Gå til innhold

Historisk fall i klimautslippene under koronakrisen: Utslippsfallet i 2020 kan bli det største noensinne


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lavere strømproduksjon har ført til lavere utslipp fra kull og gasskraftverk, så når Europa bytter ut bensinbiler til elbiler øker elforbruket som vil gi en økning i bruk av kull og gass til strømproduksjon?

Lenke til kommentar
Sitat

 Utslippsnedgangen er den største i menneskehetens historie, sier Tore Furevik, som leder Bjerknessenteret for klimaforskning i Bergen.

Sitat

Effekten vil være mindre enn de naturlige variasjonene, sier Furevik til NTB.

Hvis den verste pandemien verden har sett ikke er nok til å overstige "naturlige variasjoner", hvilke tiltak vil da ha en signifikant effekt? Fullskala atomkrig? At månen kolliderer med jorda? 

Når skal man begynne å tenke på å utforme en Plan B hvor man med en moderat innsats tilpasser oss klimaendringene?

 

Endret av uname -l
Lenke til kommentar
hekomo skrev (4 timer siden):

Det var jo dumt at det nesten ikke merkes på CO2-innholdet i atmosfæren. Men mange liker nok det at luften er mindre giftig da.

Man må ha Corona-tilstander i 25-30 år før det merkes i atmosfæren, siden CO2's livssyklus er 25-30 år der oppe. 

Lenke til kommentar

Det tallet man angir for CO2-innholdet i atmosfæren gjelder kun for Mauna Loa Observatory på Hawaii (hvor det bla er minimalt med industri). Dette tallet er ikke en gang et gjennomsnittstall for kloden som helhet, men er en rent lokal måling (og kanskje omtrentlig gjelder for hele Stillehavet).

.

Men hva er CO2-tallet for Nord-Atlanteren, Nord-Amerika og Europa i disse tider?

Det må ha gått kraftig ned i disse korona-tider. Og dette kan vel påvirke den lokale/regionale oppvarmingen i hele det nordatlantiske området? Vi har bla hatt en varme-bølge på Svalbard gående i hele 111 måneder siden 2011 og som nå for første gang har blitt brutt i mars måned i år. Det må vel være spennende å se hvilke lokale og regionale effekter et redusert CO2-innhold i atmosfæren har? Det foregår en heftig diskusjon mellom klimaskeptikere og klimaforskere om hvilken betydning CO2 har. Nå kan man kanskje få et svar på dette spørsmål.

.

Klimaforskerne må skjerpe seg i denne sak, de må være villige til å diskutere lokale/regionale effekter av endret CO2-konsentrasjon som skjer lokalt/regionalt og ikke bare henvise til hva CO2-konsentrasjonen er over Hawaii.

Klimaskeptikerne har en tendens til å si at alt kun dreier seg om helt naturlige variasjoner som ikke påvirkes av menneskelig aktivitet. De må nå forstå at vi for tiden gjennomlever en periode med kraftig fall i CO2-konsentrasjonen over industrialiserte områder (og CO2-utslippene i Norge gått ned siden 2015). Nå har de en gylden mulighet til å kunne motbevise CO2-teorien på bakgrunn av fakta (istedenfor å komme med frasen om naturlige variasjoner).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...