Gå til innhold

Hvordan er verden i 2050?


Anbefalte innlegg

30 år er lang tid. Så mange år siden var vel kalde krigen så vidt avsluttet og Kina var for et fattig land å regne.

Endringene skjer enda raskere nå til dags. Hvor er verden om 30 nye? Politikk, arbeidsliv, energi, you name it.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sparke igang noe diskusjon, om er noen interesse.

 

20-25 timers arbeidsuke over meste av verden for å kompensere for automatisering, 10 ukers ferie.

Så mye billig energi som vi enn måtte ønske oss, som gir oss mer enn nok mat via lage ferskvann rett ut fra havet og dyrke det vi trenger rundt ekvator.

Mye av flytrafikk vil være erstattet av globalt hurtigtognett 250-400 km/t. Langt flere turister enn i dag og de har det ikke så travelt. Billig energi gir lave bilettpriser. Russland og Kina planlegger dette allerede fra Europa til Kina og videre.

Severdige land som Norge må innføre restriksjoner på antall turister mange steder, med så mange flere ute og reiser. Opplevelsesferier opg aktiviteter i naturen er en stor greie i fremtiden når mange kan reise hvorsomhelst å bruke tid på aktivitetene.

USA og EU er forbipassert av både Kina og India som stormakter. Disse er mere fleksible og globale i tenkingen og vil presse gjennom internasjonale ordninger som muliggjør store prosjekter internasjonalt som ikke er direkte lønnsomme, men bra for verden generelt. Slik som tognett nevnt over og annen infrastruktur som vannledninger til tørre områder på kloden.

Det vil være internasjonale fond som alle land bidrar til for å bygge slikt, noe på samme måte som vi betaler skatt til Norge i dag.

Landegrenser vil være nesten utvisket med visa-fri reising de fleste steder, som å reise i Schengen.

USA vil surmule over mindre betydning i noen tiår fremover men burde ha gjort seg ferdig i 2050.

Endret av tjavel
Lenke til kommentar

-alle ville dyr utryddet, bare husdyr igjen

-ingen urørt natur igjen etter vindmøller og annen grønn kraft måtte bygges.

- Kina har overtatt som verdens supermakt, og USA er bare en skygge av seg selv, der 200 forskjellige etniske grupper konstant kriger om makt. 

-Europa har forfalt pga klimaendringer, og det er masseflukt fra hele kontinentet.

-slave marked er igjen åpne i hele verden

-Israel dekker nå halve midtøsten

-ingen som lever i "systemet" har frihet. Bare dei som lever utenfor

 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Du er ikke av det optimistiske slaget da Thorbjørn :)

Klimaendringene er den store ukjente her men tror vi klarer å dra det i land slik som vi har gjort det med corona. Utrolig hva folk får til når de bare vil.

Høy befolkningsvekst er det mest i Afrika nå til dags men de er bevisste, største trusselen mot dyr er krypskyttere? Klimaendringer vil klart utrydde en del arter.

Tror ikke vi vil havne i en autoritær verden, likevel er det et "system" som mennesker er fanget i med at en skal leve opp til forventninger om å være slik og sånn for å ha noe å skilte med. Som den negative siden ved sosiale medier detter, der en må være noen i stedet for oppriktig dele positive opplevelser. Dette kan føles minst like ille som å leve i et faktisk autoritært land - uten at sistnevnte er noe bedre av den grunn.

Verste sosiale medier for sosiale mediers del bølgen har nå gått over nå vel? Ihvertfall mitt håp at i 2050 er folk mere opptatt av å gjøre det de ønsker enn hva andre gjør eller som er siste fad.

Tror overraskelse-reiser og aktiviteter er en ting i 2050, en bare bestiller en tur eller aktivitet ut i fra hva en datamaskin kan gjette seg frem til at en er interessert i slik at en får aktivert seg, med ferdig booka hoteller, turledere mm. Så da er det håp for de som sliter med dørstokkmila når fast arbeid blir mindre viktig.

Lenke til kommentar

Hmm.. ikke så veldig fremtidsengasjerte folk her på diskusjon.no da...

 

Om vi takler klimaendringer så er fremtiden fantastisk, eller rettere sagt om vi takler klimaendringer så vil side-effektene av det gjøre fremtiden fantastisk.

 

Si at en i 2050 ser et innslag om rafting på Zambesi eller safari i Tanazania og tenke at hva om jeg kunne gjøre dette? Nei vent, det har jeg jo tid til siden jeg behøver arbeide så lite 

Så bestiller man togbiletter for en 1000-lapp på hurtig natt-tog som drar samme kveld og sover i sove-kupe etter bra middag i restaurant-vognen, deretter en god frokost på morran og da er en allerede snart fremme i Tanzania og kan se Kilimanjaro i horisonten.

På tilbaketuren kan man fleksibelt gjøre om biletten og ta en ekstra dag i Egypt.

 

Dette er fremtiden slik som folk Asia og Afrika ser den for seg siden de er steder i fremgang og er optimistiske om fremtiden. Det er disse som vil ha størst innflytelse på hvor verden beveger seg, nettopp fordi de optimister og tenker større. USA og til dels EU er "satt" og gubbete i tankegangen.

Lenke til kommentar

Jeg tror verden vil være ganske lik idag, men noen ting vil forandre seg.

Mye mer foregår digitalt, flere ansatte jobber fra sitt eget hjem, ny teknologi som VR har blitt utbredt.

Folk har blitt mer asosiale, det er større problemer med depresjon og spilleavhengighet.

USAs har blitt en skygge av seg selv med store sosiale problemer og fattigdom, EU vil være omtrent som idag men med bedre teknologi og litt flere sosiale problemer. Asia har blitt rikere, i midtøsten og Afrika har det vært flere borgerkriger og hungersnøder.

Lenke til kommentar

Den mest pålitelige måten å se inn i fremtiden på er å sammenligne med en tilsvarende periode inn i fortiden. Joda, endringer skjer fortere etter hvert, men ikke så mye.

I 1990 var internett forbeholdt forskningsisnitusjoner og universiteter, og www var akkurat oppfunnet av Jim Berner-Lee, en kvantefysiker på CERN. Han ville publisere vitenskaplige artikler som kunne linke til andre artikler i stedet for henvisninger via såkalte fotnoter, som man bruker i trykte tekster. Samtidig ville han at systemet skulle være gratis slik at alle kunne bruke det. Da internett ble åpnet for almen bruk i 1995/1996 fant brukerne raskt ut flere bruksområder for www, og i dag er www kjernen i det aller meste som formidles via nettet. Av tidligere internettteknoloigier er det nesten bare epost som har overlevd, epost har faktisk vært med siden 1972. Så spørsmålet nå er om hva skjer i de neste 30 årene, vil internett videreutvikles i samme rasende tempo, eller vil mye av dagens internetteknologi fortsatt finnes i 2050.

På telefonfronten har det skjedd mye siden 1990. På den tiden var det få som hadde mobiltelefon, datidens utgaver var knapt slepbare, noen veide 17 kg. Dog hadde det såvidt kommet trådløse utgaver av fasttelefonene, slik at man ikke var bundet av fasttelefonens telefonbord, men kunne ta med telefonen ut i garasjen, legge den på sofabordet eller ta den med inn på soverommet. De små og lette GSM-telefonene ble lansert på slutten av 90-tallet, omtrent samtidig med den første iMac-en og usb-tilkobling mellom skrivere og datamaskiner. Da ble også diskettstasjoner byttet ut med CD-stasjoner og rundt 2000 kom CD- og DVD-brennerne. Samme år lanserte Nokia 3310, deres absolutt mest populære mobiltelefon noensinne. "Alle" hadde en sånn, helt til iPhone og smarttelefonene dukket opp i 2007. Nå er det stort sett bare gamliser og noen bedrifter som fortsatt har fasttelefon.

På transportsiden har det ikke skjedd noe særlig annet enn at bilene har blitt større og tyngre, mest på grunn av økte kollisjonskrav. Mange biler fra 1990 ruller fortsatt på norske veier, og utseendet på de skiller seg lite fra dagens modeller. Bilene i 2050 vil derfor antagelig se ganske like ut, men flere av de enn nå vil være elektriske. Om de er selvkjørende om tretti år diskutertes det flittig, datamaskiner er egentlig dumme som brød, selv AI-systemene er fortsatt på "leke i sandkassen"-nivå. Hvor mye mer pålitelige de blir i de neste tiårene er usikkert, men kanske er de fleste biler selvkjørende i 2050. Kanskje de ikke er privateid heller, brukerne leier/låner bil fra fellesforeninger, fordelen er bl.a at man låner biltypen man trenger der og da. Kanskje personbil blir forbudt, bortsett fra en begrenset mulighet til å eie veteranbiler. Kjøring med disse vil antagelig være svært begrenset.

Biler som flyr/svever blir neppe en del av framtiden. Biler som triller på bakken er tryggere ved uhell, enten det dreier seg om motorstopp eller kollisjoner. Det å først kollidiere med en "idiot" noen meter oppe i lufta for deretter å kollidere med bakken høres ut som dobbel fare. Og hva hvis noen befinner seg der bilene styrter etter en slik kollisjon? Dessuten krever det en del energi å holde biler oppe i lufta, i framtiden må vi nok spare på energien, selv etter at man tar i bruk fusjonskraftverk.

Det første brukbare fusjonskraftverket skal startes i desember 2025, se iter.org. ITER er et forskningsprosjekt finansiert av 34 deltagerland og dette kraftverket er kun en skalamodell av fremtidens virkelig store fusjonskraftverk. Kanskje finnes det noen fullskalafusjonskraftverk i 2050, men det er ikke sikkert. Dette er avansert og dyr teknologi, men med stadig høyere pris på fossilt drivstoff og stadig større krav til ren energi uten klimautslipp. så vil nok fusjonskraftverk etter hvert bli standarden utover i dette og de neste århundrene. Thorium er fortsatt snakk om fisjonskraftverk, en teknologi mange land i verden er i ferd med å fase ut nå.

Religionene vil spille stadig mindre rolle i framtiden, allerede i dag er det sånn at under halvparten av den norske befolkningen tror det finnes en gud (eller flere). Også i innvandrermiljøene ser man samme tutvikling, så Norge risikerer aldri å bli en islamsk stat. Det vi "risikerer" er at majoriteten er ateister. Dette er slett ingen katastrofe for moral og etikk, statistikken viser at de landene i verden med høyest ateist-andel er de landene med den laveste kriminalstatistikken. F.eks sitter det knapt noen ateister i USAs fengsler, ateistandelen er påfallende høyere i resten av befolkningen. Men religionene er seiglivede, med mange selvoppfyllende myter og ritualer med mange og lange tradisjoner tilknyttet. I andre land og verdensdeler står religionene vesentlig sterkere enn i Norden og den vestlige verden. Vi må nok derfor regne med at religionene neppe dør ut av seg selv før om noen hundre år.

i 2050 vil vi nok kle oss i overveiende resikulerte tekstiler, det å kunne gjenbruke tekstilfibre vil bli et miljøkrav. Med rundt 12 til 14 milliarder mennesker på kloden vil det å resirkulere materialer bli stadig viktigere og også mer lønnsomt. De enkleste og rimeligste materialene å resirkulere, også energimessig, er termoplaster og aluminium. Innsamling og sortering av søppelet vil bli en storindustri selv i global målestokk, en skikkelig vekstnæring. Den hjemmesorteringen vi bedriver i norske hjem vil bli utvidet både i sorteringsgrader og i geografisk utbredelse. Om dette har bredt seg også til u-landene i 2050 gjenstår å se, ting tar som kjent tid. Men det er lov å håpe.

Romfart vil fortsatt være forbeholdt de få i 2050, feriereiser til månebaser blir neppe vanlige noensinne og i hvert fall ikke i løpet av bare tre tiår. Kanskje har man funnet spor av liv på Mars og kanskje har noen sendt en robotsonde til Jupitermånen Europa og funnet enkle livsformer i havet under isen der. Da vil vi vite sikkert at liv antagelig er ganske vanlig i universet, selv om høyintelligente livsformer fortsatt kan være uhyre sjeldne. Så vi har neppe oppnådd kontakt med andre romfarervesner i 2050 heller. Kanskje har vi analysert en eksoplanet ved å sjekke lys som har gått gjennom planetens atmosfære og funnet store mengder oksygen og metan, relativt sikre indisier på at det finnes livsformer på planeten.

Innen sykdommer har vi kanskje knekt kreftgåten slik at alle som får kreft får en behandling som gjør at de overlever og dør av noe annet mange år senere. Det norske firmaet Ultimovacs tror de er på sporet av en kreftvaksine, en vaksine som kan komme på markedet allerede innen 2025. Ultimovacs ønsker at denne vaksinen skal bli så billig at alle har råd til den. Kanskje vil vi også ha knekt Alzheimer-gåten, men det finnes fortsatt mange skjær i sjøen innen medisin, så tro at vi skal ha løst alt innen 2050 blir som å tro på mirakler. Forskning tar ofte lang tid, noe vi alle kjenner på akkurat nå mens vi venter på utviklingen av en covid-19-vaksine.

Superledere som fungerer ved normale temperaturer er noe vi neppe ser om bare tre tiår. Strømoverføring vil derfor fortsatt foregå via digre luftlinjer. Kanskje finnes hyperloop på visse strekninger, men dette er dyrt å bygge ut i likhet med såkalte maglevtog. Det fantes maglevtog allerede i 1990, linjenettet er ikke vesentlig utbygd de siste tretti årene og blir det neppe de neste tretti heller. Så tog på stålskinner vil nok fortsatt være hovedregelen også i 2050. Båter bruker mye energi, vann gir stor motstand, men det å frakte store enheter vil fortsatt foregå til sjøss. Råolje som drivstoff vil imidlertid delvis ha blitt erstattet med mer miljøvennlig teknologi, bl.a kan det hende at vindenergi kan utnyttes som et bidrag.

Alt i alt vil verden i 2050 minne sterkt om verden i 2020, omtrent slik verden i 2020 minner sterkt om verden i 1990.

 

Lenke til kommentar
  • 7 måneder senere...

Morsom tråd. 

Vel, hvis vi går 30 år tilbake i tid, til 1990, så ser vi at få eller ingen klarte å spå fremtiden noe særlig godt. I 1990 var Internett fortsatt ikke utviklet, ingen snakket om klimaendringer, storbyer som London og Paris var hvite og ikke multikulturelle, og media hadde ikke på nærheten den makten og innflytelsen de har i dag. Ingen klarte altså å spå eller få øye på disse helt avgjørende utviklingstrekkene i vestlige samfunn. Det var nok heller ikke mange som forutså at Kina skulle bli en stormakt, med evne til å utfordre USA. Om vi så bare går 10 år tilbake i tid, så var det vel f eks nesten ingen som forutså at Hollywood skulle forsvinne (Disney har fått monopol) og at det ikke lenger skulle finnes filmstjerner og berømte artister. Kjendiskulturen er jo over. 

Jeg tror ikke vi klarer å spå fremtiden noe særlig godt i denne tråden, heller. Personer som spår fremtiden mislykkes nesten alltid. 

Men det er jo bare til å forsøke...

