Gå til innhold

Analyse: Tette tidsrammer kan sette energiøyer under press [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"Grunnleggende teknikker for et slikt anlegg er allerede på plass i dag, og innen 2030 vil det utvides i tre faser for til slutt å være en gigantisk fabrikk med et elektrolyseanlegg på 1,3 GW og produksjon av 250 000 tonn drivstoff årlig, hvorav en del må tilføres karbon utvunnet fra røykgassen fra København-kraftverk som Amager-anlegget og ARC."

Ja, det var vel egentlig dette Hydro var i gang med på Utsira, og byggingen av Hywind.

Oljeindustrien er nok ikke glad for denne utviklingen, og "Energiøyer" på havet vil møte mye negativ omtale og lobbyvirksomhet fra oljeindustrien.

Equinor kjøpte Hydro og la ned Utsiraprosjektet i 2007. Samme år som nyttårstalen til Stoltenberg, hvor opplegget var CCS, slik at vi kan holde på med olje og gass lenge, lenge, lenge, lenge.

Norge er kanskje parkert på et oljesidespor, og Danmark og Tyskland er motoren mot en fornybar fremtid.

Norge har naturen på sin side med et enormt havområde i Norsk Økonomisk Sone, men vi mangler vilje til å utnytte havområdene til mat og energi.

Kombinerte anlegg av havmerder og energi fra vind og bølger burde ligget i Norskerenna allerede, så hadde vi unngått kampen om naturområdene langs kysten.

Håpet er at MDG får så mye makt i 2021 at vi skifter fokus fra olje og gass til fornybar energi, men det skal mye til før de store partiene som H og Ap slutter med oljeleting.

Endret av aanundo
Lenke til kommentar
Sitat

To gigantiske vindparker og tilhørende drivstoffproduksjon skal være klare om ti år.

Jeg kan ikke lese hele artikkelen, men hva i all verden legger de i det uthevede her? Strøm er jo fremtidens drivstoff, så det gir ingen mening å snakke om noe "tilhørende".

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (7 timer siden):

Jeg kan ikke lese hele artikkelen, men hva i all verden legger de i det uthevede her? Strøm er jo fremtidens drivstoff, så det gir ingen mening å snakke om noe "tilhørende".

Strøm er bare en måte å frakte og fordele energi. Kan sammenlignes med en fabrikk med en vannturbin som drev en sentral aksling gjennom fabrikken. Så fikk alle maskinene koblet seg til via reimer. Så lenge regulatorene på turbinen klarte å holde konstant turtall gikk det bra. Strøm er ikke noe drivstoff eller energikilde. Sola er det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...