Mr_Spock Skrevet 6. oktober 2019 Del Skrevet 6. oktober 2019 (endret) Sjokolade lagrer du i stuetemp. ikke i kjøleskapet. Moderatormelding fra ilpostino: Denne var en såpass interesant diskusjon at jeg har splittet den ut fra tråden under. Kjør debatt. Endret 4. mars 2020 av ilpostino 9 Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 7. oktober 2019 Del Skrevet 7. oktober 2019 Sjokolade lagrer du i stuetemp. ikke i kjøleskapet. Lagrer ja, men jeg putter den i kjøleskapet før konsum da siden det smaker så mye bedre med kald sjokolade. Har ikke lagret sjokolade siden Mondelez tok over Freia og det ikke ble aktuelt og hamstre ved påske tilbud og slikt. Siden den sjokoladen nå smaker billig og er ikke god lengre. 1 Lenke til kommentar
Mr_Spock Skrevet 7. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2019 (endret) Lagrer ja, men jeg putter den i kjøleskapet før konsum da siden det smaker så mye bedre med kald sjokolade. Ser en annen skriver det her også, men det er jo bare så veldig feil. Men noen liker varm øl og kald rødvin også Endret 7. oktober 2019 av Mr_Spock 1 Lenke til kommentar
debattklovn Skrevet 7. oktober 2019 Del Skrevet 7. oktober 2019 Ser en annen skriver det her også, men det er jo bare så veldig feil. Men noen liker varm øl og kald rødvin også Sjokolade skal være kald. Å spise varm sjokolade er omtrent som å spise pommes frittes uten salt og uten ketchup. 3 Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 7. oktober 2019 Del Skrevet 7. oktober 2019 (endret) Ser en annen skriver det her også, men det er jo bare så veldig feil. Men noen liker varm øl og kald rødvin også Verden er subjektiv... Kverulant. Noen liker norsk mat og, jeg syntes det er bare et møl av fett og salt. Uten et hint av balanse eller krydder. Men igjen. Subjektivt. PS: Skjokoladen varmes i munnen.. Endret 7. oktober 2019 av DirekteDemokrati Lenke til kommentar
Mr_Spock Skrevet 7. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2019 Verden er subjektiv... Kverulant. Noen liker norsk mat og, jeg syntes det er bare et møl av fett og salt. Uten et hint av balanse eller krydder. Men igjen. Subjektivt. Nei, du er kverulanten - jeg gikk ut i fra det som er vanlig - og anbefalt. Jeg tenkte kanskje ts , av en feil, hadde fått for seg at sjokolade bør lagres i kjøleskap. Lenke til kommentar
DirekteDemokrati Skrevet 7. oktober 2019 Del Skrevet 7. oktober 2019 (endret) Nei, du er kverulanten - jeg gikk ut i fra det som er vanlig - og anbefalt. Jeg tenkte kanskje ts , av en feil, hadde fått for seg at sjokolade bør lagres i kjøleskap. Er vanlig og ha den i kjøleskap... Strawpulls viser seg at det er ca 50-50. Kjøleskap og ikke kjøleskap blant folk. Endret 7. oktober 2019 av DirekteDemokrati Lenke til kommentar
Gjest Slettet-CkrM7QVpfE Skrevet 8. oktober 2019 Del Skrevet 8. oktober 2019 (endret) Sjokolade lagrer du i stuetemp. ikke i kjøleskapet. Tull og tøys, sjokolade hører hjemme i kjøleskapet hvor den er hard og kald når den skal nytes. Jada jada, jeg er klar over at "sjokoladefiffen" insisterer på romtemperatur fordi smaken kommer best frem da. Men for meg og de fleste andre er smaken av kald sjokolade godkjent, mens konsistensen og tyggemotstanden oppleves som mye bedre. En bedre total. Men bare fortsett å nyt den romtempererte sjokoladen din du, bare ikke fortell meg og andre hva vi skal gjøre. Endret 8. oktober 2019 av Kron Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 9. oktober 2019 Del Skrevet 9. oktober 2019 Tull og tøys, sjokolade hører hjemme i kjøleskapet hvor den er hard og kald når den skal nytes. Jada jada, jeg er klar over at "sjokoladefiffen" insisterer på romtemperatur fordi smaken kommer best frem da. Men for meg og de fleste andre er smaken av kald sjokolade godkjent, mens konsistensen og tyggemotstanden oppleves som mye bedre. En bedre total. Men bare fortsett å nyt den romtempererte sjokoladen din du, bare ikke fortell meg og andre hva vi skal gjøre. Den blir jo romtemperert i kjeften når man spiser ^^ Og for meg er det sånn at når den går fra kald til varm, da blir det mest smaksutvikling. Hvis det bare er varmt hele tiden, går man glipp av denne "reisen" ^^ Lenke til kommentar
Mr_Spock Skrevet 9. oktober 2019 Forfatter Del Skrevet 9. oktober 2019 Jeg har lært noe i denne tråden, og det er at en del liker å spise kjøleskapskall sjokolade! Det visste jeg ikke fra før, kjenner ingen og har heller aldri opplevd noen som gjør dette, har heller aldri sett en butikk/kiosk som har sjokolade i kjøleskap - ikke at jeg har leitet etter det heller. Men nå vet jeg det. Samtidig har jeg fått med meg at disse som liker dette ikke er særlig hyggelige Lenke til kommentar
Gjest Slettet-CkrM7QVpfE Skrevet 9. oktober 2019 Del Skrevet 9. oktober 2019 (endret) Jeg har lært noe i denne tråden, og det er at en del liker å spise kjøleskapskall sjokolade! Det visste jeg ikke fra før, kjenner ingen og har heller aldri opplevd noen som gjør dette, har heller aldri sett en butikk/kiosk som har sjokolade i kjøleskap - ikke at jeg har leitet etter det heller. Men nå vet jeg det. Samtidig har jeg fått med meg at disse som liker dette ikke er særlig hyggelige ? Kjenner flere som også foretrekker å legge sjokoladen i fryseren før konsum. Tingen med å lagre sjokolade kaldt er at den får ett hvitt belegg på utsiden som kun er kosmetisk, men gjør at den ikke ser ut slik som produsenten ønsker at den skal. Og så dempes også smaken når den lagres kaldt. Så da lagres den jo selvfølgelig i romtemperatur i butikken. Så kan kjøperen velge om man vil ha den romtemperert eller kald ? Jeg har alltid ment at jeg er en hyggelig person, men kanskje det bare er en fantasi jeg lever i ? Endret 9. oktober 2019 av Kron Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 9. oktober 2019 Del Skrevet 9. oktober 2019 (endret) Romtemperert sjokolade har lang nok holdbarhet for butikkene så svinn er ikke et incentiv for å holde de kjølige i butikken. Kjølig oppbevaring koster butikken mer enn romtemperert. Kjøledisker koster mer enn paller, de forbruker strøm og trenger service av og til. Derfor har de incentiv til å lagre sjokoladene romtemperert. Videre så kan jeg tenke meg en fordel ved å spise kald sjokolade: - Det tar lengre tid å smelte den i munnen så den varer lengre. og to ulemper: - Smaken fordeles over mer tid, altså mindre intensiv sjokoladesmak - Nedkjøling av tunga svekker smaksløkene så smaken svekkes ytterligere og en nøytral/smak og behag: - Balansen mellom primærsmakene endres, så sjokoladen smaker allernedes. Endret 9. oktober 2019 av Simen1 1 Lenke til kommentar
ilpostino Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Mr_Spock skrev (På 6.10.2019 den 18.48): Sjokolade lagrer du i stuetemp. ikke i kjøleskapet. Dette er direkte feil. Sjokolade er best kjøleskapskald. Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981 Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Taurean skrev (På 9.10.2019 den 9.54): Den blir jo romtemperert i kjeften når man spiser Enten er rommet ditt ganske varmt eller kjeften din ganske kald. Jeg stemmer for romtemperert sjokolade pga mest smak. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Gadden skrev (16 minutter siden): Enten er rommet ditt ganske varmt eller kjeften din ganske kald. Jeg stemmer for romtemperert sjokolade pga mest smak. Før'u får svælja'n tipper jeg'n ikke er mer enn romtemperert hvis'n var kjøleskapskald før'u heiv'n innpå. Lenke til kommentar
Zlatzman Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Gadden skrev (20 minutter siden): Enten er rommet ditt ganske varmt eller kjeften din ganske kald. Jeg stemmer for romtemperert sjokolade pga mest smak. Enig. Sjokolade nytes best romtemperert, så smaker den så mye som mulig. Det gjelder særlig litt mørkere sjokolader. Melkesjokolade spiller ikke så stor rolle, der er det uansett ikke smaken som teller. Lenke til kommentar
1Dr.E Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Zlatzman skrev (6 minutter siden): Melkesjokolade spiller ikke så stor rolle, der er det uansett ikke smaken som teller. Jeg spiser sjokolade mest for kaloriene jeg også ? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981 Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 Taurean skrev (13 minutter siden): Før'u får svælja'n tipper jeg'n ikke er mer enn romtemperert hvis'n var kjøleskapskald før'u heiv'n innpå. Hehe. Den skal smelte 100% i munnen, ikke lov å svelge biter. Det er uutnyttet sjokolade som forsvinner ned i magan da. Hver kvadratmillimeter av munnhulen skal impregneres med sjokko. Viktige ting dette her. Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 4. mars 2020 Del Skrevet 4. mars 2020 (endret) Spiste en pose kald smash (tidligere Sombreros, som var et mye bedre navn ^^) i går kveld, beste sjokoladen ever ^^ Endret 17. april 2020 av Taurean 1 Lenke til kommentar
ca119 Skrevet 17. april 2020 Del Skrevet 17. april 2020 Nei romtemp den må jo smelte på tunga Men folk få gjøre som de vil! Så noe på tv om folk med diabetis ..... joda det var lov å spise litt schokolade, og tipset var å legge det i frysern, fordi da må du suge på biten så mye lengre Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå