Gå til innhold

Hvor mye kjøle pasta?


Anbefalte innlegg

prossesoren! (HELE, på det grønne oxo)

Hva kan skje? dårligere kjøling...?

For mye goop == dårligere kjøling.

 

Goopen er bare til for å tette ujevnheter i overflatesjiktet mellom kjøleren og prosessorkjerna. Det eneste man oppnår med et lag på 1mm og mere er at goopen virker som isolasjon, og hindrer varmeoverføring til kjøleribbe.

Den virker da mot sin hensikt.

 

DrErling

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg blei overraska over kor smørbar Arctic Silver-kjølepastaen var. Ein liten dæsj, mykje mindre enn eg ville ha brukt dersom eg ikkje hadde lest litt om emnet på førehand, var meir enn nok til å dekkja heile kjerna. Fekk du litt av stoffet på hendene kunne du jo smøre det utover fleire centimeter i alle retningar.

 

Trur nok det er betre å bruke for lita enn for mykje. Ser du at du ikkje klarar å dekkja heile kjernen med det du har ført på, er det berre å supplere med ein liten dæsj til.

 

Dersom du brukar litt pasta under varmelageret(heatsinken) er det anbefalt å berre dekkje litt meir enn området du ser vil verta berørt av CPU-kjerna. Som nemnt før i denne tråden er det nok lurt å bruka eit lag plastikk mellom hendene og varmelageret når du smører og gnir pastaen inn i underlaget. Etter denne smøringa bør du tørke av den overflødige pastaen med noko som ikkje inneheld lause fibrar eller liknande. Eg brukte eit kaffifilter med godt resultat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...