Pac Skrevet 19. februar 2020 Del Skrevet 19. februar 2020 Hver gang jeg ser på oppskrifter på feks indisk mat på youtube så anbefales alltid kyllinglår over bryst. visstnok bedre på å ta i mot smak via feks mariader og slik, også er det visst et mer smakfullt kjøtt. Men jeg har prøvd å bruke det 2-3 ganger og alle gangene har jeg bare fått et resultat som er ganske gummiete og ekkelt i konsistensen framfor brystfilét som blir fast og fin. Er dette vanlig med lårfilet eller har jeg kanskje tilbredt det feil evt fått dårlig varer? Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981 Skrevet 19. februar 2020 Del Skrevet 19. februar 2020 Du har kanskje tilberedt det feil evt fått dårlig varer. Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 19. februar 2020 Del Skrevet 19. februar 2020 Lårfilet er vanligvis mye saftigere og mer smakfylt enn bryst. Dette høres ut som et resultat av for mye steking. Det er bare en myte at kylling må være helt hvitt. Kylling er best når kjøttet er hvitt, men har en rosa farge i seg. Vær forsiktig når du steker kyllingen i forkant av sausen. Den første stekingen er bare for å få en brun skorpe på kjøttet. Gjennomvarming skal skje når du koker opp sausen, og på restvarmen. Dette er ikke så relevant i indiske retter, men om du skal steke et helt bryst eller lår så anbefaler jeg å brune det lett i ei panne og så hive det i stekeovnen sammen med salt, pepper og en klatt smør, 200 grader varmluft og dekket med aluminiumsfolie. Har du steketermometer så bør du bruke det. Lenke til kommentar
0laf Skrevet 19. februar 2020 Del Skrevet 19. februar 2020 (endret) Gavekort skrev (49 minutter siden): Kylling er best når kjøttet er hvitt, men har en rosa farge i seg. ... da har den akkurat rette mengden salmonella og e-coli for at gummihøna forsvinner rett ut bæsjeapparatet uhindret. Du har dog til dels rett, det er som oftest ikke farlig at kyllingen er litt rosa, så fremt det skyldes myoglobin, men dersom man ikke vet hva man driver med, kan det være at kjøttet er rosa rett og slett fordi det ikke er stekt godt nok, noe som er potensielt farlig når det kommer til broilerkylling full av elendighet. Endret 19. februar 2020 av 0laf 1 Lenke til kommentar
vidor Skrevet 20. februar 2020 Del Skrevet 20. februar 2020 (endret) Det er en riktig observasjon. Kyllingkjøtt bør behandles som smittekjøtt for å forhindre at kjøkkenet ditt blir en smittekilde av uheldige bakterier. Sier litt om statusen til det mestselgende kjøttet i Norge. Endret 29. mars 2020 av vidor Lenke til kommentar
Gavekort Skrevet 20. februar 2020 Del Skrevet 20. februar 2020 0laf skrev (9 timer siden): ... da har den akkurat rette mengden salmonella og e-coli for at gummihøna forsvinner rett ut bæsjeapparatet uhindret. Det vil ikke skje. Folk som oversteker kylling fordi de tror de skal fjerne det rosa er en større pest enn e-coli. https://www.thekitchn.com/chicken-still-pink-after-cooki-157168 https://www.fsis.usda.gov/wps/wcm/connect/e8dad81f-f7fc-4574-893e-bae20cf8b215/Color_of_Meat_and_Poultry.pdf?MOD=AJPERES https://www.finecooking.com/article/pink-chicken-always-a-menace vidor skrev (8 timer siden): Det er en riktig observasjon. Kyllingkjøtt bør behandler som smittekjøtt for å forhindre at kjøkkenet ditt blir en smittekilde av uheldige bakterier. Sier litt om statusen til de mestselgende kjøttet i Norge. Minstetemperaturen til fjærkre er 70-75 grader. Jeg snakker om at kyllingen ikke skal overstekes, ikke spises rå. Lenke til kommentar
vidor Skrevet 7. mars 2020 Del Skrevet 7. mars 2020 (endret) Problemet med bakterier er at de formerer seg raskere og raskere ved økende temperatur, helt til det blir så varmt at dem dør. Derfor er det viktig å få varmet alt kjøttet godt nok før det spises og være nøye med hygienen når du håndterer kjøttet, spesielt fra kjøleskap til stekepanne/ovn. Endret 29. mars 2020 av vidor Lenke til kommentar
Taurean Skrevet 7. mars 2020 Del Skrevet 7. mars 2020 (endret) De gangene jeg har kjøpt lårfilét på kiwi, og har skjært og stekt det opp til karri, så har jeg blitt positivt overrasket. Det er fast, og tåler litt mer steking, på et vis. Er noe annerledes ved det. Høres ut som du har vært uheldig. Prøv én gang til, og er det dårlig da, slutt å kjøp det. Endret 7. mars 2020 av Taurean Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå