Gå til innhold

En brukervenlig distro?


Stroyer

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tror ikke gnome sin bluetooth sak virker. Uansett så er det et spørsmål om vilje om man vil få blåtann til å virke eller ikke.. Men hva ****** skal bestemor med bluetooth?

 

Btw. fedora har inebygd bluetooth-støtte så det er vel ikke så mye kødd som må til, bare applikasjonene som mangler (mus og tastatur trenger ingen bluetoot-spesifikke applikasjoner)

Lenke til kommentar

Her er det jeg ville gjort:

 

Skaff en middels rask pc, noe sånt som 800 mhz og pass på å ha rundt 512 MB ram eller mer. I og med at bestemoren din ikke skal spille spill spiller skjermkort ingen trille, noe som passer oss utmerket. Sjekk linuxprinting.org etter godt støttede printere, du må ha en godt støttet printer.

 

Installer fedora på en tom harddisk, ta default valg hele veien, har bestemoren din internett? av hvilken type da? om hun har adsl (lite trolig) er fedora en drøm og bruke, om hun har isdn modem vet jeg ikke hva du vil gjøre.

 

Fedora kommer med alt man trenger av programvare, og det hele fungerer. Første du vil gjøre er å åpne redhat-config-services og skru av alt du ikke trenger av tjenester, sendmail og kudzu f.eks. Skru på anacron og yum og lagre innstillinger, da vil oppdateringer ordne seg selv, rett og slett genialt enkelt. En annen lur ting er å sørge for at sshd er på, slik at du kan ssh'e inn til bestemor og fikse noe, installere osv. om noe skjærer seg.

 

Start mozilla og gå til http://users.bigpond.net.au/gavindi/ og installer bluecurve tema til mozilla, da ser alt likt ut og det liker man om man ikke har så god peiling. Fjern alle knapper som ikke trengs, og legg nettbanken og lokalavisen sine nettsider inn i bookmarks toolbar slik at bestemor bare kan trykke for å komme inn på de sidene hun bruker ofte. Dette med http:// og www blir bare rot for en eldre dame, legg de sidene hun vil bruke inn i bookmarks, legg i tillegg til google, og vis henne hvordan hun søker.

 

Åpne redhat-config-printer og sett opp printeren, dette skal gå som en lek om du har valgt en av de mange printerne som støttes.

 

Lær bestemor hvordan evolution fungerer, kanskje er det fint å putte db.no sin rss feed inn i evolution sin rss leser slik at bestemor kan se de siste nyheter mens hun sjekker mailen sin.

 

Gå gjennom hjemmekatalogen til bestemor og sett opp et enkelt system, f.eks. kan du lage en katalog du kaller "dokumenter", gi den dokument emblem i nautilus og fortelle bestemor at det er her hun skal lager allt hun skriver i openoffice writer, en katalog som heter bilder med bilde-emblem osv.

 

Det vitkigste er at du ikke gir henne for mye informasjon, om hun ikke trenger å vite hva som befinner seg i /usr/ så trenger hun heller ikke vite at der finnes noe /usr/, gi brukeren til bestemor minst mulig rettigheter.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Jeg tror jeg absolutt jeg ville gått for Linux. En Linuxdistro med f.eks KDE, er ikke vanskeligere å bruke enn Win XP. Jeg tror det faktisk er en stor fordel både for deg og henne.

1. Sikkerheten både for henne og andre. Hun (eller helst du kanskje) slipper å bekymre deg/seg over virus i eposten som stikker av med adresselister og annet "snacks".

2. Det blir lettere for deg å administrere PC'n hennes, med Linux. En installasjon med XP hadde bare blitt mer bryderi for deg. Bare tenkt på alle virus, allt adware og mystske systemfeil du måtte hanskes med. Jeg har selv prøvd å være "admin" for en noob på Windows-PC, og GUDD BÆRE MEG FOR EN JOBB!! Jeg gjør det aldri mer igjen!! :laugh:

Lenke til kommentar
Det er ingen myte... Det er mye mer knoting, for det meste hardware-relatert. Det skyldes vel manglende drivere fra produsentens side.

 

Jeg kan f.eks. tenke meg at det vil bli et månedsprosjekt å få bluetooth hubben, musen og tastaturet til å funke skikkelig i linux.

Personlig har jeg heldigvis ikke noe bluetooth tastis eller mus, og er igrunn fornøyd med det.

 

Uansett, husker du da MS ga ut det første bluetooth utstyret. Det funket bare i Windows XP, og man måtte vel ha en bluetooth-patch som kun var tilgjengelig for engelsk versjon. Og det drøyde vel lenge før den norske versjonen kom, selv om dette utstyret altså var i salg i Norge. Snakk om framskritt i forhold til USB eller gode gamle PS/2. Hahahaha!

Lenke til kommentar

Norsk oversettelse i fedora er veldig bra. Tror jeg kansje heller ville valgt mozilla til bestemor pga. lettere å forstå (ikke noe galt med opera, bruker det selv jeg!)

 

God idé med emblemer! La dem inn selv jeg!

 

HP printere har generellt veldig god linux støtte. har engentlig aldri møtt noe problem med printing+linux!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...