-Om 30 år tror jeg få jobber i industrien, p g a mekanisering, robotisering og automasjon. Offentlig sektor er mye større og politikken er definitivt forandret, fordi et flertall lever av statlige overføringer som hentes fra privat sektor.

-Vest-Europa mister gradvis økonomisk, militær og politisk makt, og Kina og India blir stormakter. USA er fortsatt mektigst i verden, og er tett alliert med vestlige land.

-USA havner i krig med Kina, og land verden over tvinges til å velge side. 

-Samfunnselitene blir mer sammenvevd, og avstanden øker til vanlige folk. 

-Store befolkningsgrupper er hjernevasket til å tro på apokalypse grunnet klimaendringer, noe som fører til radikale tiltak.

-Et flertall av den voksne befolkningen har universitetsutdannelse. 

-Den økonomiske veksten øker i Vesten, med en en normal BNP vekst på 3-4%, p g a teknologiske nyvinninger. 

-Monopolsituasjonen til de store Silicon Valley selskapene opphører, og blir erstattet av mange selskaper. 

-Droner blir normalt til ulike bruk, f eks transport. Til slutt erstatter droner biler. Først i USA og Asia, deretter i Europa. 

 

 

 

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Hvordan blir tempraturene i kina\asia\afrika for er snakk om midte del av jordkloden blir ubebolig om 30 år, siden tempraturen blir for varm, kan bli 40 grader på sommeren i norge i verstefall hvis ikke drivhuseffekten faller og blir mindre forurensing så det er vel verre problem.

Hva med øknonmien norge har tapt mye men mange andre land har tapt mere. Både mennesker og økonomi.

Vi vet 10 gigabit hastighet og 2.5 gigabit og trådløs får kraftig løft, men usikkert om cpu\gpu vil økes er mangel og må snart over på annen produksjonsteknikk.

Sitat

Alt i alt vil verden i 2050 minne sterkt om verden i 2020

Det tviler jeg på vi vil nok miste en del familje vertfall vi litt eldre, og muligens boligpolitikken vil gjøre folk med dårlig råd må leie eller selge verdier, på sikt blir det boligmangel kun de rikeste får råd til bolig, ellers blir det ikke noe skog igjen kan også bli mere høyhus og dårligere vannkvaliet. Så du kan glemme verden blir som det er i dag.

Flere bønner klager over dårlig lønn også lærere etc så kan jo tenkes noen yrker dør ut desverre.

Endret av LMH1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Jeg synes denne tråden er interessant. Noen mener man kan se konturene av hvordan det vil bli om 30 år, mens noen mener man ikke kan spå fremtiden noe særlig bra. Vel, jeg mener at en kar som Eirik Newth som skrev boken "Spådommer for fremtiden" kom seg ganske bra gjennom sin analyse. Astrofysiker Eirik Newth spår fremtiden (tv2.no) - Eirik Newth spådde fremtiden i 1999: Dette traff han med - Teknologi (klikk.no)

Men jeg er enig i at vi i dette forumet antakelig ikke vil treffe noe særlig godt hvis man ikke gjør skikkelig gode forhåndsundersøkelser. Jeg tror vi vil merke mye mer av klimaendringer i tiden fremover og har liten tro på at klimaendringene er menneskeskapte. For hvis vi skylder på for store CO2 utslipp burde klimaet blitt kaldere og ikke varmere. Under istiden for 450 mill. år siden var CO2 nivået over 10 ganger høyere enn dagens nivå. Jeg tror at klimaet er naturstyrt fra vårt solsystems vandring gjennom Melkeveien, og korte temperaturvariasjoner avhenger av planetenes stilling i forhold til solen og jorden. De har innflytelse på værsystem akkurat som månen har det på flo og fjære. Ugunstige planetstillinger sørger for større solinnstråling på jorden, og påvirker også jordens geologi.

