heisann999 Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Hei! Jeg er litt lei av den "vanlige" brune sausen til kjøtt og kjøttkaker. Er det noen som har tips om et alternativ? Eller kanskje bare annet krydder i sausen, noe som gjør den litt mer spennende? Lenke til kommentar
vidor Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Bruker en god del tomatbasert saus. Er lett å krydre for å gjøre litt mer ut av det. 1 Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Lag mukbang i stedet ^^ Eller wokbang som jeg kaller det ^^ 2 stykker nudler fra pakker med 4 stykker nudler kiwi, 40 kr/kg, 1 pose kinesisk wokblanding kiwi, 40 kr/kg, steik kyllingbrystfilét i terninger med salt og pepper i olje og ha over til slutt. 1.5 liter vann og 3 grønnsaksbuljongterninger. Ikke helt likt som i videoen men inspirerende nok. Lenke til kommentar
Vest Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Til akkurat kjøttkaker vil jeg si at det knapt finnes noe bedre egnet enn spansk saus (brun saus). Alternativet måtte være å bare bruke sjyen man ved å først steke kjøttkakene i rikelig fett, så koke ut pannen. Til kjøtt er det en mengde sauser, avhengig av hvilket kjøtt: Kokt kalve-/hønse-/lammekjøtt: Lys saus med sitronsaft, dil og eggeplomme, hhv 1/2 dl, 2 dl og 3 stk pr liter kraft. . Kokt kalvekjøtt: Maltasaus: Eggeplommer piskes i kraftig i vannbad over dampende TETT gryte, 1/2 dl smeltet usaltet smør tilsetes pr eggeplomme (også under kraftig pisking i vannbad). Krydres med 1 stor ts nypresset sitronsaft + 1 stor ts nypresset appelsinsaft pr eggeplomme + salt/pepper. Stekt svinekjøtt: Lys saus med paprikapulver og hakket rød paprika, hhv 1 dl og 200 gram pr liter saus Kokt svine-/hønsekjøtt: Lys saus med 150 gram løk/300 gram epleterninger/en tekopp fløte/1 skje karry pr liter kraft. Svinekoteletter: Polsk soppsaus med 1 lliter sopp til en pakke fløte + like mye vann Grillet svinekjøtt: USA-saus: 1/3 kg nyhakkede tomater, 1/2 liter passende grønnsakjuice, 1 terning grønnsakbuljong, krydres med salt/pepper/rosmarin/estragon/Mexico-krydderblanding Grillet lammekjøtt: 1/2 kg nyhakkede tomater, 100 gram hakket rød løk, rikelig med hakket persille og ellers timinan/rosmarin/ørlite salt Kokt kaldt kylling-/kalkunkjøtt. God majones/seterrømme/nyhakket dill blandet 1:1:1 og 1 spiseskje skarp sennep pr liter saus. Bare for å nevne LITT av mulighetene. Lenke til kommentar
djgudleif Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 (endret) Ha en skive eller to med brunost oppi sausen. Til alle slags kjøtt og kjøttkaker kan du også lage viltsaus som alternativ. Her er noen smakselementer som kan løfte en saus: Smør Fløte Hvitløk og/eller løk. Best om det freses i starten Urtesalt (av type a. vogel) MSG (finnes i f.eks gastromat) Buljong/fondue Sukker/sirup/honning (Sødme kan skape en ny dimensjon, men bør være forsiktig) Brunost Øl (små mengder) Stekesjy Baconfett Når jeg lager en hvilken som helst saus, så bruker jeg alltid noe av dette for å løfte den til neste nivå. Minst mulig krydder og mest mulig god base. Krydder kan være med helt i sluttfasen for å finjustere Endret 12. mai 2020 av djgudleif 1 Lenke til kommentar
Krozmar Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Jeg bruker å lage brunsaus selv, her er det bare å leke seg å smake seg til det man synes er godt.. Starter jo alltids med meierismør og mel og bruner det, så litt vann og bullijong/kraft av det man foretrekker.. Fløte eller rømme kan jo gjøre sausen litt mildere, ellers bruker jeg chilli og finhakket hvitløk og noen skiver brunost som nevnt ovenfor, og smaker til med salt og pepper... Ellers er det jo mulig å eksprimentere med rødvin eller øl i sausen, er vel egentlig bare å prøve seg frem 1 Lenke til kommentar
afterall Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Brun sjampinjong og finhakket løk i panne/gryte, tilsett buljong/kraft, fløte/Creme fraiche, og bruk sukkerkulør for å få litt brunfarge på sausen. Tilsett salt og pepper, eventuelt litt jevning. Veldig enkel hjemmelaga saus! Lenke til kommentar
Svein M Skrevet 12. mai 2020 Del Skrevet 12. mai 2020 Droppe hele sausen er et alternativ. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå