Gå til innhold

Lengre antenne på Asus RT-AC66U?


Arve28

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Antenner er litt kompliserte greier, routeren din har en dipol antenne som fungerer med halve bølgelengder, som betyr at lengre antenne ikke nødvendigvis er bedre, men er beregnet for andre båndbredder enn 2.4GHz eller 5GHz.

Lengden på en antenne er vanligvis løselig tilpasset bølgelengden den skal virke med, selv om impedanse kan benyttes til å justere dette noe.

En skjøtekabel hjelper ikke heller, annet enn at den gjør det mulig å flytte antennen nærmere.

Det finnes antenner som setter flere "antenner" oppå hverandre i ett element, altså at antennen blir dobbelt så lang, men beholder sensitiviteten for samme bølgelengde mens den øker dBi, som er måle-enheten for antennens "effektivitet".

https://www.amazon.com/Gadgets-World-FBA_ALFA-ARSN19M-OMNI-Directional-High-Gain/dp/B0039ORBLK
https://www.amazon.com/gp/product/B00HMRHC6Y/?tag=snbforums-20


En annen ting er at antennen som er original er omnidireksjonal, den virker i alle retninger, du kan øke sensitiviteten ved å bruke en direksjonal antenne i stedet, som fungerer best i en viss retning :

https://www.asus.com/Networking/WLANT157/

Asus sine routere har allerede forholdsvis bra antenner, så hvor mye andre antenner vil hjelpe er usikkert, trolig har selv dyre antenner veldig liten effekt, og er bortkastede penger.

Alternativt kan du bruke et aksesspunkt, for eksempel fra Ubiquiti, til å øke rekkevidden betydelig mer enn det ny antenne kan.

Endret av 0laf
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Arve28 said:

Takk for info.

Vil en slik router gi lengre rekkevidde?

https://www.komplett.no/product/952739/datautstyr/nettverk/routere/asus-rt-ac86u-gaming-router

Finnes det noen sider som tester rekkevidden på routere?

Det er såpass mange faktorer som spiller inn, at rekkeviddetester er i praksis vanskelig. Man trenger i praksis et laboratorium. Tester gjort f.eks. i USA er nødvendigvis heller ikke helt relevante for produktene solgt i Norge, ettersom det er forskjeller i sendestyrke i 2,4 GHz-båndet og en rekke faktorer som spiller inn i 5 GHz-båndet. Smallnetbuilder.com kan man si har mer vitenskapelige lab-tester, der man tar i bruk ganske avansert utstyr, men er vel gjerne US-versjoner som testes. 

En ny ruter gir nødvendigvis ikke spesielt bedre rekkevidde enn en eldre ruter. En del av bakgrunnen for dette vil være at man har en del forskrifter å holde seg innenfor. Tror jeg en RT-AC86U er bedre enn en RT-AC66U - ja, jeg vil anta det, men det er nødvendigvis ikke en enorm forskjell.

 

 

 

Lenke til kommentar
Arve28 skrev (4 timer siden):

Vil en slik router gi lengre rekkevidde?


De bygger på samme chipset, med stort sett ganske like antenner, og holder seg innenfor standardene som er satt for slike routere, så trolig vil det være ganske likt.

Den større modellen har litt mer kraft, minne og egenskaper, og kanskje ørlite bedre rekkevidde, men det tipper jeg er lite.
Det blir nok billigere og enklere å utvide nettverket i stedet, med "mesh" eller et aksesspunkt.

Jeg har selv AC-RT86U, den gir ikke nok rekkevidde for meg, slik at den er utvidet med Ubiquiti AC Mesh antenner utendørs for å rekke til andre bygninger på eiendommen. Det finnes billigere og enklere systemer som gjør det samme.

Endret av 0laf
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...