Jeg tror at elbiler slik de lades opp i dag vil få kort varighet. Verden henger ikke med på en slik utvikling! Kinesiske elbiler går på kull. Hva er logisk?

Kanskje vil hydrogenteknologien overta når den er blitt moden nok. Det er mulig å fylle flytende hydrogen på hydrogenbiler allerede i stedet for komprimert gass. Det er mer fordelaktig fremfor store og tunge batteripakker som må lades ofte. Strøm kommer til å bli dyrere for alle, jo flere som blir avhengige av den for å kjøre bil. Det blir en utfordring for de som må holde boligene varme med den samme strømmen.

Det kommer til å bli mer vanlig å bygge flytende boliger i havet, og trafikken ut i verdensrommet kommer til å tilta. Man vil begynne gruvevirksomheter på asteroider. Astroiden " 16 Psyche" har ufattelige verdier av gull... og man vil bygge en månebase på månen.

En ny type drivstoff vil bli utviklet som følge av en oppdagelse som vil finne sted på en av våre naboplaneter. Og jordbruk vil finne nye metoder til å dyrke frem matproduksjonen på?

 

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

2050 er kanskje for nært i tid, men:

Jeg er optimist og tror på "åndens makt over materien". Materielle ting blir ikke lenger en greie i livet. En blir opptatt av ikke-materielle verdier og er sosiale. Fra å dominere i landskapet så går mennesket mot "usynlighet" i landskapet. Fysisk størrelse/dominans blir ikke en vinner-strategi tilsvarende som for dinosaurene. Størrelse blir lett en svakhet. Dette gjelder også politisk. Små land/enheter kan ha fordeler fremfor de store.

Landbruket trengs ikke lenger. En lager mat på små arealer - og store fruktbare arealer blir tilbakeført til naturen. Storbritannia, f.eks., får store dype skoger med dyreflokker.  Dyrking utendørs blir bare hobbyer eller personlig matauk som en del av livsstil. En blir bevisst menneskelige instinkter og bruker det positivt.

Samfunnet blir rasjonelt og en er sikret en minimum global borgerlønn som en fritt kan spe på. Det blir da attraktivt å bo i dagens lavkostland. Rikfolk vil møte begrensninger angående hva de kan gjøre sånn rent materielt. "Bullshit jobbing" er ute. En trenger ikke å jobbe, men de fleste gjør ting for hverandre og noen er svært opptatte med gjøremål tilsvarende som i dagens elite-idrett. Allerede i dag er mye jobbing og produksjon i prinsippet (fysisk/rasjonelt sett) unyttig, så veien til frihet er egentlig rett rundt hjørnet. Det gjelder egentlig bare å komme vekk fra materialismen og "forbruk-samfunnet". Måten en gjør dette på er å implementere en slags borgerlønn slik at en ikke trenger å bekymre seg for økonomien - men en kan ha mye morro ut av å tjene penger. En får en verden der jobbing er et spørsmål om gulrot - ikke pisk. Tilsvarende som dagens overklasse?

En kan se en universell trend blant levende vesener: en kan se at evolusjonen har frembrakt en rekke vesener som har mer og mer kontroll med sitt lit. Planter har lite kontroll. De er prisgitt stedet de vokser på. Insekter er prisgitt instinktene men kan flytte på seg og til en viss grad tilpasse seg og utnytte muligheter. Intelligente dyr kan planlegge og leve komplekst samt leke og ha det morro. Mennesket var i sin tid avhengig av usikker jakt og sanking. Jordbruket betydde mer kontroll og mulighet for planlegging og kultur (for de som dominerte i flokken) . Industrien ga ytterligere muligheter i utgangspunktet (for de som høstet fordelene). Demokrati gir enda mer frihet. Det neste blir at alle kan høste fordelene av den teknologiske utviklingen og får kontroll tilsvarende overklassen.

Neste steg blir å få kontroll med helse og den menneskelige biologien.... Forlenge livet til 200 år?

