Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Oppsetting av gjerde i et sameie


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

Sitter nå i en leilighet som "nettopp" er ferdig oppført(den ble ferdig i oktober, men styret har nylig blitt stiftet og vi venter på ferdigattest).

Når boligen ble bygget avtalte vi med entreprenøren at vi skulle ha gjerde rundt vår hage, men nå som styret har blitt valgt og sett på det, sier de at de er skeptiske til det.

Vi har valgt å gå for samme stil på rekkverket som resten av bygget er laget i, slik at det arkitektoniske uttrykket ikke blir forandret.

Vi bor i midten, og har 2 leiligheter på hver side, vi bor også i 1. etasje. Kan de nekte oss å sette opp et gjerde som grenser mot naboene?

Slik jeg ser det hadde vi en avtale med både entreprenør og byggherre lenge før styret ble stiftet, samt at dette har blitt avklart med tanke på rømningsveier på sidene. 

 

Om vi setter opp gjerde går dette ca 30 cm inn på fellesområdet, men dette området er ikke brukt av noen andre enn oss uansett, siden det er rett foran takterrassen som har en egen trasê som alle har tilkomst til, vi ønsker gjerde fordi vi har en hund, og fordi at flere av naboene har hunder også. Vi har allerede hatt en hund som kom stormende inn i stuen vår, men det gikk heldigvis bra.

Grunnen til at det må settes opp på "fellesområdet" er at festepunktene for gjerde ligger best til der.

 

Nå skal det også nevnes at byggherren sitter i styret, og hevder å ikke ha noe kjennskap til saken, selv om jeg har flere mailer som går tilbake over 1 år hvor han er informert om det.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...