Gå til innhold

Storbritannias kullfrie periode varte i hele 67 dager, 22 timer og 55 minutter


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+45613274
Sturle S skrev (11 minutter siden):

Turbinane bør vel køyrast av og til for å smørjast, akkurat som motorar? Reservekraftverka til Statnett vert òg køyrde med jamne mellomrom, sjølv om dei er grisedyre i drift og det er overskot av kraft.

"Årsaken til at det ble generert kullkraft igjen, og i et svært kort tidsrom, er usikker, men lite vind i samme periode kan være en medvirkende årsak. 

Lenke til kommentar

Storbritannia skal nå bygge Europas største gasskraftverk.

https://e24.no/olje-og-energi/i/2GQ6Aa/her-kommer-europas-stoerste-gasskraftverk

.

Etter at Storbritannia forlater EU vil det nå være mulig for landet å kunne føre en realistisk og fornuftig energipolitikk. Samtidig med at man bygger ut vindkraft bygger man også ut gasskraft, slik at gasskraft kan fungere som balansekraft/backupkraft for vindkraft når vinden ikke blåser. Dessuten erstatter gasskraft gamle kullkraftverk. Norge kan bidra med gass.

Det ser ut som miljøorganisasjonene har problemer med å klare å forstå at vinden ikke blåser hele tiden (og at solen heller ikke skinner hele tiden) og at vindmøller uten vind ikke produserer strøm (og tilsvarende for solceller). Batterier er kjempedyrt og er på ingen måte gratis og blir alt for dyrt for et land som feks har en industri som skal konkurrere på verdensmarkedet med bla Kina som satser veldig mye på kullkraft.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selv etter mange tiår med ekstrem motstand mot kjernekraft, er den likevel leverandør av langt mer ren energi enn noen av de fornybare kildene. Kanskje på tide for noen og enhver å innse at kjernekraften er en vital del av fremtidens energimiks.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
N8591NB4 skrev (3 timer siden):

Supert! Mer solceller og batterier, så er man i mål der,

Mer solceller er jeg enig i. Jeg er også enig i mer lagring av energi, men jeg er uenig i at all lagring skal låses til bare én teknisk løsning. Det er veldig mye å spare på å la netteiere, kunder osv velge den lagringsløsningen som passer dem best.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Lab Roy skrev (20 minutter siden):

Storbritannia skal nå bygge Europas største gasskraftverk.

https://e24.no/olje-og-energi/i/2GQ6Aa/her-kommer-europas-stoerste-gasskraftverk

Dette er bra også fra et klimaperspektiv. Dvs. det nye erstatter gamle gasskraftverk med lavere virkningsgrad og høyere metanlekkasjer. Samt at det nye mest sannsynlig vil optimeres for bedre regulerbarhet slik at det i større grad kan styres for å utfylle fornybar energi.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
30 minutes ago, Lab Roy said:

Etter at Storbritannia forlater EU vil det nå være mulig for landet å kunne føre en realistisk og fornuftig energipolitikk.

Storbritannia har ført ein realistisk og fornuftig energipolitikk heilt uavhengig av EU.  Dei har fasa ut kol og fått inn fornybar energi i eit mykje større tempo enn til dømes Tyskland. 

Quote

Samtidig med at man bygger ut vindkraft bygger man også ut gasskraft, slik at gasskraft kan fungere som balansekraft/backupkraft for vindkraft når vinden ikke blåser. Dessuten erstatter gasskraft gamle kullkraftverk. Norge kan bidra med gass.

Du har nok misforstått ein del her..

  • Kol er allereie erstatta.  Storbritannia har praktisk talt ikkje kolkraft att.  Nokre få kraftverk står framleis i reserve, og dei må køyrast av og til for ikkje å ruste fast.  Tilsvarande som Danmark, forresten.
  • Produksjonen av  fornybar energi veks stadig.
  • Straumforbruket går nedover.
  • Gasskraft er no den einaste kraftkjelda det vert mindre av i Storbritannia, om vi ser vekk frå restane av kolkrafta.
Quote

Det ser ut som miljøorganisasjonene har problemer med å klare å forstå at vinden ikke blåser hele tiden (og at solen heller ikke skinner hele tiden) og at vindmøller uten vind ikke produserer strøm (og tilsvarende for solceller).

Eg trur ikkje du har via miljøorganisasjonane so mykje som eit blikk, dersom du trur det.

 

Det nye gasskraftverket er forresten svært kontroversielt, og det er slett ikkje sikkert at det vert bygd.  Då må det løne seg.

Endret av Sturle S
  • Liker 3
Lenke til kommentar

I UK er der 4 kullfyrte kraftverk i drift med en samlet effekt på 5,8 GW. Alle er gamle og er planlagt nedstengt i de nærmeste årene. Kullfyrt kraft er i stor grad erstattet av gassfyrte kraftverk som det allerede finnes 30 av med en samlet effekt på ca 30 GW (som tilsvarer vår samlede vannkraft). Et gasskraftverk er langt bedre egnet som balansekraft for sol og vind enn kullkraft, og med økende CO2-kvotepris, er dette en høyst logisk utvikling. Derfor er null kullkraft inn på UK nettet, ikke en stor nyhet annet enn for alle de som ikke skjønner dette. Men å oppfatte det vi leser her som slutten på fossil energibruk i UK blir helt feil. 1/4 av UK husholdningers energiforuk er elektrisitet, mens 3/4 er gass til oppvarming og koking. Det behovet, sammen med balansekraft for sol og vind, vil fylles av bl.a. vår Ormen Lange gass i mange ti-år fremover. Vår fossile energiproduksjon på NKS vil være nødvendig, etterspurt og lønnsom i uoverskuelig fremtid.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sturle S skrev (56 minutter siden):

Det nye gasskraftverket er forresten svært kontroversielt, og det er slett ikkje sikkert at det vert bygd.  Då må det løne seg.

Jeg har ikke fått med meg at det er noen kontrovers, men vil anta at et nytt stort gasskraftverk vil erstatte flere mindre og redusere behovet for arbeidere, samt føre til nedleggelse av en del gassrørlinjer, inkludert vedlikehold og sekundære jobber. Folk det går ut over vil nok protestere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...