Endret av lada1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Hvis de omtalte klimaendringene fortsetter kan det være folk flytter lengre inn fra kysten mange steder, det kan bli mindre areal tørt land totalt sett, men fortsatt mer enn nok til boliger og samfunn for innbyggere de fleste steder. Noen regioner blir mer trangbodd.
Mindre byer lengre inn fra kysten kan bli større etterhvert som livet i kystmetropolene blir for dyrt og vanskelig å opprettholde. Mildere vintre i nord, men med mer/kraftigere vær.  Tørrere i sør, spesielt på sommertid.
Turistnæringen blir endret, litt... snudd. Istedenfor skandinaver på langtidsferier og "overvintring" ved middelhavet kommer deler av befolkningen rundt middelhavet på "oversomring" i bla. skandinavia.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kanskje en er i ferd med å etablere kolonier på Mars innen 2050? Det kan bety mye for teknologisk utvikling på Jorda. Skal en produsere mat på Mars, så må en holde seg innendørs og helst under jorda pga stråling. Dette kan ha betydning for matproduksjon på Jorda. Får man til å kvitte seg med landbruket slik det er i dag, så vil mye CO2 kunne bindes opp i store skoger verden over og slik vil Jorde kunne kjøles ned. Dette ligner på situasjonen da europeerne forårsaket skogvekst i Amerika i tidligere tider (ved at det opprinnelige landbruket der ble ødelagt).

En kan sikkert også lære sosial organisering fra kolonier på Mars.

Men kanskje er 2050 for nært i tid 🙂

Endret av lada1
Lenke til kommentar
On 8/28/2022 at 8:30 AM, Karltorbj said:

Toerke, matmangel, kolapset infrastruktur, apokalypse, kaos, tror jeg kommer til aa vaere, verdenssituasjonen da.

Vi er over vippepunktet, for lenge siden.

Anta at du har rett. Hvordan vil den rikeste delen av verden respondere på det? I Vesten har man ofte sluppet unna problemer ved å ta i bruk (og å utvikle) ny teknologi. Også denne gang?

Endret av lada1
Lenke til kommentar
lada1 skrev (1 time siden):

Anta at du har rett. Hvordan vil den rikeste delen av verden respondere på det? I Vesten har man ofte sluppet unna problemer ved å ta i bruk (og å utvikle) ny teknologi. Også denne gang?

Tja, naar USA finner ut at de har tapt, den oekonomiske krigen, paa toppen av det hele, begynner de vel aa virvle med pistolen, tenker jeg

Det er veldig frustrerende aa se paa alle de som beroer seg med, at menneskeheten, kommer til ( i siste liten ) aa finne opp noe, som redder oss.

Teknologi, som lager ferskvann av saltvann, (eksisterer, men ikke god nok )rense havene, for mikroplast, fjerne milliarder av tonn plast, fra havene, rense lufta, for co2,  faa mat til aa gro, i ustabilt klima, er det noen, som har mer aa tilfoeye?

 

 

Lenke til kommentar
On 9/1/2022 at 7:53 AM, Karltorbj said:

Tja, naar USA finner ut at de har tapt, den oekonomiske krigen, paa toppen av det hele, begynner de vel aa virvle med pistolen, tenker jeg

Det er veldig frustrerende aa se paa alle de som beroer seg med, at menneskeheten, kommer til ( i siste liten ) aa finne opp noe, som redder oss.

Teknologi, som lager ferskvann av saltvann, (eksisterer, men ikke god nok )rense havene, for mikroplast, fjerne milliarder av tonn plast, fra havene, rense lufta, for co2,  faa mat til aa gro, i ustabilt klima, er det noen, som har mer aa tilfoeye?

 

 

En kan redde seg selv - ikke nødvendigvis omgivelsene. Tenk deg et liv på Mars.

Uansett, vi utnytter heller ikke de teknologiske mulighetene som vi allerede har. Kanskje 90 prosent sløsing og tull?

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...