more smarter than that.  

Quick question ang "lectins".. hva skjer med bønner og havre når du kokker dem?

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (7 minutter siden):

Den kilden du refererte til var en artikkel og ikke en studie. Betaglucan finnes i havre. Som sagt så inneholder Betavivo 60% havre.  Artikkelen din er sånn sett old news angående det at betaglucan er sunn. Det vet man allerede. At chiafrø og havre er inflammatoriske substanser vil jeg gjerne se en "Ordentlig studie" på. Jeg har sett på flere studier om Lectin, men ingen av dem kunne overbevise om at lectin i kjente matvarer som bønner, havre etc. var så pass farlige. Du kan derimot finne veldig gode studier som finner veldig mange flere fordeler ved inntak av de matvarene. Du aner ikke hvilken fordeler du går GLIPP av når du unngår belgfrukter og frø. Jeg vet ikke helt hvor kritisk du er til kilder men det er stor forskjell mellom det som står i en artikkel i f.eks VG, det som studien FAKTISK har funnet ut og bakgrunnen for studien. Så go ahead.. kom med referanse til en studie som du faktisk har LEST. Jeg tipper du har hørt dette fra Steven Gundry og Paul Mason på Youtube? Vel. That says it all.

Du sier at jeg skal google "oats lectins". Vet du hva? Jeg vil ikke google det fordi det er ikke sånn man skal bevise argumentene sine på. Det er du som har bevisbyrden her. Du kan bokstavelig talt google HVILKEN SOM HELST MATVARE etterfulgt av ordet HEALTHY eller UNHEALTHY og guss what? du vil få like mange resultater. Så når du sier "google det" blir jeg nesten offended. fordi jeg er way more smarter than that.  

Quick question ang "lectins".. hva skjer med bønner og havre når du kokker dem?

Hvis man koker bønner/belgfrukter vil jeg tro lektinene reduseres, og forsvinner helt ved trykkkoking. Lektinene fra havre forsvinner IKKE ved koking eller trykkoking.

Google mente jeg kun dersom du ikke kjente til lektinproblematikken. Jeg er enig i at diskusjonen bør være saklig og ikke "gå og les det og google det".

Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (10 minutter siden):

Hvis man koker bønner/belgfrukter vil jeg tro lektinene reduseres, og forsvinner helt ved trykkkoking. Lektinene fra havre forsvinner IKKE ved koking eller trykkoking.

Google mente jeg kun dersom du ikke kjente til lektinproblematikken. Jeg er enig i at diskusjonen bør være saklig og ikke "gå og les det og google det".

Hvor mye havre og chia frø bør man spise utfra det du vet om lektiner? 

Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (Akkurat nå):

Chia: 0 Havre: hvis vet man vet man er sunn og har 0 blodsukkerproblemer, så kan havre gå. Men ville ikke spist det flere ganger daglig.

Igjen så kommer du med en personlig mening. Dine "anbefalinger" har ikke noe verdi uten vitenskapelig bevis om at lektiner i chia frø og havre  er inflammatoriske. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Cruzhernandez21 skrev (19 minutter siden):

Igjen så kommer du med en personlig mening. Dine "anbefalinger" har ikke noe verdi uten vitenskapelig bevis om at lektiner i chia frø og havre  er inflammatoriske. 

Jeg tror ikke det skader å spise havre en gang i blant for en ellers sunn person uten helseproblemer relatert til inflammatoriske ting. Og ja det er mitt synspunkt.

Lenke til kommentar

En god del helsefolk går god for havregryn og anbefaler det helhjertet. Gjerne med sunn søtning sånn som bær. En bør være forsiktig med lettkokte havregryn som gir høyere glykemisk index, noe som er negativt for diabetikere. Ved langt fremskredet diabetes bør en være generelt forsiktig med mengden relativt raske/enkle karbohydrater og den glykemiske lasten det gir. 

Lenke til kommentar
vidor skrev (1 time siden):

En god del helsefolk går god for havregryn og anbefaler det helhjertet. Gjerne med sunn søtning sånn som bær. En bør være forsiktig med lettkokte havregryn som gir høyere glykemisk index, noe som er negativt for diabetikere. Ved langt fremskredet diabetes bør en være generelt forsiktig med mengden relativt raske/enkle karbohydrater og den glykemiske lasten det gir. 

Havegryn tilfører jo ingenting. Det tilfører..sukker? fiber fylt av lektiner? litt betaglukan

 

Lenke til kommentar
PrincepBaker skrev (9 timer siden):

Havegryn tilfører jo ingenting. Det tilfører..sukker? fiber fylt av lektiner? litt betaglukan

 

Havre inneholder MYE MER enn bare sukker.

100 gram: 

Energi: 1550 kJ, 370 kcal
Fett: 7,0 g
– herav mettet fett: 1,3 g
– herav enumettede fettsyrer: 2,8 g
– herav flerumettede fettsyrer: 2,9 g
Karbohydrat: 60 g
– herav sukkerarter: 1,2 g
Kostfiber: 8,5 g
Protein: 12 g
Salt: 0 g
Tiamin: 0,35 mg (32%*)
Folsyre: 30 µg (15%*)
Kalium: 370 mg (19%*)
Fosfor: 490 mg (70%*)
Magnesium: 110 mg (29%*)
Jern: 3,5 mg (25%*)
Sink: 2,4 mg (24%*)
Betaglukan: 4,0 g

 

Betavivo har naturligvis de samme ingrediensene som i havre og omtrent samme kalorimengde, det er bare at det er boostet med betaglukan. Men som sagt. Det gjør INGENTING med å forebygge høy kolestrol.  Ved plantebasert kosthold kan man senke kolesterolen betraktelig mer enn bare 15%, men den vil også forbli lav. Det er noe helt annet enn hva betavivo kan klare.  

 

https://www.axa.no/produkter/gryn/havregryn-lettkokte/

https://world.openfoodfacts.org/product/7350068600241/betavivo-kaurasydamia

Endret av Cruzhernandez21
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...