Debattant Skrevet 28. juni 2020 Del Skrevet 28. juni 2020 Når man koker egg så er det varierende hvor løst skallet sitter etterpå. Trodde det hadde med pakka og dato å gjøre, men i går når jeg kokte egg så satt det ganske fast, mens i dag så gled det lett av... selv om de kokte like lenge. Lenke til kommentar
0laf Skrevet 28. juni 2020 Del Skrevet 28. juni 2020 Varierer med årstiden, type høne, og maten de får. Det finnes vel hundrevis av hønseraser, 5-6 av de brukes vanligvis til eggproduksjon, og noen av de legger hvite egg, andre brune, noen har hardere skall osv. Det finnes hønseraser som legger grønne og blå egg, med tynt skall og tykt skall osv. Maten er også viktig, ofte gis paprikapulver i foret for gulere plommer, eller mer kalsium, eventuelt også skjellsand, for hardere skall. Dersom skallhinnen, det tynne laget rett på innsiden av skallet sitter veldig godt fast, slik at hardkokte egg blir vanskelige å skrelle, så er de trolig for ferske, denne hinnen slipper faktisk litt når eggene blir noen dager gamle. Å temperere eggene før de kokes, og litt bakepulver i vannet når de kokes, så vannet blir litt mer basisk, skal visst nok hjelpe, aldri prøvd det selv. Lenke til kommentar
Debattant Skrevet 28. juni 2020 Forfatter Del Skrevet 28. juni 2020 Hva slags mat får egentlig verpehøns? Korn? Eller kraftfor? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå